SKIALP
Akurát tento úsek bol bez snehu https://sk.mapy.cz/s/mejegahage
Na vrchu Čertovickej zjazdovky som obul lyže a po fľakoch sa dalo prejsť bez vyzúvania na Lajštroch.
Z Lajštrochu je chodník v kosodrevine snehový.
Besná od severu pomerne tvrdá.
Z Ďumbiera na Chopok trčia kamene, ale vyzúval som len kúsok od Krúpového Sedla.
Potom už na lyžiach ponad tyče.
Nechápal som lyžiarov čo niesli lyže na batohoch a išli pešo po kameňoch po tyčovom značení.......
Dole hmla, a blúdenie cez kosodrevinu, hore inverzia, nový sneh tak 15 cm na mokrom podklade
centrál mizerný, rozorane bubny s občasným ladom...
južne muldy fajn od prášku po mokrotu....
rambodráha kosovkou ku zjazdovke ma stála 3 škrkance od šutrov ale lyže to prežili..
zjazdovka v skvelom stave s práškom aj na obed
Spodok je len na dojazd ale od prestupu vrch je rozpravka.aj nad chatu do lavinovky sa da
Rano sme boli zas..
Dnes rano chopok z Jasna-lučky.dole tvrdo hore lad a vietor.lyžba až na lučky luxus
Patroly kontroluju lístok .
11.4km/ 1180vm za 2h13 čistý čas. Cestou dolu uz boli zástupy odporučam pred 8mou
Dnes pozriet zbytky na Kubinke...horna polovica zjazdna .spodna len po kopkach s medzerami..ale 8 ludi som stretol
Hopok s veducou a švagrom.aj počasie sa umúdrilo...
Dnes som vydupal do Lomnického sedla, napriek obavám sa dalo ísť až úplne hore bez vyzutia lyží, aj keď od Skalnatého plesa by asi bolo rozumnejšie aj rýchlejšie ísť s lyžami na chrbte.
Zjazd zo sedla takisto výrazne, výrazne lepší, než som očakával, zopár kameňov bolo len v spodnej časti, vyššie ťažká pohoda. Akurát dolu zjazdovkou je treba v jednom mieste (prípadne v dvoch, ak máte veľmi radi svoje lyže) ísť asi 50 m pešo.
Tak už sa da aj od parkoviska.v lese snahu malo ale šlapat sa dá.vyššie od jazierka podmienky fajn.okolo chaty hore uz skoro 50.lavynovka sa este prepada pri lyžovani.hreben vyfukany .sever pod stromami malo ale slapat sa dá....a stale sneží .koniec hlásenia
Vdaka Zihadlo za reporty ( aj provokacie 🙂). Boli sme vcera na Kubinke a konecne nadherna zima.
Dnes z domu cez maštale a kľúčik na minčol .dolu zjazdovkou cez krčmu po luke domov😁,12.5km,987vm
V Liptovskej Tepličke snehové podmienky parádne, prešli sme na Andrejcovú a nazad.
Dnes na skušku fatrička dalo sa až k autu😁,slapat sa dalo krasne.zjazd som občas chytil krtinec ale aj na to malo bolo luxusne.11,7km ,1370vm
Po praci na domacom.lavinisko porylovane 2x....
Páni, ja som sa včera v okolí Chaty pod Chlebom prvýkrát v živote vozil v prašane po pás. Úplne bez preháňania. Akurát to nebol ani zďaleka taký lyžiarsky orgazmus, ako sa to zvykne prezentovať na sociálnych sieťach 😀 Skôr naopak. Jednak to v tej mase snehu išlo aj napriek slušnému sklonu strašne pomaly (čo by ale až tak nevadilo) no hlavne som v tom nevedel poriadne spraviť oblúk. Tam to podľa všetkého fugnuje úplne inak, než som zvyknutý z "bežného snehu" a chýba mi správna technika. O niečo nižšie v Generálovi to bolo v prašane pod kolená z môjho pohľadu "much more fun."
Zážitok každopádne dosť silný a počasie takisto ukážkové!
My sme dnes vybehli na Lysec a uz bolo citit oteplenie, aj sneh uz bol tazsi. Ale celkovo fajn den. Boli sme tam prvykrat. Hore sme sli po modrej a dolu klasika po zltej. Parkovali sme ako je Chata Lysec.
Dnes s veducou a svagrom vo fatričke.pocasie na 1, snehy na 5.hruba skrupina.zatial nieje nosna.zajtra mozno ak to hlbsie premrzne.
Velmi tazke lyzovanie.obcas to na kúskoch povolilo do mokroty
17.6km,1680vm
Dnes Priečne sedlo v smere Malá Studená Dolina -> Veľká Studená Dolina a Skalnaté Pleso v super počasí - slnečno, teplo a prakticky bez vetra.
Ráno v Smokovci ešte hmla, hranica inverzie bola niekde na úrovni Zamkovského chaty. V samotnej MSD snehu dosť málo (Veľký Hang sa stále stúpa letnou cestou) zato ale celkom kvalitného, hlavne vo vyšších polohách. Hore do Priečneho sedla to v pohode šlo bez mačiek i bez cepína, výlez zo zatieneného žľabu do slnečného sedla pôsobil ako prechod zo zimy do jari 🙂 Na strane VSD v najvyššej časti už trochu ťažší, vodnatejší sneh (daň za ten jarný pocit 🙂) no v strednej časti absolútna paráda, nižšie potom hľadanie cesty pomedzi kamene. Turistický chodník a Húpačky v solídnom stave. Spojnica Zamkovského chata - Skalnaté pleso má snehu dosť, zjazdovky do Tatranskej Lomnice pred zotmením už tradične kvalitne rozlyžované. Každopádne, pekný deň za mnou.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20