SKIALP
poobede pod kubínkou nakydalo dalších 20cm, už sa kúpeme s deckami v prašane aj na terase
rano horsa hejsa do prašanku... pred obednou mokrotou
https://www.youtube.com/watch?v=fiTghLcnXc8&ab_channel=marcelinoslastavino
tak zajtra ráno ide ešte do toho prachu
pred pondelkovým príchodom jari
Id rana pripadlo dalsich 15...uz seriem na lopatu🤣😜
na Krížnej 20m/s a SLN3, tak sme boli len v Kremnických,
medzi bukmi 30+cm prašanu, 3x na hrebeň a 900 v.m zjazdu
taak že pro dome 5cm mokreho, na parkovisku 10cm, dá sa šlapať aj skialpovou trasou mokrý sneh,
na 900m už okolo15cm a suchý, nad chatou v lavínovke 20-25cm prašanuuuuuu a stale padá.... prešlapal som stopu - docela drina v tej duchne
Šup čim skôr v nedelu u ma pršat aj hore
trasa
https://www.strava.com/activities/10418878881/overview
Úspora 130 g na 1 lyži - chcel by som tento set odľahčiť. To či to je málo alebo veľa a oplatí sa to nech si každý zhodnotí sám. Mne sa to oplatí, zvlášť keď sa idú prechodovky alebo viac výšlapov za deň. 130 g x počet "krokov" už dokáže na konci dňa pri dlhej túre spraviť rozdiel. Schválne píšem "krokov" aby sa to tu nezvhrlo na poučovanie že lyža sa po snehu ťahá a nie zdvíha
Ale keď sme už pri pásoch - aké mohéry by si odporučil? Aktuálne mám na Salomon MTN Explore 95 169 cm Kohla Mix a na Atomic Backland 107 182 cm nejaké ich Atomic mohéry a je cítiť, že sú rýchlejšie aj keď sú širšie a dlhšie...
Akurát tiež uvažujem, či sa mi chce na Martinky alebo som lenivý a kašlem na to 😂
som zvedavá čo zistíš. Zajtra by som tiež rada prišla opáčiť
Lokalita DK
V noci do tej mokroty napršalo, až mi snehy zo strechy padali celú noc... teraz je dole ledva 5cm brečky ,ale hore na holi je -3 to bude paráda. idem opáčiť aj v tom vetrisku, hadam ma neodfukne
Lokalita DK
husté sneženie, kaša na ceste,
síce som reťaze mal nasadené, ale vpredu na ceste tancovali
predokolkové SUVčka bez reťazí....
obecný traktor behal hore dole s pluhom a medzitým vyťahoval,
po necelej hodine čakania som to vzdal, otočka
a v BB som lyže vyberal z auta zase v hustom lejaku.
od cca 600mnm vyššie pribudnú do rána kvantá snehu
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20