Vie mi vesta nahradiť funkcie bundy?

Vždy sa zastavíte pred skriňou a rozmýšľate, čo si na túru oblečiete? Keď si kúpite kvalitné produkty pre outdoor, už nebudete musieť dlho premýšľať.

Výhody vesty v porovnaní s bundou

  • nižšia hmotnosť
  • menší objem
  • zahreje stred tela
  • rovnaké poskytované funkcie


Ako využijem vestu v zime?

  • Náhrada bundy proti vetru/Gore-Tex® počas výstupu - Ak máte skúsenosti s nadmerným teplom počas výstupu v Gore-Tex® bunde, ale chcete sa aj naďalej chrániť pred vetrom a mrazom, vtedy sa odporúčajú práve vesty.
  • Náhrada páperovej bundy na vrchole - Taktiež by ste si vzali páperovú bundu, ale nechcete, aby vám zabrala všetok priestor v batohu. Vtedy ju dokonale nahradíte páperovou vestou, ktorá vám zaberie menej priestoru a splní rovnakú funkciu účelu izolácie pred mrazom.


Vesty a ich typy vhodné na zimu

  • Vetruvzdorné - Patria sem vesty vyrobené na rýchle horské aktivity, ktoré vás dokážu ochrániť pred rôznymi nepriazňami počasia. Vyžaduje sa od nich rýchle schnutie, ochrana proti vetru, dokonalá priedušnosť a najmä správna priliehavosť materiálu k telu. Výhodou tohto typu vesty je extrémne nízka hmotnosť a najlepšia zbaliteľnosť zo všetkých.
  • Syntetické materiály, poskytujúce náhradu funkcií páperia - Ľahké a zateplené vesty na outdoorové aktivity v prechodnom až zimnom období. Vzhľadom na svoju nízku hmotnosť poskytujú vynikajúce termoizolačné vlastnosti, zachované aj vo vlhkých podmienkach. Tieto vesty predstavujú výbornú alternatívu kačacieho páperia, ktorá je ľahká, kompaktná a rýchloschnúca. Pertex® je pevná a odolná tkanina, ktorá bola špeciálne navrhnutá, aby nedošlo k úniku páperia.
  • Páperie - Zaraďujeme sem vesty, ktoré sú vhodné najmä pre zahriatie tela na vrchole až do mínusových teplôt. Tento typ materiálov by ste nemali spotiť/zamočiť, pretože prestane plniť svoju funkciu izolácie. Páperové vesty patria medzi vesty s najvyššou kvalitou izolácie, a preto majú aj najväčší objem. Najvyššie modely z tejto kategórie vás dokážu potešiť aj svojou špeciálne nízkou hmotnosťou, to sa však odráža na vyššej cene.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

V tomto teste sa podelím o moju skúsenosť so skialpovými nohavicami, ktoré ma sprevádzajú už štvrtú sezónu.
Test: Outdoor legíny, ktoré sa stanú tvojou druhou kožou - Fjällräven Abisko Varm Trekking

Test: Outdoor legíny, ktoré sa stanú tvojou druhou kožou - Fjällräven Abisko Varm Trekking

Obliecť si na seba nohavice, o ktorých nevieš, že ich máš na sebe a pritom ešte príjemne hrejú? Je to vôbec možné?
Test: SILVINI Polara - moja prvá skialpová vesta

Test: SILVINI Polara - moja prvá skialpová vesta

Je vesta pre mňa využiteľný kúsok oblečenia? Túto otázku som si kládla dosť dlho.
keyboard_arrow_up