Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
ale podmienky výborné, šlapateľné aj zlyžovateľné bez vypínania od auta (pár usekov trebalo preskačkať po tráve, ale bez poškodenia), snehy fajn, dalo sa hocičo na severe a juh nezhnil
https://www.zonerama.com/6s8p/Album/5292926
Pre mňa by bolo ideál iba šliapanie hore, pri pohľade dole a duplom s lyžami na nohách by som sa asi posr...
Postačujúci sklon ten čo je na dne na poslednej fotke
Rad by som si zaobstaral vybavu (lyze,viazanie,boty)na skialp este pred zaciatkom sezony.
Viete mi poradit resp nakombinovat aku vybavu by mi bolo treba ? Nic drahe, ani lacne, na ladovce sa nechystam.
Lyziar som dobry.
Dikes
to boli krásne časy, keď skialp viazania robil Dynafit, Fritschi, Silvretta, každý po 2-3 modely
na tom skitourguru.com je 142 viazaní
ale aj tak je to pre začiatočníka pri výbere na mašľu
Len na vyslapy a naberanie vyskovych v ramci zimnej pripravy, mam 180/72.
možno pôjde 2 x a prejde ho TO ....
požičovňa TO zariadi a aj vyrieši
Takže fitnes skialp. Lyža drevo pod viazaním 80 dĺžka 170cm.viatko tech s brzdou na príslušnú lyzu. Ľahšie dvojpracnove lyžiarky s dobrým naklonom komína. Aký máš cenový limit
Navrch dlhé merino tričko, merino mikina Ortovox alebo polartec Zajo. Navrch podľa počasia buď softshellka alebo event bunda na prekvapenie tiež Zajo
Nie som ale žiadny pretekár alebo naháňač časov. Skôr pohodka hore, dať si pár pekných zjazdov a tak. Tak ako na biku ma to viacej baví dolu ako hore, ale som ochotný si to kvôli dobrému zjazdu odtrpieť
lyžiarske gate su na šlapanie uplne zle, široke neohrabane, pri šlapani je v tom teplo a si na vlastnej šťave.
mám Zaja zimne hrube gate, primaloftku do mesta aj tenku podvodnu ked padá mokrý sneh a fuka, ta sa da zbaliť do maličkej v bagli nezaberá vela, tak ako tenšia paperka, všetko zbalím do 25KY bagla na kratšie svihy do 3 hodín bez nutnosti brať železo či ine haraburdie do večších kopcov.
na taký fitnes skialp po zjazdovke hore popri dole ...
Využiješ ich na akékoľvek zimné aktivity.
onlineshop napr. tu https://www.hmactive.sk/SUNRISE-ANYOX-d835.htm