SKIALP
(máme i pásy v ružovej farbe, tlt2 kriklavozelené lyziarky ...)
Viete teda niekto o nejaký prijateľných zachovalých lyžiach s cenou max do 30 euro či viete o niekom kto si skúšal zafarbiť lyže ?
vidno že nejaký sneh tam je, dokonca sa pospúšťali i nejaké samovoľné lavínky ale čo je hlavné bolo tam pekne
ja som bol v sobotu v malej studenej v tatrach. po zamku lialo ako z krhly, snehu velmi malo vsetko premenenen na kasu, teraz to bude zmrznute mozno aj trosku prikryte popraskom. od zamky sa dalo az na terinku na pasoch, ale len po letnom chodniku, mimo nic snehu, dolu z chaty tak do polovice hangu horko tazko na lyziach, potom nosit, po doline dak to polky sa dalo. a p otom az do smokovca na chrbte. takze o nicom. skor taka turistika v lyziarkach a s lyzami na chrbte. ale na terine mi povedali ze som tuto zimu prvy blazon na lyziach. tak aspon to ma potesilo...
http://www.laviny.sk/stanica.php?id=6
ako to vyzera vo vysokych?
v malej a velkej studenej?
ak sadne lavinove chceli sme ist na zbojnicku...
Ráno trošku snežilo i v LM, po Lukovú fajne ale výhľad nič moc. Od Lukovej mimo zjazdovky bolo vidno že je nasnežené, na stupnici to síce bolo okolo 30cm ale tipujem že vyššie toho bolo viac. Sneh parádny s novým popraškom všetky stopy boli takmer zafúkané, trávu ani ľad vidieť nebolo a šutre som obchádzal len dva ktoré trčali zo snehu. Keď som šlapal hore bola viditeľnosť tak 15-10 metrov a mlieko, keď som sa o dvanástej vracal videl som tak na 3-4 metre dopredu takže len opatrne popri zabranách, ale lyžovačka parádna. Poriadna zima a vietor bol len hore na hrbe pri meteorologickej stanici. Celé som to šľapal a lyžoval len v craft obťahovákoch a dalo sa v pohode vydržať. Na Kamienke bolo len pár ľudí/skialpinistov. Myslím že tak piati plus personál.
Najbližšie pôjdem čeknúť či je takto parádne i v Žiari ... nuž a teraz treba dobehnúť prácu čo som mal na doobedie.
my sme to vydupali raz a vykadili sme sa na to
ta sme si aspon co to polyzovali
o 15tej uz doma v teple
par fotos
jeeej, na druhej fotke ten zlty pandrlacik som ja
sme to dali nakoniec 3x za 2 a štvrť hoďky, total nastupane tušim 1140m, priemerny čas vystupu okolo 33 minut (po pravej strane, naľavo sa to da urobiť trochu rychlejšie ale nebol sneh....)
Treba pockat kym poriadne nasnezi, alebo za snehom niekam vycestovat.
Nechcem provokovat, ale taketo podmienky boli pred 5 dnami na Pitztali:
Uvidime ako do buduceho vikendu...
o 15tej uz doma v teple
par fotos
Inak teraz bolo dost nasnezene,takze lad len miestami,celkom fajn lyzba...len by to chcelo este xy cm na free lyzbu ne-umelo zasnezovanymi svahmi...
v stredu som bol na bachledke/jezersku, jezersko dobre (aj ked stred lad, kraje ok), bachledka tradicne plna zaciatocnikov a pomala sedacka... inak ok.
Inak Bachledova dolina s jezerskom nas prijemne prekvapila,na slapanie toho sice az tak moc nieje,ale na vylyzovanie super.Fajn ceny za vlek(XY vlekov a svahov) a pekne prostredie,aj na bike v lete...
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20