Zážitok a emócie v produktovom marketingu

Postupne nielen na našom magazíne vo forme videí a článkov, ale aj v e-shope pribúdajú novinky, či už v podobe produktov, alebo aj nových značiek. Ale ako to všetko vyberáme?

Mnohým outdoor nadšencom hovorí niečo názov ISPO - (International Sports Business Network), je to celosvetová sieť podnikateľov, profesionálov, dizajnérov a inovátorov v oblasti športu a outdoorových aktivít. Organizuje veľtrhy, kongresy a fóra, ktoré slúžia ako platforma pre prezentáciu nových produktov, nápadov a trendov v oblasti športu a outdooru. ISPO veľtrh je považovaný za jeden z najvýznamnejších a najprestížnejších v oblasti outdooru. Práve tu sme si aj my urobili najširší obraz o novinkách v podobe produktov v tomto fachu. To z našej strany nie je všetko, čo pre spokojného zákazníka chceme urobiť. Preto sme šli hlbšie...

Práve vďaka česko-slovenskému distribútorovi lyží Black Crows, oblečenia Ortovox a po novom už aj Climbing technology (dostupný u nás, už toto leto) či iným novinkám, ktoré nájdete na našom webe, sme mali možnosť otestovať tieto veci priamo v teréne. Či už zákaznícka podpora, predajcovia, obchod, alebo redaktori. Túto sezónu sme všetci mali možnosť vyskúšať to, čo aj predávame.


Ako to prebiehalo?

Nie, nebola to „testovačka“ v lyžiarskom stredisku, zobrali nás rovno do „mekky slovenského skialpinizmu“ - Žiarskej doliny. Vystrojili nás od hlavy po päty. Lyže, pásy, povinná lavínová výbava, batohy, sedačky, cepín, karabíny, istítka, slučky, repky, ani neviem, či som spomenula všetko. Vyrazili sme dolinou na Žiarsku chatu, kde sme nemrhali čas vysedávaním, ale šli rovno do terénu.


Podľa skúseností jednotlivcov sme sa rozdelili na 4 skupiny a začali pracovať na jednotlivých stanoviskách. Povinnú lavínovú výbavu sme si vyskúšali ako na hľadanie s vyhľadávačom, tak aj na jemné dohľadanie, či markovanie viacerých zasypaných. Diract Voice od Ortovoxu má jemné dohľadanie veľmi presné a rýchle zároveň. Nechýbalo ani kopanie na čas, podmienky sme nemali vôbec jednoduché, ale za to reálne - ubitý tvrdý sneh, vďaka čomu sme boli spotení po pár sekundách práce s lopatou. No a hľadanie so sondou tiež nechýbalo.


Hardvér do poriadnych podmienok

Na druhý deň sme plánovali túru niekde vyššie, no počasie nám to nedovolilo. Tak sme si opäť našli stanovisko nižšie, nahodili sme mačky a vyskúšali kráčanie do kopca. Taktiež traverzovanie z kopca a, samozrejme nechýbal ani cepín. S cepínom sme sa pospúšťali dole hlavou, na chrbte či bruchu a snažili sa zastaviť v prudkom teréne. Čo sme si z toho odniesli? Krátky cepín nie je iba výhodou vďaka ušetrenej váhe. Práve naopak, vo chvíli, keď sa rútite dole svahom je dlhší cepín vhodnejší (samozrejme, záleží od výšky jednotlivca), no aj pri kráčaní hore-dole bol pre vyšších skialpinistov tiež jednoduchší a nemuseli sa krčiť, aby vôbec cepín použili. Mačky jednoznačne na lyžiarky poloautomaty (ak chodíte v zime aj turisticky) alebo automaty (ak chodíte vždy len na skialpoch, teda v lyžiarkach).


Následne sme si vytvorili štandy z cepínov (t-kotva) a začali sme núdzové zlaňovanie bez sedačky, následne so sedačkou, kýblikom a rep šnúrou. Vyskúšali sme tieto produkty v pestrej funkčnosti aj napriek nepriaznivým podmienkam. Bol to už naozajstný skiALPINIZMUS (skiTATRIZMUS).


Ktoré sú tie naj?

