Všetko, čo potrebuješ na bežky

Biela stopa, pravidelné odpichovanie sa a zasnežený les – to je bežkovanie. Tentokrát sa pozrieme na výbavu, ktorá by bežkárovi nemala chýbať.

Maloja Schiom – 109 €


Termoregulácia je pri zimných športoch významným faktorom. Jedná sa nielen o zahriatie, no i odvod vlhkosti z tela. Ten má dámska mikina Maloja Schiom vyriešený použitím priedušného materiálu Skin Stretch v spodnej časti. Horná časť je zas vypracovaná z polyesterových vlákien. Milým detailom je nášivka Happy Mountain na hrudi. Okrem bežkovania môžeš túto mikinu samozrejme použiť i na beh, skialpinizmus, či turistiku. I v ďalšej farbe ju spolu s inými kúskami nájdeš na MTHIKER shope.

Maloja NaninaM – 175 €


Nohavice by pri bežkovaní mali byť priedušné i hrejivé, no najmä by nemali obmedzovať v pohybe. Model Maloja NaninaM spĺňa všetky atribúty a dokonca sú vyrobené z recyklovaných materiálov. Zatiaľ čo materiál Stormshell ochráni pred vetrom spredu, materiál Thermal Stretch Evo poskytne voľnosť v zadnej časti. K tomu sa na nohaviciach nachádza séria zipsov, rozparkov a reflexných detailov. Spolu s ďalšími nohavicami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Silvini Movenza – 91,99 €


Dámske nohavice Silvini Movenza sú vyrobené z materiálu 4flex, ktorý zabezpečuje za pomoci štvorsmerovej štruktúry vodoodolnosť i vetruvzdornosť, priedušnosť a v kombinácii so zateplením v neposlednom rade hrejivosť. Vďaka tomu sa nemusíš báť ani náročných podmienok. Keďže sú elastické, dobre padnú každému typu postavy, utiahnutie režíruje šnúrka v páse. Celok je doplnený niekoľkými kvalitnými YKK zipsami a reflexnými prvkami. Tieto i ďalšie nohavice nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Midweight Screentap – 34,99 €


Rukavice Midweight Screentap sa radia medzi praktické kúsky, využiteľné nielen pri bežkovaní, či iných zimných športoch, no i pri každodennom živote. Sú vyhotovené z funkčného materiálu Polartec Powerstretch Pro. Ten zabezpečuje, že sú nielen hrejivé, ale k tomu aj elastické, priedušné a rýchlo schnú. Navyše, zásluhou umelej kože na prstoch je možné v nich ovládať aj dotykové displeje. Spolu s ďalšími rukavicami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Uvex Sunsation – 29,99 €


Okrem zvyšku tela je nutné chrániť v zime i zrak, pred slnkom i vetrom. Okuliare Uvex Sunsation chránia pred UV žiarením a navyše sú pohodlné a pevne sedia na tvári. To je následok použitých materiálov, kde sú skombinované viskózno-elastické materiály nožičiek s mäkkými vložkami nosníkov. Tým pádom sa okuliare nekĺžu ani pri zvýšenej aktivite. Sklá sú navyše vybavené vrstvou Anti-fog supravision® pre zabránenie zahmlievaniu. Tieto aj ďalšie okuliare nájdeš na našom MTHIKER shope.

Craft Active Extreme – 29,99 €


Multifunkčnú elastickú šatku Craft Active Extreme možno využívať pri širokej škále športov a zároveň rôznymi spôsobmi. Spája v sebe maximálny komfort a zároveň vysokú priedušnosť, za použitia recyklovaných materiálov SeaQual. Vlákno šatky má z vonkajšej strany kanálikovú štruktúru, čo zabezpečuje výbornú termoreguláciu. Naopak, vnútorné vlákno Coolmax zaručuje rýchly odvod potu a chladivý efekt pri nosení. Tento i ďalšie nákrčníky nájdeš na našom MTBIKER shope.

Sportful Apex – 54,99 €


Bežkárske rukavice Sportful Apex výborne poslúžia pri rekreačnom bežkovaní i pri pretekárskom nasadení. Ich vrchná časť je vyrobená z priedušného a odolného materiálu Gore-tex® Infinium, ktorý je kombinovaný s materiálom Clarino v najnamáhanejších oblastiach. V oblasti dlane je pridaná silikónová potlač pre istejší úchop palíc, nechýba ani špeciálna úprava pre možnosť použitia dotykovej obrazovky. Spolu s ďalšími modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Rex G41 UHW – 14,99 €


Aby sa bežky poriadne kĺzali, je samozrejme nutné navoskovať sklznice. Značka Rex je na poli bežkovania matadorom a ponúka širokú škálu prípravkov, medzi inými aj vosk G41. Ide o bezfluórový vosk, ktorý je určený najmä do náročných podmienok, na tréning i preteky, či ako podklad pod vysokofluórové vosky. Kombinuje v sebe špičkové technológie, zmes polymérov PowerPolymers™, či technológiu 2-Step Carrier. Tento aj podobné vosky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Leki XTA 5.5 – 59,99 €


Hoci sú palice Leki XTA 5.5 hliníkové, radia sa k najľahším kúskom na trhu. V mnohom kopírujú drahšie karbónové modely a v švihu dosahujú podobné správanie. Rukoväť Trigger Shark je kombinovaná s pútkom Shark Power Trigger Strap a umožňuje rýchle uvoľnenie. Navyše, je anatomicky tvarovaná a uspôsobená na maximálny prenos výkonu. Komplet dopĺňajú tanieriky Racing Lite. Palice sú dostupné vo viacerých dĺžkach a spolu s ďalšími modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Rex spinky na bežky – 4,99 €


Pri prevoze a manipulácii treba bežky chrániť a keďže nestačí scvaknúť ich k sebe ako klasické lyže, pomôžu spinky. Model od značky Rex, teda velcro páska, obe lyže spojí dohromady a chráni ich vtedy, keď nie sú práve nasadené na nohách. Celý systém je nenáročný na obsluhu a vzhľadom na svoju cenu je pri prenášaní bežiek žiadúci. Podobné systémy a spôsoby ochrany bežiek nájdeš na našom MTHIKER shope.


Ak ťa zaujímajú aj ďalšie vychytávky pre bežkovanie, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách PR článok

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.
Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“ PR článok

Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“

Počas viacdňových výletov si turisti nosia všetku výbavu na chrbte – takmer ako slimák. Čo všetko zbaliť a nezabudnúť?
keyboard_arrow_up