SKIALP
Dal som zo Stohu 550vm do JZ a 700vm na V, aj okno v hmle som raz chytil. Snehy na Stohové pomery výborné, akurát 200vm znášania k autu, lebo v lese stále do 15cm prachu bez podkladu, ale o tretinu menej ako naposledy, takže trend je pozitívny
Formálne podľa zákona by si dokonca nemal ani po
chodníkoch, kde je v zime dovolené bežkovanie. Napríklad cesta na Sliezsky dom, chatu Plesnivec alebo Popradské pleso. Väčšinou tam ale nebudeš mať problém.
tak to som cital. Len som chcel vediet, ci uz niekoho upozornila straz prirody (alebo kto to ma na starost). Na skialpy nechodim a myslel som, ze mozu vsade, kde su vyznacene chodniky a nie je zimna uzavera. Nechcem vyvolavat flame, ale niektore useky su nebezpecne ak po nich idu skialpy a aj pesi turisti.
Bol si nakoniec? Ja som až okolo 15:30 začal stúpať Podbabskou dolinou, no netrafil som odbočku, čo sa nakoniec ukázalo ako celkom fajn vec. Išiel som totiž voľným lesom, kde bolo odhadom tak 30 cm čerstvého, neporušeného snehu... A aj pod tisíckou bol ešte stále dosť slušný prašan a bolo ho myslím si vcelku dosť aj na nie úplné kamenačky. Zajtra to už asi až tak super nebude, no aj tak tam asi po práci zájdem.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20