Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
aj keď ľudia čo nemajú za humnom zasnežený kopec a "pánbožko sa s perínbabou v poslednej dobe dlhodobo rekreuje" niekde v Karibiku
a nechce sa mu do práce, veľa inej možnosti nemajú ...
aj tu je taká malá pripomienka ...
ja tam chodím raz 2x do roka.... ked je inde este malo snehu.... samozrejme krajom poza zábrany ak sa dá, v skorých ranných hodinách ked este nesu davy.
(so zatemneným zrakom budú smerom hore bojovať s virtuálnym súperom a smerom dole so sebou a zjazdovkou na ultra light špeci výstroji)
ja zas mám nervy na tulenov a povalovačov, čo si to ustelu v strede zjazdovky rovno pod hranou... niekolko krát som sa pri prutkom brzdení skoro dolámal, aby som im chrbtice nedolámal .
ja zas mám nervy na tulenov a povalovačov, čo si to ustelu v strede zjazdovky rovno pod hranou... niekolko krát som sa pri prutkom brzdení skoro dolámal, aby som im chrbtice nedolámal .
pripajam sa.. raz som sa kvoli tomu zrubal. od vtedy brzim tak ze nehladim ci ich zasypem snehom alebo nie. ked to je zvladnutelne tak sa snazim zasypat
Veľký Kriváň vraj asi 50 cm, ale tiež jazdíš nadol po skalách. Tatry netuším, kamoši sa nedeľu chystajú do Žiarskej tak potom podám info.
Asi treba ešte počkať kým to trochu sadne a napadne na to ďalšia vrstva. Ja na to zatiaľ prdím, až taký fanatik nie som a po zjazdovke sa mi hore-dolu šľapať nechce.
https://www.aktuality.sk/clanok/395681/skialpinista-v-jasnej-v-extremom-pocasi-riskoval-video/
Aktualna situacia na Chlebe!!!Doteraz napadlo 80 az 100 cm snehu, ktory je velmi nerovnomerne rozlozeny vzhladom na dnesnu vichricu.Drahos sa momentalne brodi hore Generalom v snehu po pas. Na hrebeni su podmienky absolutne nevhodne pre akykolvek prechod na peso. Skialpinistom odporucam prichod z martinskej strany cez General a potom sa treba rozhodnut podla aktualnej situacie, ako dalej.Zajtra by sa malo pocasie ukludnit a myslim, ze bude mozny prechod na chatu aj zo Snilovskeho sedla....fotky a dalsie info dame rano.
Viac tu: https://www.facebook.com/groups/54401923850/?fref=ts