Moje prvé skialpové preteky – MSR Rallye Červenec

Na lyžiach sa pohybujem v horách už dlho, no preteky ma vždy nejako obchádzali. Bolo na čase to zmeniť a zároveň skúsiť priniesť pohľad priamo z prvej ruky a pri prvom pokuse.

Ako sa hovorí, človek by mal skúšať nové veci. Už neviem, ako dlho si hovorím, že by som mal konečne skúsiť nejaké skialpové preteky. A už neviem, ako dlho si potom hovorím, či mi treba pretekať ešte aj v zime, keď je letná sezóna plná maratónov a náročných podujatí. Lenže to sú skôr výhovorky, je potrebný jednoducho určitý impulz. Ten prišiel 2 týždne predtým, keď mi Mirka hovorí, či nechcem skúsiť úvodné kolo Slovenského pohára a zároveň majstrovstvá Slovenska v jednom. A prečo vlastne nie?

Slovenský pohár a Majstrovstvá Slovenska v skialpe
Cieľom bolo hlavne nabrať skúsenosti a dôjsť zdravý.
Vo svojej podstate sú skialpové preteky výbornou prípravou aj pre cyklistov, pretože človek, ako sa hovorí, „prefúkne trubky”. A nie sú ani tak dlhé, aby toho bolo príliš – väčšinou sa bavíme o cca 2 hodinách, čo je výborná kombinácia intenzity a dĺžky. Bol som veľmi zvedavý, ako budem intenzitu vnímať a hlavne, čo spraví kombinácia so zjazdom. Do kopca si „zabúcham” rád, ale v podstate nikdy nezbalím za minútu pásy a nevalím do zjazdu, ktorý sa rovnako ide na „šupu”.

MSR Rallye Červenec-zjazd
Jednoducho, všetko má svoje špecifiká a nakoniec som sa tešil, ako ich pocítim na vlastnej koži. Hneď dodám, že na preteky som sa nijako špeciálne nepripravoval, v podstate vďaka podmienkam som na lyžiach stál tento rok asi 10x. Cieľom bolo hlavne nabrať skúsenosti a dôjsť zdravý.

potrebné vybavenie na MSR Rallye Červenec
Čo sa mi páčilo, tak bol aj charakter trasy s cieľom na chate Červenec (Chata pod Náružím). Túto jeseň sme ju zmapovali na bicykloch aj do našej série najkrajších stúpaní a teda kombinácia so zimou mi prišla ako ďalšie symbolické spojenie.

MSR Rallye Červenec-štartMSR Rallye Červenec-Chata Červenec

Všetko nájdete potom v obsiahlom reporte, ktorý sme pre vás „zvnútra” pretekov rovnako pripravili po prvý raz .


Záznam pretekov v aplikácii Strava.
Výsledky na FB profile klubu Skialp Bobrovec.

Snažili sme sa hlavne natáčať, ale možno sa ešte nájdete niekde na fotke v našej galérii pod článkom. A keď ste pretekať neboli, dúfame, že sme vás aspoň trochu motivovali, to niekedy skúsiť.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Noc tuleních pásov - sú skialpové preteky aj pre amatérov?

Reportáž: Noc tuleních pásov - sú skialpové preteky aj pre amatérov?

Na túto otázku som sa pokúsila odpovedať si počas uplynulého víkendu. Hoci skialpu a jeho disciplínam holdujem už zopár rôčkov, preteky som si vyskúšala prvýkrát a len tak „for fun“.
BOKAMI na vlastnej koži III. – náš top výkon v Žiarskej doline

BOKAMI na vlastnej koži III. – náš top výkon v Žiarskej doline

Tretiu a zároveň finálnu etapu Bokami Západných Tatier sme poňali trochu odlišným štýlom a skúsili zabojovať o čo najlepšie umiestnenie. Podarilo sa nám to?
BOKAMI na vlastnej koži II. – epické Roháče

BOKAMI na vlastnej koži II. – epické Roháče

Druhá etapa podujatia Bokami Západných Tatier ponúkla takmer 2 400 výškových metrov a môžem povedať, že bola skutočne epická. Prečo? To už uvidíte na vlastné oči.
keyboard_arrow_up