Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
No a este k tym vyhladavacom, ak chces najlepsi(najrychlejsi) vykon s najlahsim ovladanim, tak jednoznacne Mammut Barryvox Pulse. Pouziva ho vacsina horskych sluzieb a heliski operatorov, lokalizovat s nim dokaze aj uplny zaciatocnik s minimalnou praxou (uz po 10 minutovom skoleni). Nevahaj a priplat si tych 80e , mozno to raz nejaky tvoj kamos oceni (samozrejme to nikomu neprajem).
Teraz som zobral 3 aj s cepínovým hrotom. Viackrát som sa dostal do terénu, kde sa hodia 2 cepíny a na to stačí (hliníkový hrot do ľadu ani na mix nieje), resp. keď zámerne cepín neberem, lebo neočakávam, že bude treba, tak aj takýto pomôže (tiež som už stihol vyskúšať). Rúčka sa dá predlžovať aj pri použití ako cepín, čo je obrovská výhoda. Lezecký cepín je na spriamenú chôdzu krátky a s dlhým turistickým sa zase nepohodlne lezie štvornožky.
Trochu sa ale obávam straty cepínových koncoviek, buď keď sú mimo lopaty, alebo aj pri náhodnom odistení západky pri použití. No uvidím, dajú sa dokúpiť náhradné.
1. Je možné narovnať paličku bez toho aby som ju zlomil. Nejaká finta?(Syn ohol čisto nové)
2. Na starších paličkách mám problém niekedy zatočiť (zaaretovať po nastavení správnej dĺžky). Nepomohlo vyčistenie, odmastenie. Ešte ma teraz napadlo, či nepomôže prešmirglovať tú umelú hmotu
nove ohnut sa to dá naspäť ak to nieje moc.. ale nikdy to nedáš do rovna ako predtým... dvoje som narovnával
To nedostatocne zaaretovanie - aky typ paliciek / zamykacieho mechanizmu mas?
potom pokus či to funguje, ak náhodou nie potom je asi čas kúpiť nove
(ja mám karbónové komperdelly a som veľmi spokojný)
ohnuté skladacie som narovnával viac krát .... nikdy už poriadne nefungovali
viac fotos a trasa: https://www.zonerama.com/6s8p/Album/2597615
airbag batoh nie je zbytočnosť v žiadnych (trochu poriadnych) horách
http://www.laviny.sk/fotogaleria/lavinove-nestastia/
ak máš pre nas zbytočných 700-800 e rádi si ho kupime
ak chodíš iba po zjazdovke, TAK Ti je ozaj zbytočný
ale inak , ... no neviem, neviem, ak ti je vlastný život "zbytočný..." potom nič ...
Btw. ak ste niekto bol na nejakej prednaske o lavinach resp. lavinovych kurzoch (podla mna povinne absolvovanie hned po kupe vybavy), dozvedeli by ste sa aj to ze lavina moze kludne padnut aj na zdanlivo bezpecnu zjazdovku.