Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
viem sa zabaviť aj bez lyží, počkám si na lepšie
viacero žľabov bolo pekne vysnežených, ale myslím že je to ešte veľké riziko
Je to obrovský rozdiel. Presne ako si hovoril. Tieto tvrdšie lyže mi vyhovujú oveľa viac ako predchádzajúce mäkké Skitraby. Som veľmi spokojná. Ďakujem za rady.
Co vidim chalanov na strave, tak len takto. Ak ti to pomoze. Nemam pocit, ze by sa tam jazdilo v prasane. Bohuzial vsade sucho aj ked chladno. Ked pozeram 10-dnovu predpoved a vidim, ze ani mm zrazok, az mi je do placu. Dufam, ze Januar bude bohaty ma sneh.
EDIT pridal som vystrizok zo skupiny Skialpove tury, kde pred par hodinami pisali o kubinke
bol som dnes z juhu, inde sa nedá, tak tam bolo celé SK + PL, HU,
hore bezvetrie, podľa SHMU cca +8C, pocitová oveľa vyššia, regulárna opekačka...
firnová lyžovačka v decembri
v Derešských žľaboch tráva/asi betón, nižšie kosodrevina v rozpuku,
podľa mňa sa tam nedá robiť nič
P.S. akurát ako som zapol viazko dolu v Krúpovej cca o 9tej, tak priplachtil skipatrol a že či máme
lístok na skialp, bol veľmi distingvovaný, tak som si išiel kúpiť...
Boli sme aj my dnes, po zjazdovke
Videl som to nazivo, na co som sa pytal...strasne suchoty su no...
Hore to ešte chce aspoň 30 a bude sa dať opatrne aj vo Fatričke.
Ráno sme boli so ženou okolie zjazdovky a smer Vasiľovka presondovat .
Už aby sa dalo aj z dola cez les a bude pokoj
To au degesi na tej kubinke. Snad prvy zaviedli platenie skialpu a este to tu mame aj najdrahsie
Zatial som si tento skialpovy listok nekupoval, kedze som bol vacsinou solidarny a pol dna som sa vozil s frajerkou na lanovke a potom ma uz nechala...
Plateniu kvázi skialpu sa vyhybam ako čert krížu.