Výbava na zimnú vysokohorskú turistiku

Hory v zime sú krásne, no o to nebezpečnejšie. Preto sa treba na túry vo vysokohorskom prostredí vhodne pripraviť.

Black Diamond Raven Ice Axe – 84,99 €


Hrebeň či žľab, cepín je v zime priam povinnou výbavou nielen z hľadiska uľahčenia výstupu, no najmä pre zvýšenie bezpečnosti. Model Raven Ice Axe je certifikovaný cepín, vyrobený majoritne z hliníka, ktorý mu dodáva pevnosť a ľahkosť. Samotný hrot a hlava z nerezovej ocele ponúkajú stabilitu a pevné ukotvenie v snehu či ľade. Okrem toho sa na hlavici nachádza praktický otvor, ktorým ho možno karabínou či popruhom pripnúť k batohu. Tento i iné cepíny nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Neve Pro – 135 €


Ľahké hliníkové mačky Neve Pro sú výborným doplnkom k skialpovým lyžiarkam. K tým sa upínajú prostredníctvom automatického mechanizmu, ktorý je kombinovaný s poistným remienkom. Stabilitu v šmykľavom teréne zabezpečuje desať hrotov, z čoho predné a zadné hroty sú vysoko tvarované pre zlepšenie výkonu. Pod pätou i špičkou je osadený ABS systém, ktorý zabraňuje nabaľovaniu snehu. Spolu s ďalšími mačkami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ortovox Haute Route 32 – 190 €


Skialpinistický batoh Haute Route 32 je praktický kúsok, do ktorého je možné zbaliť všetko dôležité vybavenie – oblečenie, občerstvenie i lavínovú výbavu. Okrem toho sa na ňom nachádza hneď niekoľko praktických pútok na lyže, mačky či cepín a rovnako aj sieťka na prilbu. Aby bola zaistená dlhodobá životnosť, tak celá predná strana batohu je vystužená odolným materiálom Nylon 420D Oxford. Tento konkrétny kúsok, ako aj ďalšie skialpinistické batohy nájdeš na našom MTHIKER shope.

Montane Outflow Gaiter – 40,99 €


Turistické návleky sú v zimnom období šikovným doplnkom nielen v tých najvyšších polohách, no pri bohatej zimnej nádielke pokojne aj pri menej náročnej túre k chate. Model Outflow Gaiter ochráni nohu až do výšky kolien a zabraňuje, aby do topánky napadal sneh zhora. Veľkosť sa nastavuje jednak suchým zipsom a jednak remienkom, vedúcim popod topánku. Okrem toho je možné návlek vo vrchnej časti stiahnuť pevne okolo lýtka. Spolu s ďalšími turistickými návlekmi ho nájdeš na našom MTHIKER shope.

Nortec Alp Forest – 43 €


Retiazkové mačky Alp Forest disponujú 13 hrotmi rôznej dĺžky, ktoré zabránia pošmyknutiu v jednoduchšom, no stále zľadovatenom teréne. Vďaka elastickej silikónovej konštrukcii, doplnenej páskou na suchý zips sa výborne prispôsobia každej topánke. Okrem toho sú konštruované tak, aby bolo zabránené nabaľovaniu snehu pod topánku. V batohu navyše nič nepoškodia, keďže sú dodávané v praktickom obale. Spolu s ďalšími retiazkovými mačkami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Camelbak Hot Cap Travel Mug – 31,99 €


Turistickú fľašu Hot Cup je možné využiť pri turistike ako v zime, tak aj v lete – dokáže totiž udržať teplotu studeného nápoja 24 hodín, pri teplom nápoji zas po dobu šiestich hodín. Dôvodom je vákuová izolácia fľaše. Tá je vyrobená z odolnej nerezovej ocele a má dvojstennú konštrukciu. Zásluhou praktického viečka z nej možno piť v akomkoľvek mieste dookola. Okrem toho je možné uzáver rozobrať a umyť ho v umývačke. Túto aj ďalšie termosky nájdeš na našom MTHIKER shope.

