Začíname s lezením

Leto je tu a nové skúsenosti s ním. Lezenie je jeden z najprirodzenejších pohybov či už pre dieťa, či pre dospelých. Pozrieme sa spoločne na základnú výbavu, ktorá je potrebná pri objavovaní tohto nádherného športu.

Black Diamond MOMENTUM LACE lezečky

Lezecké topánky sú úplne prvý „musthave” na začiatok. Model Momentum je navrhnutý pre celodenné pohodlie na lezeckých cestách a bouldroch. Má mäkkú pružnú medzipodrážku, vďaka ktorej ide o ideálnu lezeckú obuv pre začiatočníkov. Odolná guma Momentum je jedinečná v tom, že je tvarovaná z jedného lista gumy. Disponuje mäkšími špičkami pre lepšie prispôsobenie a pohodlie. Predáva sa rovnako aj v dámskej verzii v cene 89,90 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

GRANITE vrecko na magnézium

Tradičné vrecko na magnézium, aby sa nepotili ruky na chytoch. Je vyrobené zo 100 % recyklovaného polyesteru - tkanina využívajúca recyklované plastové fľaše namiesto nových zdrojov. Hlavné vrecko je podšité úpletom, ktorý v sebe udrží magnézium a uzatvára sa sťahovacou šnúrkou vo vrchnej časti. Z vonkajšej strany je doplnené vreckom na kefu, vreckom na zips a dá sa zavesiť na pás pomocou šnúrky alebo pútka na opasok. Predáva sa v cene 16,99 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Petzl POWER CRUNCH magnézium

Magnéziové vrecko sa, prirodzene, musí naplniť práškovým magnéziom. Magnézium slúži pre zamedzenie potenia rúk pri lezení. Drvené magnézium POWER CRUNCH je zmes drveného magnézia a prášku, ktoré zlepšuje trenie a priľnavosť pri lezení na skalách alebo na lezeckej stene. Výhodou tohto balenia je opakovane uzatvárateľná vrchná časť na jednoduché použitie pri dopĺňaní magnézia. Predáva sa v cene 7,50 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

BEAL Venus Soft lezecký sedací úväz

Ak chcete prejsť z boulderingu na lezeckú stenu či skaly, budete potrebovať aj lezecký sedací úväz. Venus Soft je dámsky jednoduchý ľahučký dvojsponový úväzok. Sedáky BEAL Venus Soft sú navrhnuté v dvoch veľkostiach, aby sa dali prispôsobiť všetkým ženským figúram. Dynamic-Fit systém umožňuje nastavenie nohavičiek pre ešte väčší komfort. Podobne na našom e-shope nájdete aj pánske sedáky. Predáva sa v cene cca 72 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Black Diamond MOMENTUM HARNESS lezecký set

Ak by ste nemali chuť nakupovať všetko po jednom, tak ku lezečkám stačí kúpiť tento Black Diamond Momentum set, ktorý obsahuje všetko, čo potrebujete, aby ste mohli začať liezť na umelej stene alebo na skale. Kompletný a pohodlný balík pre všestranných lezcov, ktorý obsahuje úväz pre všestranné použitie - Momentum, karabínu, istítko, magnéziové vrecko a magnézium. Predáva sa v cene 99,90 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

CAMP Storm lezecká prilba

Pri lezení na skalách treba dbať v prvom rade na bezpečnosť, a teda doplniť do výbavy lezeckú prilbu. Storm je najľahšia prilba spoločnosti CAMP. Prilba Storm ponúka 22 vetracích otvorov pre to najlepšie odvetrávanie. Má bočné nastaviteľné spony pre jednoduché prispôsobenie remienkov, vďaka čomu je možné nastaviť veľkosť. Zároveň je kompatibilná s čelovkou. Predáva sa v modrej, červenej a bielo-zelenej verzii v cene 72,70 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Black Diamond ATC-GUIDE istítko

Pri lezení na lane je potrebná aj istiaca pomôcka. Medzi najuniverzálnejšie istiace a zároveň zlaňovacie zariadenie patrí Black Diamond ATC-Guide, ktoré je teraz o 10 % ľahšie a vyznačuje sa vylepšenou ovládateľnosťou v režime navádzania. Viacnásobné režimy trenia poskytujú optimálne množstvo brzdnej sily pri spúšťaní alebo zlaňovaní. Black Diamond ho vyrába v dvoch farebných verziách (sivá, čierna) v cene 29,90 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

BEAL Pulp 11 cm set 5 expresiek

Pri lezení na skalách v lezeckých oblastiach, kde sú cesty odistené, je potrebné zaobstarať si expresky do pevných postupových istení. Set 5 ks odľahčených drôtených expresiek pre športové lezenie je ideálnou voľbou. Farebne ladený set je zložený z karabín Beal Space Wire a ergonomicky tvarovaných Beal Cosmo Wire. Spojovací popruh je z 11 cm dlhej šitej dutej slučky. Pre výjazd je odporúčané mať 2 sety takýchto expresiek. Predáva sa v cene 67,90 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Black Diamond LITEFORGE SCREWGATE sada 3 karabín

Pri lezení na skalách je potrebné mať viac karabín, či už na tvorbu štandu, zacvaknutie nejakej veci na sedák a na rôzne iné činnosti. Balenie troch HotForge Screwgate karabín sa vyznačuje konštrukciou kovanou za tepla. Karabínam je pridaná odolnosť tam, kde je to potrebné. Disponuje nízkoprofilovým nosom, ktorý sa nezasekáva, ľahko sa pripína a vyberá. Black Diamond ich vyrába v rôznych farebných verziách (fialová, čierna, strieborná) v cene 32,90 €. Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

BEAL Karma 9,8 mm lezecké lano

Lano s priemerom 9,8 mm je ideálne pre začínajúcich, ale aj veľmi skúsených lezcov. Táto hrúbka je výborným kompromisom medzi objemom lana a jeho dobrou a jednoduchou manipulovateľnosťou. Certifikáciu má ako jednoduché lano. Ideálna vzdialenosť je 60 - 80 m na skalky a 50 m a menej na umelé steny. Beal ho vyrába v červenej a žltej farebnej verzii v cene 160 € (pri 60m). Viac informácií nájdete na našom MTHIKER shope.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Všetko, čo potrebuješ na zdolávanie ferrát PR článok

Všetko, čo potrebuješ na zdolávanie ferrát

Ferraty predstavujú výborný medzistupeň na ceste k lezeniu. Či už máš nejaké za sebou alebo ešte nie, tieto kúsky sa ti vždy hodia.
Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu PR článok

Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu

Funkčné oblečenie si získava čoraz viac priaznivcov. Dôvodom sú vylepšené termoregulačné vlastnosti, no najmä komfort aj počas teplých dní.
Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
keyboard_arrow_up