Predstavenie: Kempingový riad - vychutnaj si pobyt v prírode

Značka, ktorej vášňou je skvelé jedlo vonku v prírode. Ak máš aj ty srdce dobrodruha, GSI Outdoors ťa na cestách nenechá o hlade.

Rád kempuješ? Obľubuješ spanie pod holým nebom mimo civilizácie? Alebo sú tvojou vášňou hrebeňovky či viacdňové prechody? Nech už je to čokoľvek, ak pred klasickým ubytovaním uprednostňuješ ten milión hviezdičkový hotel niekde vonku, dobré jedlo ťa vždy nakopne k ďalšiemu objavovaniu a spríjemní tvoj pobyt v prírode. Značka GSI Outdoors prináša do sveta outdoorového varenia a stolovania trošku pohodlia domova. „Čo je lepšie, ako byť niekde vonku? No predsa byť vonku so skvelými ľuďmi a skvelým jedlom.” Tento výrobca outdoorového riadu a príslušenstva verí, že jedlo spája a chutí vždy lepšie, keď sa varí a je vonku.


Súrodenecká vášeň

Súrodenci Scottovci - Don, Ian a Kathy vyrastali v Kanade, v Britskej Kolumbii. Odmalička mali dobrodružné duše, neustále objavovali okolitú krajinu a trávili čas v prírode. Táto ich spoločná vášeň ich doviedla k myšlienke spoločného podnikania a tak sa v roku 1985 vybrali do San Diega v Kalifornii, kde založili vlastnú značku GSI Outdoors. Začali predávať modrý smaltovaný riad a ako sa ich biznis postupne vyvíjal, pribúdalo čoraz väčšie množstvo riadu, ešusov a ďalšieho príslušenstva. Časom presunuli sídlo do Spokane vo Washingtone, a tam dodnes budujú túto súkromnú firmu, ktorá ostáva v rodinnom vlastníctve so slobodou výroby.


Inšpirované zákazníkmi

GSI Outdoors sa nesnažia ohúriť prelomovými funkciami,
Zdravá planéta, prístupná pre každého, je cieľ, s ktorým sú úzko spojení.
neskutočnými pokrokmi či novými materiálmi. Ich inovácia spočíva vo vytváraní jedinečných nápaditých a zároveň zábavných produktov so špičkovou kvalitou a perfektnou technickou výkonnosťou. Sloboda, ktorú v tvorbe majú, stelesňuje outdoor a umožňuje im flexibilne reagovať na potreby zákazníkov, milovníkov prírody, ktorými sami oni sú. Práve zákazníci sú ich najväčšou inšpiráciou a ich reakcie, podnety a potreby sa pretavujú do nových nápaditých produktov GSI.


S láskou k prírode

Už samotné motto značky „FEEDING YOUR LOVE OF THE OUTDOORS SINCE 1985” hovorí o láske k outdooru, čo sa samozrejme nezaobíde bez lásky a starostlivosti o prírodu. Značka je odhodlaná zlepšovať sa a každým rokom podnikajú viac krokov k podpore udržateľnosti a starostlivosti o naše životné prostredie. Vysokokvalitné výrobky navrhnuté tak, aby vydržali generácie, sú prvým základným krokom, ktorý je samozrejmosťou, no je toho omnoho viac. Ich výrobky spĺňajú najprísnejšie bezpečnostné štandardy, pri výrobe využívajú čo najväčšie množstvo recyklovaných materiálov, spolupracujú len s továrňami s najprísnejšími environmentálnymi pravidlami, …


Ak by sme spomenuli každú organizáciu, s ktorou spolupracujú, bol by to dlhý zoznam. Dôležité je, že ide naozaj o značku, ktorá je spätá s prírodou a stanovila si tieto environmentálne záväzky:
  • dlhodobý dizajn
  • recyklovateľnosť a opätovná využiteľnosť
  • udržateľné materiály
  • továrne prijateľné k životnému prostrediu
  • udržateľná distribúcia

