SKIALP
tiez bola hmla tak od 1400mnm, poobede sa to zacalo trhat a po 14-30 sa to uz pretrhalo komplet... lyzovanie nad pasmom lesa bolo relativne dobre na ladove podmienky, aj zlaby sa veselo dali
inak vyhral klasicky veteran Milan Madaj za 1h 55min... celkove prevysenie 1690, tri krat dali maly krivan, raz meskalku...
slniecko vyslo az ked sme sedeli o 13 v aute ... hore poriadne premrznute... nikde ani nohy az cestou dolu v sedle par pasakov
lyzba bola fajna aj v lese a po lukach krasa skrkanie
Cloveka to dobre nastartuje do dna
Nie vzdy sa sice da, ale ked som si vcera pozrel pocasie vecer, hned som nastavoval budik na pol 5 rano
Kubinska Hola
ale inak je pekna:)
po praci len na holi , pozriet kolko sa stopilo
Alebo napríklad vrch Mlynnej doliny
Samozrejme že tieto informácie nespochybňujem a som rád že sa mi dostala do rúk ďalšia praktická pomôcka.
podobnu som uz videl o Velkej fatre tento rok.. takze nepokusam
po praci len na holi , pozriet kolko sa stopilo
ako pise LL, vela spravia aj ponozky...
ak by chel doma nieco chutne vypekat:
http://mountainski.cz/63/vypalujeme-papuce-v-teple-domova
Dobru chut!
tak si ich mal priliš velmi povolené, noha lietala v papuči
(papuča sa ma pohybovat v skelete, ale nie noha v papuči)
a ešte si mal pravdepodobne asi aj zlu ponožku
Toľko hovorí teória
A teraz si zapni google earth a porovnaj si koľko z toho čo si nakreslil je vôbec realizovateľné z titulu lesného porastu, sklonu svahu a terénnych nerovností a prirodzených prekážok
To čo som písal hore malo hlavne poukázať na to že chyby robíme všetci (teda či všetci to neviem ale ja určite). Ak sa chcem venovať lyžovaniu vo voľnom teréne tak sa lavínovým žľabom nevyhem. Otázka je čo je únosná miera rizika a kedy je to už nebezpečné, resp. aké sú možnosti maximálnej minimálizácie rizika.
A ešte ma zarazili informácie na tej lavínovej mape, že sú tam uvedené miesta, ktoré padajú často ako menej rizikové ako tie ktoré som ešte vypadnuté nevidel
Napríklad z Kumštovej do doliny Kumštová
sphotos-e.ak.fbcdn.net
sphotos-f.ak.fbcdn.net
sphotos-f.ak.fbcdn.net
Alebo napríklad vrch Mlynnej doliny
Samozrejme že tieto informácie nespochybňujem a som rád že sa mi dostala do rúk ďalšia praktická pomôcka.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20