Oblečenie do upršaného počasia

Príroda mení svoj letný kabát za jesenný pomaly, ale isto. Treba sa pripraviť aj na upršané a sychravé počasie. Poďme sa pozrieť na niekoľko kúskov, ktoré sa hodia do daždivých dní.

Northfinder NORTHKIT bunda

Cenovo dostupná multifunkčná bunda je vhodná na všetky športy. Jej veľkou výhodou je, že sa dá zbaliť do jedného vrecka, čím zaberie minimum miesta. Vďaka dvojvrstvovej membráne s vodným stĺpcom 10 000 mm ponúkne slušnú vetruvzdornosť a nepremokavosť. Bunda je zároveň priedušná a vhodná na intenzívnejšiu aktivitu. Disponuje nastaviteľnou kapucňou, otvormi v podpazuší a v driekovej časti. Cena je 55 € a na našom MTHIKER shope ju nájdeš v rôznych farebných prevedeniach.

Northfinder NORTHKIT nohavice

K bunde NORTHKIT si môžeš zaobstarať aj nohavice rovnakej alebo inej farby a napasovať to podľa seba. Nohavice sú rovnako dobre zbaliteľné do vlastného vrecka a veľkostne v zbalenom stave sú ešte o čosi menšie ako bunda. Ich veľkou výhodou je, že sú po oboch stranách rozopínateľné, čo umožňuje pohodlné obliekanie a vyzliekanie bez toho, aby si musel dávať dole topánky. Komfort nosenia dotvárajú aj gumičky na stiahnutie pri členkoch. Cena je 45 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Inov-8 STORMSHELL FZ

Vďaka tejto bežeckej bunde od Inov-8 ťa od behu sychravé počasie neodradí. Bunda je ľahká a strih je prispôsobený na beh. Keďže je určená na intenzívnejšiu aktivitu, určite poteší vodný stĺpec, ktorý je na úrovni 20 000 mm, rovnako aj paropriepustnosť. Vďaka maximálnej zbaliteľnosti nezaberie veľa miesta v batohu, keďže sa dá zložiť do vnútorného vrecka. Bunde nechýba nastaviteľná kapucňa či predstrihy na palce v rukávoch. Cena bundy je 210 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Black Diamond STORMLINE STRETCH RAIN SHELL

Model STORMLINE od značky Black Diamond je vyrobený z pružnej tkaniny, ktorá zabezpečuje potrebnú mobilitu a odolnosť voči oderu. Kapucňa je nastaviteľná a kompatibilná s horolezeckou prilbou. S vodným stĺpcom 10 000 mm a paropriepustnosťou 10 000 g/m2/24h je vhodná aj do nepriaznivého počasia. Je veľmi ľahká, príjemná na pokožku a má voľný strih, vďaka čomu pod ňu viete dať aj viac vrstiev. Cena bundy je 149 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope v modrej alebo červenej farbe.

Haglöfs LIM

Minimalistický dizajn, ľahkosť, zbaliteľnosť a jednoduchosť. Aj týmto sa vyznačuje model LIM od značky Haglöfs. Bunda váži 230 g a voči vode je vybavená úctyhodným vodným stĺpcom v hodnote 28 000 mm. Vďaka materiálu GORE-TEX Paclite Plus bundu neprekvapí ani intenzívnejší celodenný dážď a vynikajúca paropriepustnosť zabezpečí, že sa v nej nebudeš cítiť ako v saune. Dostupná je vo viacerých farebných prevedeniach a s cenou okolo 250 € ju nájdeš u nás na MTHIKER shope.

Sea to Summit Ultra-Sil 15D Tarp

Ak ideš na poriadne dlhý trek, určite na ochranu teba a tvojho batoha nebude postačovať bunda. Vhodné je použiť pončo, ktoré je veľmi ľahké a dobre zbaliteľné, čo z neho robí skvelého spoločníka na dlhé túry. V núdzovej situácii sa dá použiť ako prístrešok, vďaka kotviacim bodom na hranách. Švy sú podlepené, dobre prešité, čo zabraňuje prenikaniu vody. Dokáže skryť aj veľký batoh, no v prípade potreby sa dá skrátiť sťahovacou šnúrkou. Cena je 100 € a nájdeš ho v dvoch farbách u nás na MTHIKER shope.

Haglöfs Rugged Flex

Tieto pohodlné nohavice ponúknu dobrú ochranu pred vodou a vetrom a zároveň sú dostatočne priedušné. Sú vyrobené z elastického softshellového materiálu, ktorý ponúkne výbornú ochranu a pohodlie v oblasti kolien a zadku. Floucarbon free DWR úprava zabezpečí ochranu aj proti špine a navyše je šetrná aj k životnému prostrediu. Nohavice disponujú 3 vreckami v oblasti stehien a zároveň sa dajú stiahnuť aj v oblasti členkov. Dostupné sú v 2 farbách a s cenou 160 € ich nájdeš u nás na MTHIKER shope.

Black Diamond FRONTPOINT GTX

V prípade nepriaznivého počasia na horách a najmä v ťažšom teréne, kde je vysoká tráva, sa pomerne rýchlo zamočia nohavice. Výbornou pomôckou sú návleky, ktoré dokážu tomuto zabrániť. Sú vyrobené z dvojvrstvového GORE-TEX materiálu, ktorý zabráni premokaniu. Prostredníctvom nastaviteľného popruhu a úzkemu profilu návlekov budú na topánke držať ako uliate. Návleky sa z vrchnej strany zapínajú na suchý zips. Cena návlekov je 60 € a nájdeš ich u nás na MTHIKER shope.

Na našom MTHIKER shope nájdeš aj veľa ďalších kúskov, s ktorými budeš na zmeny počasia vždy pripravený.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Slnko začína hriať, sneh mizne, pomaly sa preklápame do jari. A s inými podmienkami prichádza aj iná výbava.
Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách PR článok

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.
keyboard_arrow_up