S láskou nielen k prírode

Doba varenia a spotreby plynu je čo najviac optimalizovaná.
Okrem ich záväzkov k našej planéte a starostlivosti o životné prostredie sa usilujú aj o starostlivosť o deti a komunity, ktoré ku kvalitnej rekreácii v prírode nemajú prístup. Spoločnosť pracuje so stovkami organizácií, ktoré pomáhajú deťom „dostať sa von” a byť v kontakte s prírodou. Nielen udržateľná, ale aj sociálna zodpovednosť je pre GSI veľkým záväzkom a zdravá planéta, prístupná pre každého, je cieľ, s ktorým sú úzko spojení prostredníctvom spoluprác s niekoľkými národnými enviromentálnymi organizáciami.


Chutiť musí každému

Stanovačky, hrebeňovky, rodinné výlety, backpacking, van-life, celodenné túry, … Je jedno, kde sa nájdeš, GSI ponúka výbavu pre všetkých. Ich sprievodca ti dokonca odporučí konkrétny výber vybavenia, ktorý bude spĺňať práve tvoje požiadavky.

GSI ponúka vybavenie navrhnuté pre špecifické štýly kempovania a využitia, pričom rozlišuje viaceré technológie:
  • HALULITE - ponúkajú extrémne ľahké, efektívne a odolné zliatiny. Obľúbia si ich najmä tí, pre ktorých je každý gram navyše záťažou. Takže všetci backpackeri budú určite spokojní napríklad aj s týmto kompaktným kotlíkom na varenie.
  • BUGABOO - vhodné pre kemperov, ktorí hľadajú čo najefektívnejšie využitie za zaujímavú cenu. Sada Bugaboo Backpacker vyniká svojou univerzálnosťou a praktickosťou, ktorú určite oceníš.


  • PINNACLE - táto technológia zaručuje maximálnu životnosť a efektívnu distribúciu tepla bez zbytočných strát. Pre tých, ktorí vyrážajú za dobrodružstvom osamote, sa hodí táto sada pre jednu osobu.
  • GLACIER STAINLESS TECHNOLOGY - v preklade ľadovcová nerezová technológia, teda ide o vybavenie z nehrdzavejúcej ocele. Táto šikovná termoska na jedlo príde vhod aj tým, ktorí si radšej navaria v pohodlí domova. Nielen teplý čaj z klasickej termosky, ale aj teplé jedlo si tak môžete vychutnať napríklad aj pri zimných túrach.


Na to, aby nám malo čo chutiť, si, samozrejme, v prvom rade potrebujeme pripraviť svoju obľúbenú pochúťku a bez zdroja tepla sa veľmi nezaobídeme. GSI myslí aj na to a v ponuke nájdete spoľahlivé variče a plynové kartuše. Kompaktnosť tu je opäť zaručená a vôbec neuberá na efektívnosti. Naopak, doba varenia a spotreby plynu je čo najviac optimalizovaná.

To samozrejme nie je všetko a v ponuke si nájdu to svoje naozaj všetci, nároční aj menej nároční kuchári, a dokonca aj milovníci kávy či vína. Kombinácia kvality, udržateľnosti a ozajstnej vášne k outdooru je niečo, čo dnešný svet potrebuje a presne to GSI Outdoors už 36 rokov starostlivo pestuje. Aj vďaka tomuto zdravému prístupu sú dnes výrobky tejto rodinnej firmy dostupné po celom svete.

Zdroj fotografií: GSI Outdoors
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“ PR článok

Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“

Počas viacdňových výletov si turisti nosia všetku výbavu na chrbte – takmer ako slimák. Čo všetko zbaliť a nezabudnúť?
Test: HANNAH ARROW 40 - univerzálny spoločník do hôr

Test: HANNAH ARROW 40 - univerzálny spoločník do hôr

Kto rád na turistiky chodí, nech bez dobrého batoha do hory nechodí.
Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
keyboard_arrow_up