Zabehaj si komfortne aj v zime

Či už beh berieš ako svoj obľúbený šport, behanie vnímaš ako kompenzáciu či alternatívu, alebo ešte len objavuješ jeho čaro, jedna vec je rovnaká – behať sa dá celoročne. Stačí tá správna výbava.

Camp Ice Master Run – 45,99 €


Retiazkové mačky Ice Master Run nájdu svoje uplatnenie pri trailovom behu alebo pokojne aj v meste, keď nasneží a je šmykľavo. Istotu pri došľapovaní zabezpečuje 13 hrotov, ktoré boli pre lepší pocit z behu skrátené na 8 milimetrov a aj týmto bolo docielené zníženie hmotnosti. K topánke sa upínajú pružným silikónovým elastomérom, vďaka ktorému ju tesne obopnú. Vďaka ich konštrukcii je možné ich upnúť aj na nízke turistické topánky. Spolu s ďalšími mačkami ich nájdeš na MTHIKER shope.

Mountain Equipment Dynamo Gaiter – 39,99 €


Členkové návleky Dynamo Gaiter vynikajú najmä svojou ľahkosťou a odolnosťou. Sú vyrobené z priedušného, no vetruodolného materiálu softshell Exolite 250 s vodeodolnou úpravou. Vďaka elastickému lemu do topánky zvrchu neprenikne sneh, kamienky ani iné nečistoty. Jednoduché nasádzanie a prispôsobenie každému tvaru topánky zaručuje zadný zips, spodný nastaviteľný remienok a háčik, ktorým sa upínajú o šnúrky. Tieto i ďalšie návleky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Adidas Terrex Agravic Flow 2.0 – 160 €


Trailové tenisky Terrex Agravic Flow 2.0 sú pohodlný a nepremokavý model, čo je v zimných mesiacoch veľkou výhodou. Samotnú nepremokavosť zabezpečuje priedušná membrána Gore-Tex. Pohodlnosť topánky nie je docielená len pocitom suchej nohy, no i použitím ultraľahkej tlmiacej vložky Lightstrike. Podrážka Continental™ si berie to najlepšie zo skúseností z ciest a zaručuje grip za každých podmienok. Spolu s ďalšími trailovými topánkami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Craft Active Extreme – 29,99 €


Multifunkčnú elastickú šatku Craft Active Extreme možno využívať pri širokej škále športov a zároveň na rôzne spôsoby. Spája v sebe maximálny komfort a zároveň vysokú priedušnosť za použitia recyklovaných materiálov SeaQual. Vlákno šatky má z vonkajšej strany kanálikovú štruktúru, čo zabezpečuje výbornú termoreguláciu. Naopak, vnútorné vlákno Coolmax zaručuje rýchly odvod potu a chladivý efekt pri nosení. Tento i ďalšie nákrčníky nájdeš na našom MTBIKER shope.

Black Diamond Mont Blanc – 19,90 €


Po rukaviciach Mont Blanc môžeš siahnuť aj vtedy, keď ťa napriek mínusovým teplotám beh neodradí. Sú odolné voči rôznym nepriaznivým vplyvom počasia, čo ich predurčuje ako doplnok pri trail behu, no i skialpinizme či turistike. Dlaň rukavice je vyhotovená z elastického materiálu, doplneného o silikónový poťah, ktorý zabezpečuje stabilnejší úchop. Končeky prstov sú navyše špeciálne upravené pre možnosť ovládania telefónu. Spolu s ďalšími rukavicami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Castelli Pro Thermal – 12,99 €


Pri behu treba pred chladom chrániť aj hlavu. Buď pomocou čiapky, alebo počas miernejších podmienok aj čelenkou. Čelenka Pro Thermal je vyrobená z hrejivého a priedušného materiálu, ktorý je zároveň elastický, a tak sadne každému. Spodný lem je špeciálne tvarovaný tak, aby čelenka okrem obvodu hlavy ochránila aj uši. Vďaka plochým švom a konštrukcii čelenky je možné nosiť ju aj pod prilbou. Je dostupná vo viacerých farebných kombináciách a spolu s ďalšími kúskami ju nájdeš na MTHIKER shope.

