SKIALP
palica medzi patu lyziarky a vystupujucu cast paty techoveho viazania - trochu zatlacit a je to.
Pred serioznym zjazdom sa davaju pasy dole a po zjazde je uplne jedno, ci mas techove alebo klasicke viazanie, lyze musia ist dole, tak ci tak.
Kratke zjazdy sa v pohode daju zlyzovat na pasoch aj s volnou patou. Je zbytocne stracat cas zastavovanim a fixovanim paty pred zjazdom a nasledne uvolnovanim paty po zjazde. Okrem toho, ze vsetky popisane procedury narusaju plynulost jazdy, su aj dost otravne.
Je na to fígeľ, musíš len páčiť pätu do strany tak aby sa otáčala päta viazka až kým ti ju nevypne. Využitie to až také nemá keďže ľahšie nahodíš pásy na vypnuté lyže a pokiaľ máš potrebu pri šlapaní s pásmy prejsť do krátkej lyžby tak si necvakneš pätu a ten kúsok zlyžuješ.
(23.7.2012)
a inak na to, ake teplo bolo vo vyskach, snehu to vobec neuskodilo, slnko nema silu i vlhkost vzduchu je minimalna...
dnes to dalo nakoniec nieco cez 22 km, okolo 1750 m vyskovych...
celý den pozeram z domu na hrebene....
rano ma dostala diagnoza nabeh na zapal pluc....2 týždne doma na liekoch
zlata vyska v ziline, po skole, ked bolo casu, som lietal hore, co mi nohy a lyze stacili
v tomto vidim hlavne a velke negativum mojho posobenia v tychto koncinach... vdaka bohu ale aspon za male karpaty a alpe "temer" za rohom...
Hmm dnes to zase bude pracovná morálka...
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20