Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Ale teda bez srandy: mam aj aj, neda sa to porovnat. Split som minulu sezonu ani nevytiahol, ale dusujem sa ze tuto sezonu urcite aspon raz...
Ak dr..e 40+ cisel a mam v plane jednoduchu turu hore-dolu idealne s chatou na kopci, kludne beriem split a kaslem na efektivitu smerom hore lebo dolu to bude urcite vacsia pasia.
Akekolvek ine podmienky a radsej obujem lyziarky.
horses for courses....
na chate som nestál len hore dolu Hromovým a Chlebom
lyžba až do šutova k autu
kamene len pod chlebom medzi kosovkou, inač bez škrku....
12,8km/2h20/1321vm
fotos len
ja len ráno na domacom kopčeku.
lesom sa dá už od parkoviska,okolo chaty do lavínovky stopa prešlapaná pekne,lyžovanie boj s borením čučoriedky, ani som to neskušal a rovno sedlom na chatku a dolu krajom zjazdovky.
7,1km-1h09-619vm
Išiel si aj hore?
My sme dali dnes zo Smokovca cez Hrebienok na lyžiach Skalnaté a tomuto pohľadu sa nedalo odolať. Ale poobede hore už dosť prefukovalo.
Lyžba hore celkom obstojná, chytil som menej kameňov ako v piatok.
mám nové lyže
18,1km-3h20-1559vm
fotos
Tak som si za 1100 kúpil komplet výbavu, v lyžiarkach sa cítim ako v papučkách. Zatiaľ vyskúšané iba dnes 3x Nová Hoľa v daždi. Musím povedať že je to paráda až na to nalepovanie pásov zmrznutými prstami
lažba boj so stabilitou, hore skrupna dole ťažký opršaný,