Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
podla toho zodraneho viazania už mala čo to za sebou
pieps dsp pro - nikdy nepouzity, kupovany asi roku pana 2014 - bez updateu fw, a bez noveho obalu po zvolavacke (iba povodny, "neoprenovy") foto v pripade zaujmu doplnim lyziarky black diamond slant? na cislo nohy 41.5 (270mm vnutorna papuca); nevypecene, jazdene asi 2-3 sezony
nejake stare lyze s diamir freeride pro, velkost M - bohuzial, pri kupe z druhej ruky som bol odzubkany a jedna noha ma poskodeny klb a v traverze (bocnom zatazeni) sa vyosi
potencialne 2-dielne teleskop palicky black diamond
Dovod predaja - ako to uz byva, zmena zivota (konkretne prestahovanie sa do zahranicia), a odvtedy som sa na lyze nedostal.
Ak veci maju este hodnotu nejaku, rad si necham poradit s predajnou cenou, ale hlavne chcem aby sa dostali k niekomu kto ich este vyuzije a ked tak potrebujem cestne/spolahlive jednanie kvoli pozbieraniu veci.
pripadne vyzdvihnutie v/pri Bratislave alebo Nitre, ovsem najskor na prezidentske volby (cize po sezone)
Staci tiez tak strucne
Vdaka.
neviete niekto prosim kde zozeniem takúto klipsu?
Včera bol v celkom OK stave (asi na 5 krátkych úsekoch bolo treba prenášať lyže) aj úsek Zamkovského chata - Skalnaté pleso, dnes som už traverz na zjazdovky nestíhal, no asi by to už bolo výrazne horšie.
Každopádne, od tých cca. 1 900 m stále dosť fajn podmienky, len sa tam treba najprv dostať
Myslíte, že má zmysel vyraziť na chatu pod soliskom niekedy až po obede( menej ludi) keď už je teraz dlhšie vidno a šlapať sa dá až do 19:00? Alebo skôr rano, alebo je to uplne jedno?
Na chate si možno do hodiny, takže cakum prask to cele dlho netrvá.
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1016/j.wem.2023.05.014
Tak som bol kus sklamany, ze nam to asi kvoli pocasiu nevyjde tak, ako sme si predstavovali. Na nedelu hlasili vyrazne ochladenie, bal som sa ladu a tak...
Nakoniec na ten premoceny a zmrznuty sneh napadalo v noci 5-18cm prachu...rano netrebalo ani harsajzne. Vybrali sme si Hrubu kopu ako nasu primarnu destinaciu (zena si na strmsie netrufne, mlady sa len uci). Pod Hrubou ma zaujal jeden z dvoch lavych vedlajsich zlabov. Vyzeral, ze ma viac snehu ako okolie. Tak som ich tam tahal. Asi v polke som urobil CT test. Jednak zacinalo rychlo pribudat snehu + opieralo sa o svah silne marcove slko, jednak som edukoval juniora. Spadlo to na 15. klepnutie. Jednoznacne, bez ,,symptomov".
Tak sme sa obuli a opatrne slyzovali do centralu pod Hrubu. Tu zlyzoval zatial jeden lyziar a spustil stredne-velky splaz.
Vyslapali sme si kolo splazu po nohach na vrchol a cakal nas fantasticky zjazd v cetrale Hrubej.
Preco to tu tak obsirne opisujem?
1. Odpalilo mi dekel ako sa mozu radikalne zmenit podnienky za cca 12hodin. Necakal som ani nahodou tak dobre podmienky
2. Na nedelu hlasili v ZT 1-tku lavinovku (len vo VT nad 2000mnm 2-ku). Mne pri CT teste vysla dobra 3-ka. Takze ponaucenie (hlavne pre menej skusenych): nespoliehat sa len na predpovede z laviny.sk