Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
http://zima.vratna.sk/sk/aktualne-info/prevadzka-paseky-a-aktualny-cennik
Platí sa aj parkovné alebo to je ako na Kubínke, že tých 5€ je parkovné aj vtup na svahy?
Tam sa trate technicky neupravuju ,tak môžu jedine za parking vymáhať .
podmienky obmedzene, šlapať sa dalo kusok nad Revucou po žltej, malo snehu dole, od 1000m lepšie,ale bolo to s ladovou škrupinou, hore sa to borilo do čučky.. po lukach, počasie mizerné, len 2h slnka ,ked sme prišli....
lyžba len škrkanie ,možné len po turistickej, kde to bolo ako tak ušlapane a ulyžované, ale už sa urobil slušný základ trebalo by aspon 30-40 čísel a bude to fajn
nad dedinou znašanie na pešo, to oteplenie to dosť roztopilo
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://www.youtube.com/watch?v=Itky_NCCFq0&t=3s
Moje parametre - 100kg, 193cm, noha 48
Cena - bol by som rad ak by som sa zmestil do 1200€
Ja mám 172 cm, 87 kg a jazdím 172 cm dlhé a 95 mm šírka pod pätou. Nikam sa nahor neponáhľam, keď je chata v kľude si dám pivko a idem dolu. Keď idem niekam von a nechce sa mi brať dvojo lyží, tak nie je s nimi problém zajazdiť si ani na zjazdovke. Mám kamošov bratov, ktorí majú tvoju výšku a jazdili podobnú dĺžku lyží ako ja. Na ďalšiu sezónu si kúpili primerane dlhé a zrazu nechápali, že sa im lyžuje oveľa lepšie. To len k preferencií príliš krátkych lyží. Pre pretekára kvôli hmotnosti OK, pre bežného človeka hlúposť.
tiež mi začína byť 172 cm malo pri 181cm...
Potom uz budes vediet si urobit obraz,co su tvoje preferencie,aky si lyziar,co bude tvoj najcastejsi teren,atd....
mozno pomoze na ilustraciu, kde sa vies dostat s cenou pri kupe setu, najtazsie povazujem vyber lyziarok, ak si lyziar, tak potom je to trosku jednoduchsie(poznas velkost - MP aj sirku tvojej aktualnej lyziarky), ale ak nie, tak to by som doporucil kupit ako prve, ten zvysok je potom uz vyrazne jednoduchsi, ak si urcis, aky styl budes prevazne jazdit...ako ti pisali, viazanie minimalne do rozsahu DIN 12 by som vyberal....