SKIALP
http://forum.galfy.sk/index.php?option=com_fireboard&Itemid=74&func=view&id=141&catid=15
a laviky uz boli na spadnutie, my sme im pomohli,fu ten zvuk, ked to puklo bol mrazivy,srdiecko az v nohavicach..puklo to aj 5m nad nami.ta sme to hned otacali a v 60cm snehu brodili pri stromoch na hreben
nastastie to suplo setko tesne vedla.pritom husty les ale sklon 40st
my zme dali len klak
start z fackova po modrej,snehu dole malo hore uz lepsie,dokonca sa pod hrebenom utrhli 2 nesie doskove laviny,
prespatie na zrube a obedny zjazd cez zlab pred revanskym sedlom
1/2sla na fackovske a 2 ja sme sli s5 do fakova pre auto,kamos v zlabe stihol este hranu utrhnut
par fotos
LL nedalo sa-policajti nepustili na Strb.P.nikoho na aute-IBA VIP...my sme parkovali na Popradskom,odtial kyvadlo bus.Inak pasikarov som tam videl aj ja,ale my sme sli vyvencit decka,takze ziadny zhon.
Na Strbske pleso sa akosi neda dostat,takze Solisko asi zajtra nebude,rozmyslam nad rozumnou alternativou
Poviem ti, na vrchu som mal celkom bobky...najhorsi bol ten prvy obluk, to som si pripadal ako prvy krat na lyziach
Inak dnes sa na Deresoch stalo toto http://www.hzs.sk/?lang=sk&site=archivsprav&id=1330
Chalani tam liezli bez pipakov...bez toho by som tam ani len nohu nepolozil. Nastastie to dobre dopadlo.
len nesmieš spinkat do 10:00
dnes som tam stretol minimalne "33" ľudi na pásoch...
Na Strbske pleso sa akosi neda dostat,takze Solisko asi zajtra nebude,rozmyslam nad rozumnou alternativou
Sneh v zlaboch bol taky tazsi, ale drzavi akoby prasan, dole uz to bolo horsie, uplne dole bola jemna kora...ale lyzovalo sa super, hlavne tie vrchne a stredne pasaze boli
No vobec som necakal ze dnes budem davat nieco taketo
Dnes iba Lysa od Drienice pohrebeni, skor na bezky ako na skialpy, ale dalo sa. Hore bol prekny vyhlad na V.Tatry a malo snehu cestou dole
Nadol sme lyzovali meteorologickym, neboli sme prvy a hore to vyzeralo paradne, drzalo to a ani sa to moc nezabaralo. O nieco nizsie sa ale uz podmienky zmenili, sneh tam bol nafukany s tvrdsou krustou na povrchu ... tenke skialpove lyze sa do toho neprijemne borili a nasledne trosku pohyb zbrzdili, obcas bol i problem vytocit. Nad skalami v strede zlabu (tie s malou medzerou pomedzi ktore sa lyzuje) sme sa rozhodli ze to radsej potiahneme zlava a do zlabu sa vratime az o nieco nizsie (podla stop tak spravilo viacej ludi), jednak som tam mal dost neprijemny pocit ale zaroven boli tieto skaly pomerne odhalene a v medzere sa crtala i trava. Dolu pod tymto usekom to uz bola opat parada.
foto z mobilu:
@ sakra som zabudol zmensit tieto srackovske fotky, tak snad odpustite
Hod prosim ta potom nejaky report, dakujem. Prijemny skialp.
Ja dnes idem iba na Cergov-Lysu, skusime ak sa bude dat zlyzovat Baranie, pripadne Lysu.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20