Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
na druhej strane je medzi šlapačmi asi vyšší podiel lyžiarov čo boli v rizikových destináciách ako medzi iným obyvateľstvom, ale tí by mali byť v karanténe tak či tak
takže trochu zbytočné gesto od organizácie, ktorú som zaregistroval až teraz..., jedine, že si chceli urobiť reklamu
malo by to zmysel napr. v Taliansku, kde je pravdepodobnosť výskytu prenášača bez príznakov oveľa vyššia, možno u nás neskôr, ak sa to rozšíri, ale teraz pri max. niekoľko stovkách chorých na SK je to zbytočné a neefektívne riešenie, lebo ak ľudia budú pridlho sedieť doma, začne im šibať
toto si asi nemyslel celkom vážne ? ak áno, zbohom rozum ...
1. naštuduj si kolko pilotov, lekárov, zachranárov a vrtulníkov má jedno stredisko ATE k dispozícii ?
2. ATE tu nie je primárne len na záchranky pre horskú a pre premotivovaných horo egoistov
dva dni budú sedieť v karanténa a čakať a napr. urgentné, alebo život zachraňujúce prelety budeš asi robiť TY pomocou redbulu s lyžami na nohách
ja som rátal s teamom 4-8 pozemných záchranárov
ale keby aj infikovaná posádka lietala 2dni do výsledkov testu, nemusela by nakaziť (tých pár) klientov a človek nieje ani okamžite po nakazení infekčný
a skús to druhý krát vysvetliť trochu slušnejšie, bez redbulu, nie štýlom tvojho banánového kolegu
na druhej strane je medzi šlapačmi asi vyšší podiel lyžiarov čo boli v rizikových destináciách ako medzi iným obyvateľstvom, ale tí by mali byť v karanténe tak či tak
takže trochu zbytočné gesto od organizácie, ktorú som zaregistroval až teraz..., jedine, že si chceli urobiť reklamu
tú organizáciu si neregistroval, lebo zastrešuje celkom iný šport (65mm pod viazkom, kombinézy,...) ako robíš ty
veľmi rád sledujem Tvoje "výlety" a občas sa aj inšpirujem,
ale očakával som od teba trošku viac logického a aj logistického správania,
mimochodom 4 ľudia na znášanie niekoho, napr. so zranenou nohou je celkom nereálne a 8 je asi tak na hranici únosnosti, záleží KDE by sa to stalo, HZS VT má cca 27 profi členov, keď 8 odstavíš na 14 dní, to by mohol byť aj celkom problém, , plus letecká prevádzka má trošku iné pravidlá ako bežný život ... nehrozí dva dni lietať, LEN tak a čakať na testy, stretávajú KOPU ľudí napr. zdravotníckeho personálu, (skoro po celom SK) keby sa objavilo náhodou ÁNO, ... mohlo by to odstaviť možno aj POLOVICU nemocnice ...
a mimochodom "kapitán AMERIKA" pobočka východné pobrežie - nie je môj favorit
PS: aj maco bol na Salatíne
10cm prašku na tvrdom hrubozrnnom lade. nafukané aj viac
hreben lad. nižšie luxus. juhy, aj zapady nafukané z hrebena.
na obed dole
pred chvilkou v správach na TA3 12:00,
na Vysokej "fukol" človek z vrcholu do severnej steny, hore išli predpokladám centrálnym žľabom, parťák po ňom našiel len veci na vrchole a stopy smerom na sever, obaja pozitívna cestovateľská anamnéza, horská (Janiga) sa vyjadril, že v podstate nevie čo s ním robiť (keď ho nájdu, po zlepšení počasia) a ako ho s ohľadom na vlastnú bezpečnosť dopraviť dole ...
v príspevku sa spomínaly lyžiarky, tak že asi skiapl
len tolko k tomu, co som sa snažil naznačiť (zdalo sa mi, že márne) aj v predchádzajúcom príspevku
pri aktuálnych teplotách a vetre bude už telo tuhé na kosť, takže nebude ani infekčné a pár dní ešte má byť chladno, aby ho v takom stave aj dostali dole. ak chcú čakať na oteplenie, tak ho tam môžu nechať aj do leta. zatiaľ bude už dosť ľudí čo chorobu prekoná
a nemusia byť na tom obaja rovnako, ako ukazal príklad lekárov v BA, jeden bol a zbytok NIE
neviem si predstaviť, ako by museli s telom manipulovať, aby sa čo i len teoreticky nakazili
môže byť kontaminácia povrchov (bunda, rukavice, buffka) aká chce, stále je to primárne kvapôčková infekcia,
čo v tomto prípade odpadá...
a celkom ďaleko dopadol:
strach ako keby išli evakuovať obeť eboly ...