SKIALP
Najprv hmla, ale hore sa vyčasilo a potom nádhera. Sneh jarný firn, výborne sa lyžovalo. Našťastie sme šli až okolo obeda, inak by sme nemali slnko hore. Keď sme vyrážali, veľa sa ich už vracalo. Hore natáčalo RTVS aj nejaký dokument.
Ked zasvieti slnko na sneh tak sa zvysuje lavinovka, aj preto sa chodi skoro rano.
Bol teda riadny hic, v žľabe sneh super, ale zvyšok už poobede ako cukor. Sneh ubúda veľmi rýchlo.
Ale inak pohodička, po chatu veľa ľudí, potom na smutnom sedle veľa, pár ľudí aj na hrubej kope.
Až mi je ľúto, že budúci víkend už ma byť tak teplo. Zatiaľ mi to stále chutí.
My sme polyzovali sever okolia Latiborskej hole. Cakalo na nas 10-30cm (v lesikoch a v strede muld aj viac) prvotriedneho prasanu na tvrdom zaklade...brutal lyzovacka!!
Teraz, ked sedim v gavci pri pivku a rekapitulujem uz necitim take vycitky
po prašane ani slychu.. lad alebo mokrota na slnku, lyžba poriadna škrupina... na mokre juhy som radšej nešiel , pukliny a lavínky išli z Volovca....
asi posledne pasiky, začína bike
viac fotiek a fotopribeh na https://www.strava.com/activities/5031840179
Kto este nezavesil lyze na klinec...dnes v Dereskom kotli famozne jarne snehove podmienky
...a nikde nikto...
Inak stala sa mi taka zvlastna vec dnes...asi, ze je april
...slapem treti zlab, hrnie sa oblacnost, snezi...vyjdem cez prevej na hreben normalne sa postavim a zrazu pocujem ,,cvrlikanie", akoby niekde kolo mna preskakovali iskricky...natocim hlavu k spickam lyzi (pripevnene diagonalne na batohu) a z fleku mi napadla kamosova skialpova aprilova prihoda s burkou.
Zhodim batoch a ticho...dvihnem cepin nad hlavu a cvrlikanie...zrazu rachot - hrmi
Este som sa tak rychlo ,,neprezul" do zjazdu ako dnes
Dnes sever Dumbiera v cerstvom prachu a juh v prvotriednom firne...
Ľudí nebolo ani veľa ani málo.
Sezóna bola pekná toho roku(ako každý rok
https://www.strava.com/activities/5261781524 ano, vyskove znova nadstrelene
70% snehu zhniteho, ale je ho tam este vela. Ked som na hrebeni videl kolko ho je na Slavkaci potiahol som to az hore.
Zlta lavka aj z pod Prostredneho hrotu do VSD by to este slo (vid. posledna foto)
...vidime si ,,o rok"
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20