Vybavenie na turistiku zima/jar – buďte vždy pripravení

Turistika v zimnom období si vyžaduje obzvlášť dobrú pripravenosť. Pozrime sa na výbavu, ktorú na túrach v zime a na jar využijete.

Deuter Speed Lite 24

Extra ľahký batoh od značky Deuter s hmotnosťou 770 g a objemom 24 l ponúka množstvo praktických vymožeností, ktoré ocenia všetci turisti. Prednosťou je veľké množstvo úložného priestoru v podobe rôznych vreciek a prípravou na vodný vak. Využitie má rozhodne aj v zimnom období, keďže disponuje pútkami na palice, cepíny či lezecký materiál. Predáva sa v dvoch farebných prevedeniach (čierna a žltá) s cenou 111,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Thule STIR 20L

Jednoduchý, minimalistický batoh Thule STIR 20L s hmotnosťou len 570 g je ideálny na jednodňové túry a lezenie. Je odolný voči oderu, vode a vetru, takže skvelo poslúži aj v náročnejších podmienkach. Vo vrchnej časti je popruh na upevnenie lana či bundy a disponuje aj systémom pútok umožňujúcich pripevniť ďalšiu výbavu ako turistické paličky alebo cepín. Predáva sa v troch farebných prevedeniach s cenou 99,95 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Northfinder ALL TERRAIN

Univerzálne trojdielne turistické palice značky Northfinder vám skvelo poslúžia počas celého roka. Palice sú vyrobené z ľahkého hliníka a majú nastaviteľnú dĺžku do 135 cm. O pevný úchop sa postará rukoväť vyrobená kombináciou peny a korku, ktorej súčasťou je nastaviteľné pútko. Balenie zahŕňa aj tanieriky, ktoré v zime zabránia zaboreniu palice hlboko do snehu. Cena je 35,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Nortec Trail turistické retiazkové mačky

Retiazkové mačky by mali byť samozrejmosťou turistickej výbavy v zime, ale aj na jar, kedy počas túry ľahko narazíte na zľadovatelé chodníky. Retiazky Nortec Trail sa radia medzi najľahšie na svete a v ľahkom pružnom obale, ktorý je súčasťou, zaberajú len veľmi malý objem batoha. Došľapová časť vyrobená z kvalitnej ocele má 14 hrotov a je napojená na silikónový pásik v oranžovej farbe. Cena je 74,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Black Diamond APEX

Tieto vysoké turistické návleky zabezpečia vďaka trojvrstvovému GORE-TEX materiálu perfektnú ochranu pred prenikaním snehu a nečistôt do obuvi, ktorá vám poslúži najmä v zime a na jar. Disponujú dvojitou oderuvzdornou vrstvou, ktorá zabezpečuje odolnosť proti poškodeniu mačkami, skalami či hranami lyží. Návleky si jednoducho upevníte a dokonale kopírujú topánku, čo zaistí výborné tesniace vlastnosti. Cena je 69,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

CAMP Stalker Semi-automatic

V extrémnych podmienkach by ste výbavu mali posilniť turistickými mačkami. Tieto dvanásťhrotové mačky od značky Camp sú poloautomatické, čo znamená, že pre ich použitie je nutný žliabok na päte. Výhodou je jednoduché nastavenie veľkosti v rozmedzí topánky od 36 do 48. Súčasťou balenia sú aj snehové vyhadzovače zabraňujúce nalepovaniu snehu na podrážku a obal na mačky. Cena je 115 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Rock Empire Chackan Ski

Ak ste turista, ktorý rád zdoláva vysoké nadmorské výšky aj v zimnom období, turistický cepín od značky Rock Empire vám v týchto podmienkach pomôže bezpečne zdolať pohyb po snehu a ľade. Je veľmi odolný a ľahký s hmotnosťou 438 g. Vďaka protišmykovej rukoväti a ergonomickému tvaru perfektne padne do ruky. Predáva sa v troch rôznych dĺžkach (55 cm, 60 cm, 65 cm). Cena je 84,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Black Diamond ASTRO 250

Najmä v zimnom období, kedy sa zavčasu stmieva, by čelovka mala byť povinnou výbavou vášho batohu. Ideálnou voľbou môže byť táto malá, ľahká a cenovo dostupná čelovka od značky Black Diamond. S výkonom do 250 lúmenov a dosvitom 35 m spoľahlivo osvieti cestu pri večerných zostupoch. Odolá aj dažďu či snehu a osvetlenie dokážete prispôsobiť vašim potrebám. Dostupná je v rôznych farbách s cenou 19,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Haglöfs Sarna Mimic Hood

Súčasťou turistického vybavenia by mala byť ľahká zateplená bunda, ktorú oceníte ako tretiu vrstvu po výstupe v chladnejších podmienkach. Povrchová úprava je impregnovaná proti vode a výplň z inovatívneho vlákna Mimic GOLD poskytuje unikátny tepelný komfort. Výrobca Haglöfs ponúka pre dámy bundu Sarna Mimic Hood v dvoch farbách (žltá a červená). Cena sa pohybuje v závislosti od veľkosti do výšky 189,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

S deťmi do hôr – výbava pre rodinné výlety PR článok

S deťmi do hôr – výbava pre rodinné výlety

Deti treba do hôr vystrojiť rovnako ako dospelých – od topánok až po bundu. A čím vkusnejšie oblečenie bude, s o to väčšou radosťou si ho dieťa oblečie.
Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností PR článok

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností

Hory sú krásne, no nebezpečné. Preto treba mať so sebou výbavu, ktorú možno využiť v prípade vyhrotenej situácie.
Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
keyboard_arrow_up