Spodná vrstva do chladných dní

Spodná vrstva tvorí pri túrach počas chladných dní jeden zo základných pilierov komfortu. Nielenže odvádza pot, no dokáže i zahriať a to veľakrát nie je všetko.

Sportful 2nd Skin

Dlhé termo tričko z rady 2nd Skin nájde svoje uplatnenie najmä pri náročných a intenzívnych zimných tréningoch. Je vyhotovené z tkaniny Drayrn®, ktorej vďačí za nízku hmotnosť, vysokú priedušnosť, hrejivosť a rapídny odvod potu. Vzhľadom na materiál a rôzne oblasti vetrania sa výborne prispôsobí postave a pôsobí doslova ako druhá koža. Nespornou výhodou je odolnosť látky, no zároveň pohodlie, ktoré tkanina ponúka. Cena terma je 69,99 € a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Smartwool M Merino 250 Baselayer Crew Boxed

Spodná vrstva značky Smartwool je vyrobená, ako už názov samotnej značky napovedá, z kvalitnej merino vlny o gramáži 250 g/m2. Je možné využiť ju na široké spektrum aktivít, ktoré spája jedno – termoprádlo vždy ponúkne komfort a pohodlie vďaka plochým švom a inovovanej konštrukcii. Merino vlna na druhej strane ponúka funkčnosť, dobrý odvod potu či hrejivosť a bonusom je, že nezapácha ako jej syntetické náprotivky. Cena terma je 102 € a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Icebreaker 260 Tech

Termo tričko Icebreaker 260 Tech predstavuje zateplenú verziu modelu Oasis, pričom sa opiera o 100% merino vlnu. Tá napomáha termoregulácii za každých podmienok a odoláva zápachom. Pri navrhovaní tohto modelu rátali aj s nosením batohu. Ramenné švy sú predsadené a všetky švy na tričku sú ploché. Významnou konštrukčnou vychytávkou je aj vystužené podpazušie, zlepšujúce mobilitu a pohodlie pri nosení. Cena terma je 110 € a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Devold Expedition Merino 235

Spodky značky Devold sú určené pre tie najextrémnejšie zimné výkony, keďže deklarujú pohodlie do teploty až - 50°C. Sú dvojvrstvové, pričom prvá vrstva zo 100% merino vlny má za úlohu udržiavať telo v teple a odvádzať vlhkosť, zatiaľ čo z druhej vrstvy, vyrobenej z 90% merino vlny, vystuženej polyamidom, sa vlhkosť odparuje. Vďaka priliehavému strihu skvele sadnú každej postave pri zachovaní maximálneho pohodlia. Cena spodkov je 103 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Montane Dart Long Sleeve

Montane Dart je univerzálne termoprádlo, ktoré je možné využívať ako základnú vrstvu celoročne. Je voľného strihu a komfortnému noseniu dopomáhajú aj Flatlockled švy. 100% recyklovateľný materiál APEX ECO, z ktorého je termo tričko vyrobené, zabezpečuje majiteľovi spoľahlivú termoreguláciu, odvod potu, no zároveň aj priedušnosť. Okrem toho je ošetrené antibakteriálnou úpravou Polygiene, ktorá eliminuje zápach. Jeho cena je 38,20 € a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Ortovox Rock’n’Wool

Moderný a dizajnový kúsok z dielne Ortovox, spodky Rock’n’Wool, je vyrobený z jemnej tasmánskej merino vlny. Vďaka tomu sú spodky pohodlné aj pri celodennom nosení, či už ide o turistiku, beh alebo skialp. Ponúka stálu hrejivosť, veľký termoregulačný rozsah a k tomu aj rýchly odvod potu a dlhú životnosť použitých materiálov. Ulahodia aj očiam vďaka použitiu rôznofarebných vlákien, ktoré navodzujú motív žuly. Cena spodkov je 99,99 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Craft Core Dry Fuseknit

Zateplený set termoprádla Craft Core Dry Fuseknit je možné využiť pri rôznorodých zimných aktivitách ako prvú vrstvu. Je ušité z príjemnej a pružnej pleteniny, ktorá má strategicky rozmiestnené miesta s rozdielnou štruktúrou a je spojená plochými švami, ktoré telo neodierajú. Aby podeň nepodfukovalo, sú rukávy aj konce spodkov zakončené elastickými manžetami. Spodky majú zároveň na páse širokú elastickú gumu. Cena setu je 69,99 € a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Brynje Super Thermo w/inlay

Populárne sieťované termo značky Brynje, odskúšané aj rôznymi armádami, nájde svoje využitie pri mnohorakých zimných aktivitách a v širokom teplotnom rozpätí. Funguje na princípe zadržiavania vzduchu v okách, keďže ten je najlepší izolant. Zároveň výborne odvádza pot a rýchlo schne. Na ramenách je vystužené, čo ho predurčuje aj na túry s naloženým batohom. Okrem tmavomodrej farby je dostupné aj v čiernej, obe vyhotovenia s cenou 48,99 € nájdeš na našom MTHIKER shope.

X-BIONIC Apani 4.0

Značku X-Bionic snáď ani netreba predstavovať, keďže si v segmente termoprádla drží pevnú pozíciu. Ich spodná vrstva Apani 4.0 je vyrobená z merino vlny APANI® Merino Premium v hustom úplete. Zároveň turista uvíta aj známy a tentokrát vylepšený Bionic Sphere® systém, vďaka ktorému je chladenie i hriatie dosiahnuté ešte v kratšej dobe. Celok dopĺňajú funkčné zóny či dilatačné rebrá pre zlepšenie pohyblivosti. Jeho cena je 159 € a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Ak by si sa chcel/a poobzerať po ďalších kúskoch, zlepšujúcich tepelný komfort v chlade, stačí navštíviť náš MTHIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

V tomto teste sa podelím o moju skúsenosť so skialpovými nohavicami, ktoré ma sprevádzajú už štvrtú sezónu.
Každý si tu nájde svoj kúsok do hôr

Každý si tu nájde svoj kúsok do hôr

Black Diamond sa stala jednou z najznámejších značiek outdoorového vybavenia na celom svete. Svoje miesto si vybudovala vďaka inováciám a neustálemu vývoju.
keyboard_arrow_up