Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
A teda nie je problém, že na stope pochodenej pešiakmi máš dajme tomu aj o 50% menšiu plochu snehu, o ktorú sa ti oprie pás? 99,9 % ľuďom to vadí, môžeš si gratulovať, že patríš k tým 0,1%.
dole snehu malo, po ceste pod generálom aj žraloky vyzuvačka pri prameni nad zajacom.... parking pri rampe nad minometom, odtial sa dalo po 5cm snehu šlapať a ž hore..
chcelo by to aspon 40cm na podmienky výborné
pravdaaa, keď som raz slušne upozornil skupinku idúcu v lyžiarskej stope po 2,5 m zvážnici, prečo ničia stopu, tak sa na mňa divne pozreli (asi ako by to urobila futbalova tyčinka) a opýtali sa ma, a kde by sme mal ísť, po odpovedi napr. meter vpravo alebo meter vľavo, bola odpoveď a prečo ? a ani to nebola skupina blonciek
v nedeľu v mojom okolí, keď som sa vracal na lyžiach po 1 x preratrakovanej zjazdovke, "všetci" pešiaci išli, zásadne hore zjazdovkou v rojnici a ešte sa divili, čo si to dovoluje ten človiečik na lyžiach idúci dole ich "ohrovať"
take slovenské
dole snehu malo, po ceste pod generálom aj žraloky vyzuvačka pri prameni nad zajacom.... "
Tam som mal prvý skialp výšlap v roku 2006/2007.
Narátal som vtedy na Krivanos ... 3 osoby v širokom okolí ..vratane mňa?
to už bolo lepšie si to dať na Slopek zo severu na juh a spátky cez nejaký žlabek
Hehe a klobúk dolu pred tebou. Ísť to tam a ešte aj späť 😂