SKIALP
Cauko, ja by som ti odporucil, ze ak na niecom netreba setrit, tak su to lyziarky. Poskusaj si viacero modelov, ta papuca ti musi dokonale sadnut, inak to neskor olutujes. A dost dolezita vec, co planujes sliapat? Len zjazdovky? Tatranske zlaby? Orientujes sa skor na vyslap alebo zjazd?
(Nechcem si prihrievat polievocku, ale na nasom magazine si mozes najst temu "Ako na skialp", tam som toho vela rozoberal)
Ahojte, nejaka rychla rada na co pozor pri kupe bazarovych lyzi, pasov, viazania, atd.? Pripadne ake parametre zvolit a comu sa vyhnut? So skialpom zacinam. Lyziarky kupim zrejme Dynafit OneU od znameho za symbolicku cenu takze to by bolo vyriesene. Novu vybavu zatial kupovat nechcem, ceny su extremne. Mam 184cm a cca 80kg. Dakujem
Jasné, na niektoré sa to dá v pohode. Bežne nosím na lyžovačke po stranách moje a manželkine lyže a spredu synov snowboard (mám Deuter Freerider). Som síce ovešaný ako vianočný stromček, ale je to stokrát pohodlnejšie ako vláčiť v rukách na ubytko.
A bez vetra, lebo na ľade sa to neudrží, a ak, bude lavinózne...
to ano, uz sa len modlit za dalsiu periodu snezenia co zatial nehlasia 😕
Ako domaci nevies prosim ake su podmienky na Maline? Este som tam nebol a chcem tam cez vikend zobrat mladu. Na mape strediska som videl niekolko tras na skialp. Dik
Inak na Ploskej vraj nic moc, najma smerom nadol
Ale este nadej neumiera
Minimálne čo som si teraz pozrel dnešné reporty známych na strave tak dosť zmena aspoň v MF. Oteplenie tomu moc nepomohlo. Juhy už prehnité a krusta. Ale ak pôjdeš tak napíš zopár viet ako to vyzerá, môže to tam byť zase úplne iné.
Tiež nad tým rozmýšľam, daj potom vedieť. Díky.
Bude dobrý základ, keď to zamrzne.
My sme dnes vybehli na Lysec a uz bolo citit oteplenie, aj sneh uz bol tazsi. Ale celkovo fajn den. Boli sme tam prvykrat. Hore sme sli po modrej a dolu klasika po zltej. Parkovali sme ako je Chata Lysec.
Ďakujem, snažil som sa :-)
Aktualne aj v 1400m na kubinke prší
hrebene su vyfukané tvrde , bude to miestami až na travu, v lese juh až východ snehu dosť
podobne ako na fotkach v MF. len snehu trochu menej... v Rk je toho snehu polovicu, čo pod kubínkou ale bonovaly su vraj zjazdne aj po trasach
Ahojte,
chceme ísť v piatok a sobotu na hrebeňovku do VF. Neviete aké sú podmienky na Ploskej/Rakytov / Limba / Smrekovica?
vďaka
super fotky, klobuk dolu;)
ono to tak lahko vyzera.. zober siroke lyze a ides ale je to velmi narocne na silu a techniku. a hlavne treba rychlost
Tiež som nad tým rozmýšľal, či by som na jeden batoh mohol upnúť moje aj detské lyže. Skialp batohy mi neprídu nijak extra, okrem ich ceny.
Páni, ja som sa včera v okolí Chaty pod Chlebom prvýkrát v živote vozil v prašane po pás. Úplne bez preháňania. Akurát to nebol ani zďaleka taký lyžiarsky orgazmus, ako sa to zvykne prezentovať na sociálnych sieťach 😀 Skôr naopak. Jednak to v tej mase snehu išlo aj napriek slušnému sklonu strašne pomaly (čo by ale až tak nevadilo) no hlavne som v tom nevedel poriadne spraviť oblúk. Tam to podľa všetkého fugnuje úplne inak, než som zvyknutý z "bežného snehu" a chýba mi správna technika. O niečo nižšie v Generálovi to bolo v prašane pod kolená z môjho pohľadu "much more fun."
Zážitok každopádne dosť silný a počasie takisto ukážkové!
Pekny prasan si si uzil. My sme si dali v nedelu znovu - po druhej strane zjazdovky - a bolo to paradne.
Po praci na domacom.lavinisko porylovane 2x....
Je uplne jedno aky mas batoh.hlavne aby ti bol pogodlny.na zjazdovky stači maly lahky do 20l...nie tie skrine čo niktory nosia na hodinu po zjazdovke...skialp batoh ma akurat putka na uchytenie lyži v strmom a uchyt cepinu.ak ides do velmi exponovaneho tatranskeho.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20