Icebreaker 260 Tech – 110 €


Merino vlna si našla svoju cestu aj do kategórie behu. Zateplené dámske legíny Icebreaker 260 Tech sú teplejšou verziou legín Oasis a zahŕňajú v sebe všetky výhody merina – hrejivosť, priedušnosť a odolnosť voči zápachu. Vďaka vloženým klinkom a plochým švom je zaručené maximálne pohodlie a pohyblivosť. Preto je možné ich použiť buď samostatne, alebo ako spodnú vrstvu pri množstve ďalších športov. Tieto aj ďalšie bežecké legíny nájdeš na našom MTHIKER shope.

Karpos Alagna Plus Evo – 250 €


Dámska bunda Karpos Alagna Plus Evo vychádza zo spolupráce s profesionálnymi skialpinistkami. To vyústilo do pokrytia mnohých športov, vrátane behu v chladných podmienkach. Predná strana je vyhotovená z K-Shell vodeodolného materiálu a izolácie Polartec® Alpha®, zatiaľ čo na zadnej strane sa nachádza fleecová vrstva. Úzky strih zaručuje obopnutie tela a lepšiu termoreguláciu aj priedušnosť. Vo viacerých farebných prevedeniach ju spolu s ďalšími bundami nájdeš na MTHIKER shope.

Devold Tuvegga Sport Air – 121 €


Dámske obojstranné merino spodky Tuvegga Sport Air v sebe spájajú tri rozdielne úplety a radia sa k najlepším vo svojej triede. Obojstranný 3D úplet odvádza vlhkosť z tela a je použitý v oblasti stehien a zadku. Rebrovaný úplet je použitý v teplejších oblastiach, ako sú lýtka a aj napriek svojej ľahkosti zabezpečuje výborné termoregulačné vlastnosti. Sieťovaný úplet je zas použitý v najviac sa potiacich častiach tela. V modrom prevedení ich aj s ďalšími spodkami nájdeš na MTHIKER shope.

Haglöfs L.I.M – 149 €


Zimné bežecké nohavice Haglöfs L.I.M sa riadia heslom „Less is more“, preto sú ľahučké a minimalistické, no stále zostávajú odolnými a pružnými. Vďačia za to svojmu materiálu, ktorý je jednak zateplený a jednak ošetrený DWR úpravou za účelom odolnosti voči vode. Pre jednoduchšie obliekanie sú vybavené drobnými zipsami. Problémy im nerobí ani večerné behanie, keďže sa na nich nachádza hneď niekoľko reflexných detailov. Tieto i ďalšie nohavice nájdeš na našom MTHIKER shope.

Smartwool Classic Thermal Merino – 102 €


Spodná vrstva Classic Thermal Merino sa radí medzi najteplejšie spodné vrstvy nielen pre beh, ale aj skialp, turistiku či cyklistiku. Vďaka použitej merino vlne o gramáži 250 g/m2 je zaručená výborná termoregulácia a priedušnosť, okrem toho aj zamedzenie zápachu. Konštrukcia terma zabezpečuje, že výborne sedí na tele, zatiaľ čo ploché švy mu dodávajú pohodlnosť. Do očí bijúca modrá farba disponuje aj ochranou voči UV žiareniu. Spolu s ďalším termoprádlom ho nájdeš na MTHIKER shope.

Fenix HM65R – 94,90 €


Kvalitná čelovka vie byť pri zimnom behu a krátkych dňoch skvelým parťákom. Fenix HM65R disponuje dvoma diódami, pričom diaľková ponúka svetelný tok 1000 lúmenov, „druhé husle“ hrá dióda o svetelnom toku 400 lúmenov. Sú osadené v odolnom tele, ktoré vydrží aj tvrdšie zaobchádzanie, vodu či pády. Samozrejmosťou je dobíjanie akumulátora pomocou USB-C kábla, dokonca aj dokúpenie náhradného. Spolu s ďalšími čelovkami ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Pre viacero zaujímavých kúskov, určených pre zimný beh môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Slnko začína hriať, sneh mizne, pomaly sa preklápame do jari. A s inými podmienkami prichádza aj iná výbava.
Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu PR článok

Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu

Funkčné oblečenie si získava čoraz viac priaznivcov. Dôvodom sú vylepšené termoregulačné vlastnosti, no najmä komfort aj počas teplých dní.
Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
keyboard_arrow_up