Na maličkostiach ako sú ponožky záleží

Bežec, skialpinista, horolezec, bežkár či milovník prechádzok po meste. Každý potrebuje mať svoje nohy v pohodlí kvalitných ponožiek. Bridgedale vie, ako nato.

Na malých veciach záleží. Práve maličkosti robia najväčšie rozdiely v našich životoch. Veľa malých vecí sa spája, aby z nich vznikla veľká vec. Týmto mottom sa riadi spoločnosť už viac ako 100 rokov. Bridgedale, ktorá už viac ako storočie vyrába ponožky. Práve ponožky od Bridgedale sú jednou z malých vecí, ktorá môže byť súčasťou cesty každého z nás. Práve vášeň, skúsenosti a starostlivosť o zákazníka sú tie maličkosti, vďaka ktorým vytvorila spoločnosť jedny z najpohodlnejších a najodolnejších ponožiek na svete. Kúsok po kúsku, krok za krokom menia svet pod našimi nohami. Bridgedale. Na maličkostiach záleží.


Trocha z histórie

Spoločnosť sa riadi tromi princípmi už viac ako 100 rokov. Fit, FusionTech a záruka.
Prvá zmienka o ponožkách Bridgedale sa datuje do začiatkov 80-tych rokov. V tom čase ešte malá fabrika, nachádzajúca sa na špičke jazera Strangford Lough, Newtownards neďaleko Belfastu v Severnom Írsku priniesla na trh prvé ponožky Bridgedale. Spoločnosť ponúkala 3 farby, 2 veľkosti a 2 dĺžky a spolu dokopy 12 produktov. Výhodou bolo, že človek nemusel toľko váhať pri výbere. Neskôr sa z malej fabriky stala veľká továreň, ktorá vyrábala aj armádne ponožky počas prvej svetovej vojny. Továreň na ponožky, ako aj centrála spoločnosti Bridgedale Outdoor Ltd stojí stále na tom istom mieste ako v začiatkoch, no ponuka sa rozšírila na viac ako 500 produktov. Určite treba spomenúť, že v Severnom Írsku sa nachádza viac tovární, ale taktiež aj v Južnej Afrike.


3 princípy spoločnosti

Či už ich obúvate na expedície v Nepále alebo na víkendové prechádzky mestom, tak si môžete byť istí, že vaše prsty budú v teple a v pohodlí. Spoločnosť sa riadi tromi princípmi už viac ako 100 rokov. Fit, FusionTech a záruka.

Fit preto, aby každá ponožka sadla dokonale na nohu a to nielen pri prvom nasadení, ale aj po každom opratí ponožiek. FusionTech za sebou skrýva jedinečnosť. Jedinečnosť spoločnosti Bridgedale v zložení zmesi priadze a technológie pletenia. Práve FusionTech odlišuje spoločnosť od konkurencie.

Záruka ako znak dôvery, že každý produkt je navrhnutý, vyvinutý a testovaný tak, že spoločnosť garantuje doživotnú záruku. Aj vďaka trom vyššie spomínaným princípom si spoločnosť získala dôveru viac ako milión zákazníkov vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Práve preto je spoločnosť najdôveryhodnejšou značkou ponožiek na svetovom trhu s ponožkami.



Ku zvieratám nie sme ľahostajní

Spoločnosť sa zaväzuje dodržiavať najvyššie štandardy v oblasti dobrých životných podmienok zvierat, z ktorej pochádza vlna na výrobu ponožiek. Spolupráca je uzatvorená výhradne len s dodávateľmi, ktorí sa zaviazali dodržiavať usmernenia IWTO.

Minimálne štandardy podľa IWTO zahŕňajú päť bodov = päť slobôd:

  1. Sloboda od hladu a smädu – zvieratá majú prístup k čerstvej vode a jedlu pre zdravé žitie.
  2. Sloboda od nepohodlia – vhodný priestor na život vrátane prístrešku a priestoru vhodného aj na odpočinok.
  3. Sloboda od bolesti – prevencia zdravia, diagnostika a liečenie v prípade zdravotných problémov zvieraťa.
  4. Sloboda normálneho správania zvierat – dostatočný priestor, vhodné vybavenie a socializácia medzi zvieratami.
  5. Sloboda od strachu a úzkosti – zabezpečenie podmienok pre život a liečbu tak, aby zviera netrpelo.


Technológia ako cesta k úspechu

Jeden z troch princípov spoločnosti je práve FusionTech. Technológia je založená na kombinácii kvalitných prírodných priadzí, ktoré sú obalené mikrovláknami so špecifickými vlastnosťami. Práve táto technológia zaručuje pohodlné nosenie ponožiek celý deň.


Tepelný komfort je taktiež vysoký a jeden pár mi stačil na 10-dňový trek v Nepále.
Kombináciu vlny a syntetického materiálu spoločnosť využíva pri ponožkách s technológiami FusionTech Merino Performance, FusionTech Merino Comfort či FusionTech Merino Cool. Práve vlna je známa svojimi antibakteriálnymi vlastnosťami a svojou jemnosťou. Ponožky s technológiou Performance sú ideálne na dlhé prechádzky a trekking, Comfort zaručuje komfort pri akejkoľvek činnosti, no vynikajú dlhšou trvácnosťou a rýchlejším schnutím. Variant Cool má strih, ktorý viac prilieha a zaručuje maximálnu ventiláciu pri akejkoľvek športovej činnosti.


