Ako sa v zime izolovať od chladu a vlhka pri sedení na snehu?

Vždy, keď si v horách spravíte pauzu na oddych, tak hľadáte niečo, aby vám „neťahal" chlad od zeme? Dokážete to vyriešiť jednoduchou, ľahkou a spratnou izolačnou podložkou, ktorá je vhodná aj pre výlety, kedy idete nabalení naľahko.

Využijete ju počas všetkých ročných období ale v zime to bude váš produkt „no. 1“, ktorý vás ochráni pred potencionálnym prechladnutím.

Nie je to karimatka?

Nie, ale bavíme sa o zmenšenej verzii na rovnakej báze funkčnosti, akú má karimatka. Podsedák slúži pre jednu osobu s tým rozdielom, že je určený výlučne na sedenie. Môžete ho používať počas všetkých ročných období a stále bude vykonávať rovnako kvalitnú funkciu izolácie.


Výhody podsedáku

  • nízka hmotnosť
  • malý objem
  • vysoká funkčnosť
  • nízka cena

Typy podsedákov

Hmotnosťou sa od seba líšia maximálne rozdielom 50 g. Penové podsedáky vážia niečo okolo 50 g a samonafukovacie vážia takmer 100 g. Rozloženou veľkosťou disponujú len s malým rozdielom, miery záležia od konkrétnych výrobcov.


  • Skladací penový (100 % polyetylén) - objemovo vám zaberie o čosi viac priestoru ako samonafukovací podsedák, ale dokážete ho pripnúť na bok batoha alebo dovnútra a ani nebudete vedieť, že nesiete vôbec niečo navyše. Jednoduchosť tohto produktu sa prejavuje nielen v menšej izolácii od chladu, ale aj v cene. Dokážete ho kúpiť za cenu približne od 5 €.
  • Samonafukovací - objemovo spratnejší podsedák, ktorý vyberiete z obalu a nafúkate za skutočne krátky čas. Jedná sa tu o vyššiu kvalitu produktu a náročnejšie prevedenie. Disponuje väčšou hrúbkou ako klasický podsedák, čo vám zaručuje lepšiu úroveň izolácie od chladu (vhodnejší na zimu). Kvalita sa prejavuje na omnoho vyššej cene ako pri penovom podsedáku, ale kúpite ho aj tak za prijateľnú cenu, približne za 30 €.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predné Solisko – obľúbená tatranská zimná klasika

Predné Solisko – obľúbená tatranská zimná klasika

V Tatrách stále platí zimná sezónna uzávera vyhradených turistických chodníkov. Nie všetky vrcholy sú však neprístupné – obľúbený vrch Predné Solisko je jednou z výnimiek.
Zážitok a emócie v produktovom marketingu

Zážitok a emócie v produktovom marketingu

Postupne nielen na našom magazíne vo forme videí a článkov, ale aj v e-shope pribúdajú novinky, či už v podobe produktov, alebo aj nových značiek. Ale ako to všetko vyberáme?
Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

V tomto teste sa podelím o moju skúsenosť so skialpovými nohavicami, ktoré ma sprevádzajú už štvrtú sezónu.
keyboard_arrow_up