Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Viacerí v partii majú a oproti kombinácií board + snežnice si dosť chvália. Oproti lyžiam má pár nevýhod (chýba vonkajšia hrana, takže ľadové traverzy sú ťažšie, je ťažší a má väčší odpor pri sklze), ale nič až také strašné pre bežné využitie to nie je.
ku snowboardu majú určite zmysel, ale do strmších terénov sa snimi dostať nedá, takže skôr na Fatry a NT
splitboard podľa mojich pozorovaní iba na freeride, keď ide len o zjazd, na turistiku je to trápenie, na šlapanie široké a keď je v zjazde kúštik stúpania, tak si to splitboardista moc užije
dik za tip, mam snežnice a nebaví ma trepať dosku na chrbte potom prezuvať snežnice atd...aj ked mne sa na snežniciach ide dobre...
a ten voilé kit pre každé viazanie by si mi nevedel nejaký link poslat kde ho kupim samostatne? lebo dosku by som mal vyhliadnutú inu ako tuto K2
- chodza v snezniciach je tak trochu captava/namahava
- sneznice su zbytocna vaha, naco nosit so sebou sneznice a aj board ked mozes mat splita
- na snezniciach na rovinkach musis kracat, na splite sa klzes
- predstav si situaciu ked dojdes pod zlab, ktory chces vyslapat - obujes macky, do ruky vezmes cepin.. ale uz nemas dat kam sneznice lebo mas na batohu snb
Takze za mna split. Alebo presedlat na lyze.
ako si predstavuješ zjazdovať na splite tie rovinky, kde pri výstupe kĺžeš?
ak si snežnice nevieš uviazať z boku batohu, môžeš ich nechať pod žľabom..
vstupné náklady sú pri splite 10x vyššie ako pri snežniciach, tak treba zvážiť, ako často sa to bude používať...
s presedlaním na lyže súhlasím
https://www.mtbiker.sk/forum/post1308774.html#p1308774
už ta vidím ako budeš niekde v sedle alebo vrchole vo fučáku a mraze skladať tie foršne dohromady
teraz ma trošku ofukovalo na Salatíne a bol som rád ,že som to do 2min spratal a fičal nižšie...