GSI Outdoors Microlite 720 Flip – 34,99 €


Termoska Microlite 720 Flip sa vyznačuje najmä nízkou hmotnosťou a vysokou praktickosťou. Vďaka dvom tenkým 2 mm plášťom udrží nápoj studený po dobu 24 hodín, respektíve teplý po dobu 12 hodín. Okrem toho je uzavretá uzáverom s odklápacím vekom na tlačidlo, ktoré je možné ovládať aj v rukaviciach. Samotná termoska je ale kompatibilná aj s klasickým uzáverom, Twist Lid. Vo viacerých farebných kombináciách ju spolu s ďalšími termoskami nájdeš na našom MTHIKER shope.

Osprey Talon III – 157,90 €


Batoh Talon III je multifunkčný a ľahký batoh, využiteľný pri širokej škále športov. Dôvodom je jeho pohodlnosť, množstvo nastaviteľných popruhov a aj chrbtového panelu so systémom AirScape a jednak aj množstvo pútok na palice či cepín. V útrobách batohu sa nachádza sieťované vrecko, kam je možné vložiť napríklad rezervoár na vodu. Na vonkajšej strane dobre poslúži uchytenie na helmu či bočné vrecká s kompresnou funkciou. Spolu s ďalšími batohmi nájdeš tento model na našom MTHIKER shope.

Deuter Speed Lite 26 – 138 €


V duchu minimalizmu a hesla „Kto zníži hmotnosť, šetrí svoj chrbát“ sa nesie model Speed Lite 26. Poskytuje jednu úložnú komoru s objemom 26 litrov a v takejto konfigurácii váži len 830 gramov. To je dosiahnuté použitými materiálmi, konkrétne Mini Check a Macro Lite. Poskytuje hneď niekoľko šikovných pútok na vonkajšej strane, samozrejmosťou je aj bedrový pás či možnosť vložiť rezervoár s vodou. Aj v červenej farbe ho nájdeš spolu s ďalšími batohmi na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Capitan – 69,99 €


Horolezecká prilba Capitan sa vyznačuje najmä pohodlnosťou a pevnosťou. Jej telo tvorí kombinácia troch materiálov, čo umožňuje docieliť esteticky dvojfarebný vzhľad, no najmä navýšenie bočnej a chrbtovej ochrany. O pohodlie sa starajú výstelky, ktoré sú k prilbe upnuté suchým zipsom, a tým pádom je možné ich osobitne prať v práčke. Na prilbe sa nachádza aj integrovaná spona na čelovku pre nočné lezenie. Aj v iných farnách ju spolu s ďalšími prilbami nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond Vision – 89,99 €


Prilba Vision sa pýši prívlastkom najodolnejšej penovej prilby v rade Black Diamond. Zásluhou kombinácie EPP a EPS peny s ABS škrupinou disponuje nízkoprofilovým systémom pruženia. I tak zostáva veľmi ľahkou, váži len 215 gramov. Vďaka systému Ratchet adjuster je možné jednoducho korigovať a prispôsobovať obvod prilby obvodu hlavy. Vnútri sa nachádza aj odnímateľné vystuženie Volcra. Spolu s ďalšími farebnými prevedeniami a inými kúskami ju nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond Half Dome – 54,99 €


Model Half Dome je jedným z najobľúbenejších v ponuke prilieb od Black Diamond. Silnými stránkami tejto prilby sú hlavne jej odolnosť, dosiahnutá kombináciou nízkoprofilovej škrupiny a EPS nárazovej peny a pohodlnosť. O presné napasovanie prilby na hlavu sa stará uťahovací systém po obvode a rovnako aj nastaviteľný remienok na brade. Po jej obvode sa nachádzajú aj klipy na čelovku. Túto prilbu, jej ďalšie farebné prevedenia a aj iné prilby nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ak sa chceš poobzerať po ďalších užitočných doplnkoch do vysokohorského terénu, stačí navštíviť náš MTHIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách PR článok

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.
Test: Nohavice Karpos Santa Croce Zip-off - krátke a dlhé zároveň

Test: Nohavice Karpos Santa Croce Zip-off - krátke a dlhé zároveň

Mať na sebe nohavice, z ktorých sa v priebehu pár minút stanú kraťasy, je prudko návyková vychytávka, ktorú si obľúbi každý. Rýchlo meniace sa jesenné podmienky ich poriadne preverili.
Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
keyboard_arrow_up