Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Ja osobne som stratený. Aj v teréne ktorý poznam. Možno navigácia podľa gpx na hodinkách by mohla fungovať. Vyťahovať mobil nemá zmysel. Taktiež mi vadí ked niekedy príde také svetlo že pod nohami nič nevidíte. Ako keby lyzujete vo vzduchu:)
Robia sa sklá pre lyžiarske okuliare do hmly, ktoré ti zvýraznia kontúry a vieš rozoznať reliéf svahu pred sebou. Keď sme raz išli hrebeň NT (ešte v dobe pred GPS) a celý deň som čumel do hmly kde zbadám nejakú tyč, tak sa mi potom na Ďurkovej cez noc o tyčiach snívalo ako sa vynárajú z hmly. Aj telefón s mapou je lepší ako nič aby si sa aspon vyhol lavínovým svahom.
Dnes to na Kráľovke vydržalo bez hmly.
Az na taky masaker to nevyzera.
Na Dumbieri dnes taka klasicka skituristicka pohoda. Aj jeden severny zlabik som si stihol strihnut.
https://www.uvexsports.sk/lyziarske-okuliare-ako-vybrat/
myslím, že aj v Decathlone som to videl.
Mám Giro, ale model si už nepamätám na bríloch napísaný neni
Kidak
pozerám Chopok aktuálne 20m/s to sa dá vydržať.
tu hnusotu na dnes posunuli az na poobedie, podla kamier to vyzera, ze po Lukovu pohoda, ale do 30m/s v narazoch a mlieka na Chopku by som neisiel...
ako naschvál sa poobede vyjasnilo,ked už som bol doma ...
15km-3h30-1607vm
My dnes na Chopku lanovkujeme, preto nemam stres...
Záleží aké máš zorníky nie ci máš vymeniteľné na magnetku. Ja nosím take staré od Scott, world cup sa volajú, je to jedno sklo ziadna technologia, v balení zlte, cervene, modre a tmave zrkadlove a to modre je super, vsetko v nich vidim
Malo ludi, snehy fajne (od cca 1500 m.n.m dole odmak, dnes bol sever lepsi ako juh). Difuzka raz hore raz dole. Vietor prisiel nieco po 14-tej, hore slabo snezilo, dole mrholenie, o 15-tej zatvorili Chopok, v podhori tahali do konca...
Netreba to hned skrz predpoved vzdavat...keby som sa explicitne riadil predpovedou nezazijem polovicu skvelych lyzovaciek v sezone
prečo ste to tahali žlabom a nie od hrebienka? po hrebeni.. či zam je suchota?
hlavnym cielom bolo vyhnut sa promenade na Hrebienku a v neposlednom rade usetrit 6e za parkovanie
Je to aj na mojich 5kách. Teraz som to pozeral. Pri zlom počasí super pomôcka.