Bridgedale využíva niekoľko technológií, ktoré robia ponožky komfortnejšie pri nosení.
  • Technológia Thermofit zaručí, že po každom praní si ponožky môžete komfortne obliecť a nemusíte ich v rámci rodiny posunúť členovi s menšou nohou, proste sa po praní nezmenšia.
  • Moisture management system zabezpečuje prenos vlhkosti z povrchu pokožky smerom von cez vlákna ponožky, čím nohy zostanú v suchu a v teple.
  • Elasticated arch, v preklade elastický oblúk, zabezpečuje, že ponožka sa nekrčí, čím zabraňuje potenciálnemu vzniku pľuzgierov či podráždenia pokožky.
  • T2 anti-shock je technológia dodatočnej výplne formou špeciálneho pletenia. Práve táto technológia funguje ako pridaná ochrana proti nárazu, čím je celodenné nosenie komfortnejšie.
  • Technológia Overfoot Ventilation slúži na lepšie odvetrávanie ponožky. Práve sieťovaná štruktúra pletenia zabezpečuje ľahší transport vlhkosti z pokožky cez ponožku smerom von.
  • Y heel alebo Y päta vytvára 3D tvarovanú pätu, tá zabraňuje skĺznutiu ponožky a taktiež dostatočnú pevnosť švov v tejto oblasti, kde je ponožka veľmi namáhaná.
  • Forward Flex je pomocníkom v oblasti jazyka topánky. Zabraňuje ponožke, aby sa v tomto mieste nekrčila, čím by mohli byť spôsobené otlaky alebo nepohodlie v topánke.
  • Flat toe seam je posledná predstavená technológia, v preklade plochý šev. Takmer neviditeľný šev na špičke ponožky zabraňuje hrubšej vrstve v tejto oblasti, kde zvyčajne býva topánka na ponožku natlačená a teda zvyšuje komfort pri nosení.


Subjektívna vsuvka autora

Ponožky Bridgedale používam už 6 rokov. Jeden pár určite nestačí, pretože univerzálne veci sú väčšinou tie najhoršie. Preto aj ja mám niekoľko párov ponožiek od tejto značky.


Prvé ponožky, ktoré som si kupoval, boli hrubšie ponožky na dlhý treking Bridgedale Hike MW. Zloženie ponožiek je kombinácia merino vlny a syntetického vlákna. To zabezpečí, že ponožky sú aj po niekoľkodennej túre bez zápachu a komfortne sa nosia na nohe. Tepelný komfort je taktiež vysoký a jeden pár mi stačil na 10-dňový trek v Nepále. Na ľahšie turistiky a teplé letné treky využívam Bridgedale Hike LW. Samozrejme, obe možnosti sú dostupné aj v dámskej verzii.

Počas trailového behu ma nikdy nesklamali ponožky Bridgedale Trail Run UL. Vďaka kombinácii merino vlny a lycra® zabezpečia výborný odvod vlhkosti z ponožky smerom von. Ponožky sú ultra tenké (skratka UL), no technológia T2 zabezpečuje v oblasti päty, špičky a členku hrubšie polstrovanie kvôli nárazom. Taktiež sú dostupné v dámskej verzii.

Pánske ponožky Bridgedale Hike LWdámske ponožky Bridgedale Trail Run UL

Na skialpinizmus mám samostatné tenké a vysoké ponožky. Tie od Bridgedale majú syntetické vlákna v oblasti päty a holene potiahnuté teflonom pre ľahšie nazúvanie a vyzúvanie z lyžiarky. Kombinácia rôznych technológií v spojení s merino vlnou zabezpečia naozaj kvalitnú ponožku, ktorá vydrží veľké množstvo sezón pri rôznych športových aktivitách alebo bežnom nosení. Špecialitou sú ponožky Stormsocks. Tie sú úplne nepremokavé, neprefúkavé, no stále priedušné.

Ponožky môžete nájsť aj na našom MTHIKER shope, kde nájdete aj tabuľku veľkostí. Pri výbere treba dbať na skratky “LW”, “MW”, “UL” a “HW”. LW ako lightweight, MW ako midweight, HW ako heavyweight a UL ako ultralight. Práve tieto skratky hovoria o hrúbke ponožky a tá zabezpečuje tepelný komfort.

Zdroj fotiek:
http://www.bridgedale.com
https://www.facebook.com/bridgedaleoutdoor
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Slnko začína hriať, sneh mizne, pomaly sa preklápame do jari. A s inými podmienkami prichádza aj iná výbava.
Video: Ponožky ako základ pre pohodlie v topánkach

Video: Ponožky ako základ pre pohodlie v topánkach

Na čo všetko sa zamerať pri výbere ponožiek? Vo videu si zhrnieme jednotlivé tipy.
keyboard_arrow_up