Večer nasledovala prednáška o Black Crows lyžiach, kde sme si rozobrali najpopulárnejší rad… Black Crows Freebird je rad lyží špeciálne navrhnutý pre backcountry lyžiarov. Tieto lyže sú navrhnuté tak, aby boli čo najľahšie a umožňovali ľahkú a rýchlu jazdu vysoko v horách a v náročnom teréne. Výhody sú teda:
1. Hmotnosť
Sú navrhnuté tak, aby boli čo najľahšie, aby sa lyžiari mohli ľahko pohybovať po horách a prekonávať dlhé vzdialenosti. To sa dosahuje použitím ľahkých materiálov, ako sú karbónové vlákna a sklolaminát, a znížením hmotnosti ostatných častí lyží.
2. Šírka lyží
Majú širší profil ako bežné lyže Black Crows, čo umožňuje lepšie plávanie v hlbokom snehu a väčšiu stabilitu v nestabilnom teréne.
3. Pružnosť lyží
Sú navrhnuté tak, aby mali určitú pružnosť, čo znamená, že sa pod váhou lyžiara ohýbajú a prispôsobujú sa tak terénu. Táto vlastnosť zvyšuje kontrolu nad lyžami a umožňuje ľahšie ovládanie v náročnom teréne.


Pozrime sa na jednotlivé najpredávanejšie modely z tohto radu. Zhrnula by som to nasledovne: Mentis, Ova, Orb a Camox sú tie top modely na slovenský skialpinizmus pre voľnočasových skituristov. Mala som tu rozpísané jednotlivé špecifikácie k týmto lyžiam, no potom som si otvorila popis na našom webe, kde sa dočítate oveľa viac o týchto jednotlivých modeloch, preto sa ešte vrátime na začiatok.


Čierne vrany doleteli z Francúzska..

Aby sme však nepredbiehali, povieme si niečo aj o samotnej Black Crows značke, ktorá pochádza z Francúzska. Je známa svojím inovatívnym prístupom k dizajnu a vývoju lyží a silným marketingovým prístupom, ktorý sa zameriava na vytvorenie silnej značky a komunity okolo nej. Jedným z kľúčových prvkov marketingu Black Crows je vytváranie silnej značky prostredníctvom rôznych propagačných akcií, kampaní a podujatí. Značka sa zameriava na oslovenie ambicióznych lyžiarov, ktorí hľadajú nielen kvalitné a inovatívne lyže, ale aj zážitky a komunitu. Black Crows sa snaží vytvoriť komunitu lyžiarov, ktorí zdieľajú rovnakú vášeň pre lyžovanie a sú pripravení značku podporovať. To sa nám krásne ukazuje aj v slovenskom marketingu.


Deň D či deň V-rany?

Posledný deň prišiel konečne čas poriadne preveriť tieto „čierne vrany” v teréne. Šliapali sme do jarného žľabu v Baranci. Mala som obuté Orbi (90 mm v strede). Podmienky neboli najlepšie, no boli stabilné. Na nafúkanej tvrdej doske bolo pár čísel čerstvého prašanu. V miernejších svahoch to bolo „labúžo”, no hore v strmine sa dostali na tvrdú ľadovú dosku a aj napriek tomu lyže pekne držali a oblúky sa robili ľahko a hravo. Som zvyknutá lyžovať na jemne ľahších lyžiach a cítila som veľký komfort v stabilite a jednoduchosti ovládania v samotnom oblúku oproti svojim.


Poďme si to zhrnúť a pozrieť sa zhora

Za túto zimnú sezónu sme v rámci MTHIKER tímu absolvovali lavínový kurz so Summit Academy (dodávateľmi Black Crows, Ortovox,…), kde nás vystrojili od hlavy po päty a náš Imroman to aj zdokumentoval. Tieto kurzy sú dostupné pre kohokoľvek z vás.


Taktiež sme boli na verejnej Sauvage akcii v Jasnej, lepšie povedané na „testovačke” lyží, ktorá mala krásnu pridanú hodnotu, kde sme mali možnosť zúčastniť sa jazdenia vo voľnom teréne, na zjazdovke s horskými vodcami či s odborníkmi na lyžovanie. Za ten víkend si mohol vystriedať aj 5 párov lyží od Black Crows a ešte na teba pozrelo aj odborné oko, ktoré ti dalo rady, ako to robiť o čosi lepšie. Táto akcia bola ukončená super párty v legendárnom hoteli Liptov a na záver sme absolvovali ešte tento kurz, kde sme si otestovali všetky produkty, ktoré aj predávame. No, posúďte, nerobia ten marketing bezkonkurenčne?

Zdroj fotiek: Summit Academy
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
miriama-kov 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

V tomto teste sa podelím o moju skúsenosť so skialpovými nohavicami, ktoré ma sprevádzajú už štvrtú sezónu.
V pohodlí aj v zime - izolačné oblečenie PR článok

V pohodlí aj v zime - izolačné oblečenie

Zima so sebou najčastejšie prináša chlad a hoci to tak v posledných týždňoch nevyzeralo, minimálne v horách ešte padnú teploty hlboko pod nulu. V takých momentoch treba rozumne voliť výbavu a oblečenie a zimné dobrodružstvo môže začať.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
keyboard_arrow_up