Maličkosti v batohu, s ktorými ťa v horách nič neprekvapí

Mnohokrát sa balíte do batoha na túru ale čo so sebou? Tu vám prinášame pár maličkostí, s ktorými vás v horách neprekvapí ani vhodné podanie prvej pomoci kamarátom, či rôzne zmeny počasia alebo dokonca tma a zima.

Okuliare POC Crave CR3010

Tieto ultra ľahké okuliare sú určené na rôzne outdoorové aktivity. Poskytujú široké zorné pole a oči takmer úplne chránia pred vetrom. Sú vyrobené z hydrofilnej gumy, ktorá aj za mokra (dážď, sneh, pot) udrží okuliare na nose. Šošovky, ktoré boli vyvinuté pre používanie počas celého dňa, majú špecifické odtiene navrhnuté tak, aby zlepšili videnie a kontrast. Sklá disponujú úpravou proti zahmlievaniu. Predávajú sa s cenou 251 € a pre viac info navštívte náš MTHIKER shop.

Fenix HM50R V2.0 nabíjateľná čelovka

Nabíjateľná čelovka s výkonom až 700 lúmenov, dosvitom 115 metrov a červeným svetlom. Na najslabšom móde svietenia vydrží 42 hodín. Pre napájanie je možné použiť buď jednorázovú batériu alebo akumulátor, ktorý možno dobíjať cez USB-C v čelovke. Tlačidlo naboku čelovky disponuje indikačnou diódou, ktorá po stlačení ukazuje stav nabitia batérie. Je vhodná do outdoorových podmienok aj vďaka vodotesnosti až do hĺbky 2 metrov, jej cena je 59,90 €, viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

CAMELBAK Chute Mag Vacuum Stainless 1,2 l

Vákuom izolovaná fľaša Chute Mag Vacuum udrží nápoj horúci po dobu 6 hodín. Viečko je vybavené magnetom, ktorý ho drží stranou tak, aby vám neprekážalo pri pití. Z úzkeho hrdla sa dobre pije alebo nalieva bez toho, aby ste sa poliali. Nádoba je vyrobená z kvalitnej odolnej nerezovej ocele. Dvojstenná konštrukcia zabraňuje roseniu na povrchu. Fľaša sa vďaka pútku ľahko prenáša. Výrobca Camelbak ju vyrába v štyroch farebných prevedeniach a jej cena je 46,95 €. Pre viac info navštívte náš MTHIKER shop.

MTBIKER multifunkčná šatka

Svojím názvom prezrádza všestrannosť a využitie pri každej outdoorovej aktivite počas celého roka. Multifunkčná šatka s mnohými spôsobmi použitia je vyrobená z veľmi príjemného materiálu. Možnosť použiť ako šatku, čelenku proti silnému slnku alebo naopak kuklu, čiapku, či nákrčník pri silnom vetre alebo chlade. Predáva sa v dvoch farebných prevedeniach (čierna a oranžová) s cenou 14,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Lekárnička XLC pre prvú pomoc

XLC praktická lékarnička, ktorá se stane neoddeliteľnou súčasťou vášho vybavenia do hôr, nielen pre vás ale aj vaše okolie. Súčasťou vybavenia sú všetky základné veci pre podanie prvej pomoci. Lekárnička je dobre zbaliteľná a nezaberá veľa miesta v batohu. Zároveň ju viete použiť nielen na turistiku, či skialpinizmus, ale aj na bicykel. Je možné ju upevniť priamo na riadítka alebo na batoh. Jej cena je 13,10 € a viac info nájdete na našom MTHIKER shope.

Núdzova fólia Care Plus EMERGENCY BLANKET

Núdzová fólia od firmy Care Plus, ktorá poslúži v krízových situáciách, či už sa odohrajú v prírode, v horách, v práci alebo kdekoľvek inde. Fólia chráni pred chladom a odráža až 80 % vydaného telesného tepla späť k užívateľovi. Pomáha udržiavať ľudské teplo, čím sa predchádza hypotermii a umrznutiu. Jej cena je 3,49 € a viac info nájdete na našom MTHIKER shope.

Multifunkčný nôž Gerber ARMBAR CORK

Gerber Armbar Cork je multifunkčný nôž z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele, ktorý v sebe ukrýva okrem noža ďalších 8 užitočných nástrojov na každodenné použitie. Súčasťou je otvárač na fľaše, páčidlo, kladivko, nožnice, otvárač na konzervy, vývrtka a rezák na fólie. Vďaka nízkej hmotnosti a zbaliteľnosti sa vám bez problémov vojde do vrecka a môžete ho mať vždy po ruke. Predáva sa v dvoch farebných prevedeniach (Onyx a Orange) s cenou 37,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Kempingový príbor Light My Fire Spork Titanium

Príbor Spork Titanium kombinuje v jednom nástroji lyžicu, vidličku aj nôž. Či už vyrážate na blízku útulňu, alebo do Himalájí, tak vám tento nerozbitný nástroj skvele poslúži a ušetrí nielen priestor, ale aj hmotnosť pri všetkých vašich outdoorových dobrodružstvách. Verzia Titanium je vyrobená z ľahkej a extrémne pevnej titánovej zliatiny. Použitý materiál nekoroduje, je hypoalergénny a je možné ho umývať v umývačke. Jeho cena je 24,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
miriama-kov 

Podobné články

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností PR článok

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností

Hory sú krásne, no nebezpečné. Preto treba mať so sebou výbavu, ktorú možno využiť v prípade vyhrotenej situácie.
Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
Oblečenie vyrobené s láskou k prírode PR článok

Oblečenie vyrobené s láskou k prírode

Už sme zvyknutí, že vieme zohnať množstvo kvalitných kúskov oblečenia a výbavy. Čo však také, ktoré okrem kvality nezaťažuje prírodu?
keyboard_arrow_up