SKIALP
Viac foto na https://plus.google.com/photos/117652623306782261286/albums/5720946591933059825?authkey=CP6m3cW-46znaQ
Až by to nefachčilo napíšte, lebo cez ten google+ to uploadujem prvýkrát.
Včera(štvrtok) Hrebienok - Baranie sedlo - Brnčalka - Biela voda konečne naľahko. Pod hang pohoda. Prvá polovica hangu ešte išla na pásoch. Potom predomnou zhučala dole hlavou skoro celým Hangom pešiačka. Našťastie si vybrala lajnu bez šutrov. Takže len zľahka odretá tvár a čosi s členkom. Horná časť hangu v lyžiarkach s cepínikom v ruke. Do Baranieho sme šli tiež na pešo, ale celkom dobre sa kopala stopa. Horný žľab zo sedla do zmrzlej je tvrdý len pre otrlých lyžiarov. Ale drží to v pohode. Vo Veľkej Zmrzlej parádna obráková lyžba po ufúkaných nosných vankúšoch. Vo flaške tiež kvalitný sneh až na jedno tvrdé miesto. Na lyžiach sme zišli až tesne pred Bielu vodu. Príjemnú lyžbu prajem.
PS na zbojincku ta dojdem pozret 23.3
podvecer sa umudrlio pocasie tak sup na kubinku, aj tam cosi spadlo, ale take prachove
310€ na boty ma, ale 14€ na prespanie v chate mu uz je luto dat?
a preco ich vlastne nechaval vonku? snad nam nechce nahovorit ze v aute uz nebolo miesto pre dva skelety. to ako kedy niekto z nas bikerov nechal vonku pri aute nezabezpeceny komplet ram bez kolies.
310€ na boty ma, ale 14€ na prespanie v chate mu uz je luto dat?
a preco ich vlastne nechaval vonku? snad nam nechce nahovorit ze v aute uz nebolo miesto pre dva skelety. to ako kedy niekto z nas bikerov nechal vonku pri aute nezabezpeceny komplet ram bez kolies.
spišiaci KTO ma toyotu avensis ?
UKRADNUTÉ SKELETY
[mato.skolnik. 11. 3. 2012 13:36:59] - Odpovede: 0
Prosim o pomoc.
V noci zo soboty na nedelu (10.-11.3) mi ukradli skelety na parkovisku Popradske pleso. Skelety som mal pod autom (malo miesta), spali sme v aute. Skelety su neuplne, kedze vnutorne topanky som mal na nohach. Ide o skelety Asolo AFS 8000, zlto cierne (http://www.gamisport.sk/obuv/outdoor-vysoke/p/asolo-afs-8000/)Skelety su dost velke , velkost 12.
Nalezovi aj zlodejovi za vratenie ponukam odmenu.
vecer parkovala za nami toyota avensis combi, tm.cervena farba, Spz: Sp.N.Ves, cislo si nepamatam. Ked som zaspaval, majitel toyoty sa vratil na skialpoch, tesne po odideni, som pocul pod autom zvuky ale nepripisoval som ich zlodejom.
Dakujem este raz za pomoc. Odmena ista.
mato.skolnik.
0902/139 183
ešte dodám, oproti bicyklu majú lyže výhodu, že nezaberú tolko miesta, takže môžeš mať kľudne aj 4 páry.
určite sa časom oplatia naviac jedny kameňačky, ktorých Ti nebude až tak veľmi ľúto, keby bolo menej snehu, tak ako máš aj bicykel zimák..........
začať môžeš lyžiarkami, vyberať a skúšať.
2, turisticke podobna sirka.. kusok tazsie ale tvrdsie urcene na celodnove prechody. lacnejsie
sirka od 106 do 120mm polomery 19-17m
3, FR lyze siroke od 115 do 130mm velmi tvrde urcene do narocnejsich podmienok a prasanu
u lyziarok a viazani je to podobne... lyziarky najcastejsie SCARPA,GARMONT, LOWA ,BLACK DIAMANT,dynafit
TO uz zalezi kolko chces investovat, a viazania sa tiez delia na FR-firtchy diamir. RACE vecsinou techove alebo silvreta, turisticke tiez diamir a dynafit... a nakoniec pasy su tiez roznych zmesi
na celodnove vyslapy nejake lyze strednej sirky , lahsie s diamir alebo dynafit viazanim
postuduj si nejake Ehopy napr lacny skialp. myslim ze by si nasiel aj temy na fore hikingu zamerane na skialp vystroj
Videl so šliapať s pásmi na užších lyžiach (raceove?) aj na ,,fest" širokých so zahnutou pätou (freeride?). Moja predstava skialpinizmu ,,šitého na mňa" je vyšliapať si kopec (možnosť aj prechodu hrebeňom) a zlyžovať v prašane nejaký kopec (redší les, žľab - už som parkrát skúšal niečo podobné z lyžami parametrov GS a nepripadalo mi to nejako extra obtiažne).
Poradíte mi?
juraj to nepotesi ale to zmontujes
ja som si dal rano sprintik na skalky nad DK a poobede vyslap ako inac na kubinku-mincol.
hore dost ladu ale dalo sa poskrkat zo sedla ku chate a po mokrej rozoranej zjazdovke dolu
par foto:
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20