Prvé jarné popoliezačky na skalách

Je tu jar a spolu s ňou občas aj príjemné teplé dni. Pozrieme sa na lezecký výstroj, ktorý nesmie chýbať pri lezení.

Jett QC - 89,99 €

ocun Jett QC topánky
Základom pre tento pohyb sú vždy lezecké topánky, značka Ocún z čiech sa ich výrobe venuje už od roku 1988. Ideálne lezečky na športové skalky, ktoré sú pohodlné a zároveň ťa podržia aj na drobných stupoch. Už žiadne bolesti a trápenie v tesnej lezečke. Má presne padnúci tvar, priľnavú podošvu, bezšvovú pätu a priedušný jazyk. Suchými zipsami umožňuje rýchle a pohodlné obúvanie a vyzúvanie. Na našom e-shope nájdeš aj iné modely na lezenie na indoorovej stene či bouldering.

Millet GRANIT vrecko na magnézium- 15,99 €

Millet GRANIT vrecko na magnézium
Vrecko na magnézium môžeš využiť od úplných začiatkov lezenia až po lezenie vo veľkých stenách a stále ti stačí to isté jedno vrecko. Nezabudli ani na gumičku na kefku pre čistenie chytov od magnézia. Na uzatvorenie magnézia slúži sťahovacia šnúrka. Pridanou hodnotou tohto vrecka je určite výroba zo 100 % recyklovaného polyesteru, materiálu, ktorý umožňuje recykláciu plastových fliaš. Viac magnéziových vreciek v iných farbách a rôznych veľkostiach nájdeš na našom MTHIKER e-shope.

RAFIKI CRAG - 84,99 €

RAFIKI CRAG nohavice
Pohodlné nohavice, ktoré by určite nemali ovplyvňovať tvoju flexibilitu. Preto sú tieto lezecké nohavice viac ako 90 % bavlnené, a tak sa v nich budeš cítiť príjemne po celý deň. Drobnosti schováš do naozaj priestranných predných vreciek. Vrecko na kefku je samozrejmosťou, ale naj je vrecko so zipsom na boku stehna. Napríklad na telefón. Nohavice majú rázporok, gumu v celom obvode aj pútka na opasok. Pohodlné sú aj dámske nohavice, tiež dostupné na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Momentum Harness - 73,99 €

Diamond Momentum Harness sada na lezenie, sedák, úväz, karabína, istítka, magnéziové vrecko
Lezecký sedák, ktorý ti Black Diamond vytvoril rovno v sete, obsahuje všetko, čo potrebuješ, aby si mohla/mohol začať liezť na lezeckej stene alebo na skale. Kompletný a pohodlný balíček pre všestranných lezcov, ktorý obsahuje najobľúbenejší úväz od Black Diamond pre všestranné použitie - Momentum. Následne ťa čaká istiace/zlaňovacie zariadenie ATC-XP, karabína RockLock Screwgate do istítka a magnéziové vrecko spolu s magnéziom. Na našom e-shope nájdeš set aj pre dámy.

Petzl METEOR - 82,99 €

Petzl METEOR prilba
Ak sa plánuješ vydať na športové skalky či dokonca do vyšších hôr na viacdĺžky, nezabudni na bezpečnostné prvky. Prilba je „must have” pri akomkoľvek outdoorovom športe. Prilba METEOR je ľahká (240 g), výborne odvetraná a vhodná na leto aj zimu. Konštrukcia poskytuje zosilnenú ochranu zhora a okolo hlavy. METEOR je prvá CE certifikovaná prilba pre skitouring. Je vybavená integrovanými bodmi pre lyžiarske okuliare alebo štít. V rôznych vyhotoveniach ju nájdeš na MTHIKER shope.

BEAL Pulp 5 - 70,99 €

BEAL Pulp 5 expresky
Pre lezenie na skalkách či v horách určite potrebuješ expresky. Ideálne si kúpiť rovno set, pretože na jednu cestu využiješ od 5 - 12 či až 20 expresiek. V tomto sete je 5 ks odľahčených drôtených expresiek zložených z karabín Beal Space Wire a ergonomicky tvarovaných Beal Cosmo Wire. Spojovací popruh je z 11 cm dlhej šitej dutej slučky. Slúžia na postupové istenie pozdĺž steny. Jedna karabína sa cvaká do skaly (borhák, nit) a druhá do svojho lana. Iné farby expresiek nájdeš u nás na MTHIKER shope.

BEAL Karma 122 € - 171 €

BEAL Karma lano
Lano s priemerom 9,8 mm je ideálne pre začínajúcich aj skúsených lezcov na športové lezenie. Certifikáciu má ako jednoduché lano. Táto hrúbka je výborným kompromisom medzi objemom lana a jeho manipulovateľnosťou. Toto základné lano sa používa aj pri trénovaní ťažkých ciest, kde lano dostáva zabrať a životnosť je potom skoro rovnaká, ako u oveľa drahšieho lana s impregnáciou. Predáva sa v dĺžke 50, 60 a 70 m. Na športové skaly je ideálne mať 60 alebo 70 m lano.

Black Diamond LITEFORGE SCREWGATE 3 PACK - 32,99 €

Black Diamond LITEFORGE SCREWGATE 3 PACK sada karabíniek
Nielen expresiek treba mať v zásobe viac, ale aj karabíniek. Minimálne 2 použiješ na tvorbu štandu a 1 na centrálne oko pre zacvaknutie lana pri lezení top-rope. Taktiež pri zlaňovaní potrebuješ jednu karabínu na istítko, jednu na prúsik a jednu na odsedku. Jednoducho povedané, karabíniek nikdy nie je dosť a vždy im nájdeš využitie. Tieto od Black Diamond sú ultraľahké karabíny s kľúčovým zámkom vytvorené pre ľahké a rýchle misie. Na našom e-shope nájdeš mnoho ďalších karabín.

Ak ťa zaujíma viac kúskov a doplnkov, ktoré sa môžu hodiť na lezenie, pokojne navštív náš MTHIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Výbava na viacdĺžkové lezenie – hurá na štíty PR článok

Výbava na viacdĺžkové lezenie – hurá na štíty

Presunúť sa z lezeckého interiéru do skalnej steny chce nielen odvahu, ale i správnu výbavu. Čo by nemalo chýbať v batohu?
Všetko, čo potrebuješ na zdolávanie ferrát PR článok

Všetko, čo potrebuješ na zdolávanie ferrát

Ferraty predstavujú výborný medzistupeň na ceste k lezeniu. Či už máš nejaké za sebou alebo ešte nie, tieto kúsky sa ti vždy hodia.
Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu PR článok

Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu

Funkčné oblečenie si získava čoraz viac priaznivcov. Dôvodom sú vylepšené termoregulačné vlastnosti, no najmä komfort aj počas teplých dní.
keyboard_arrow_up