Oblečenie vyrobené s láskou k prírode

Už sme zvyknutí, že vieme zohnať množstvo kvalitných kúskov oblečenia a výbavy. Čo však také, ktoré okrem kvality nezaťažuje prírodu?

Scarpa Spirit – 129 €

Scarpa Spirit tenisky
Topánky Scarpa Spirit predstavujú akýsi medzistupeň medzi voľnočasovou a lezeckou obuvou. Využiť sa dajú ako na každodenné nosenie, tak aj na ľahkú turistiku či ferraty. Široký strih vyúsťuje do maximálneho pohodlia, ktoré je podčiarknuté prispôsobivým šnurovaním a výborne tlmiacou podrážkou. Materiál SuperGum Eco okrem toho zabezpečuje výbornú trakciu. Dostupné sú aj v modrej či sivastej farbe a spolu s ďalšími topánkami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Karpos Totoga Hemp – 160 €

Karpos Totoga Hemp mikina
Outdoorová mikina Karpos Totoga Hemp je vhodná najmä pre jarnú a letnú turistiku. Pohodlný strih zaručuje, že výborne padne každému a nebude obmedzovať pri pohybe. Okrem toho prírodný a recyklovaný materiál zabezpečuje výbornú termoreguláciu, či už ide o izoláciu, alebo priedušnosť. Konopné vlákno má tú výhodu, že pôsobí antimikrobiálne a mikina je tak odolnejšia voči zápachom. V sivej farbe nájdeš túto aj ďalšie mikiny na našom MTHIKER shope.

Uvex LGL Ocean Polavision – 106 €

Uvex LGL Ocean Polavision okuliare
Slnečné okuliare LGL Ocean Polavision zaujmú svojím moderným dizajnom. Zrkadlové polarizačné sklá v odtieňoch červenej sú ošetrené technológiou Uvex Polavision®. Absorbujú rozptýlené svetlo a tým chránia oči nielen pred UV žiarením, ale aj pred nepríjemnými odleskami. Vďaka ich konštrukcii sa dajú nosiť ako každodenne, tak aj počas športových aktivít. Dostupné sú aj v ďalších farbách a spolu s inými okuliarmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ortovox 120 Competition Light – 79,99 €

Ortovox 120 Competition Light funkčná vrstva, tričko
Model 120 Competition Light je určený pre najintenzívnejší tréning v lete aj v zime. Ide o funkčnú vrstvu vyhotovenú z merino vlny, ktorá je známa výbornou termoreguláciou a odolnosťou voči zápachu. Vďaka technológii Body mapping a bezšvovému vyhotoveniu je maximálne pohodlné. Okrem toho je ľahké a elastické, takže pri športe nebude zavadzať. Okrem modrej farby je dostupné aj v horčicovej či čiernej farbe. Tento i ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Devold Tuvegga Sport Air – 121 €

Devold Tuvegga Sport Air dámske spodky
Dámske obojstranné merino spodky Tuvegga Sport Air v sebe spájajú tri rozdielne úplety a radia sa k najlepším vo svojej triede. Obojstranný 3D úplet odvádza vlhkosť z tela a je použitý v oblasti stehien a zadku. Rebrovaný úplet je použitý v teplejších oblastiach, ako sú lýtka a aj napriek svojej ľahkosti zabezpečuje výborné termoregulačné vlastnosti. Sieťovaný úplet je zas použitý v najviac sa potiacich častiach tela. V modrom vyhotovení ich aj s ďalšími spodkami nájdeš na MTHIKER shope.

Smartwool Hike Light Cushion Crew – 24 €

Smartwool Hike Light Cushion Crew ponožky
Ponožky Hike Light Cushion Crew sa radia medzi veľmi pohodlné modely, keďže sú vyhotovené z osvedčenej merino vlny s certifikáciou ZQ. Stavajú na predošlom známom modeli PhD® Outdoor a preberajú z nich to najlepšie. Spodná časť chodidla je mierne spevnená a poskytuje zvýšenú oporu pri dlhších túrach a náročnejšom teréne. Sú na nich strategicky rozmiestnené zóny z priedušného meshu, ktorými z nich odchádza vlhkosť. Spolu s ďalšími modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Haglöfs Duality AT1 GT – 259 €

Haglöfs Duality AT1 GT dámske topánky
Inovatívny model Duality sa môže popýšiť najmä svojou trvácnosťou. Niektoré časti sú totiž vymeniteľné, čo navyšuje celkovú životnosť. Základ tvorí prémiová koža doplnená Gore-Tex membránou, ktorá má na starosti odolnosť voči vode a rovnako tak aj priedušnosť. Komfortu a istote dopomáha spevnenie v oblasti päty aj špičky. Možnosť voľby medzi mäkkou a tvrdšou stielkou zas navyšuje ich univerzálnosť. Aj v čierno-fialovej a čiernej farbe ich s ďalšími modelmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Icebreaker 200 Oasis – 99,99 €

Icebraker 200 Oasis spodná vrstva, tričko s dlhým rukávom
Spodná vrstva Icebraker 200 Oasis je ako stvorená na dobrodružstvá počas chladných dní. Jej konštrukcia umožňuje, že aj pri nosení ťažkého batoha zostane termo veľmi pohodlné. Švy sú jednak ploché a jednak boli predsunuté tak, aby sa nenachádzali priamo na ramenách. Merino vlna spolu s panelmi v podpazuší zas zabezpečuje vysokú termoreguláciu. Tieto panely zároveň zlepšujú mobilitu. Termo je dostupné aj v modrej či hnedej farbe. Tento aj ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Bergans Nordmarka Snapback – 40 €

Bergans Nordmarka Snapback šiltovka
Šiltovka Bergans Nordmarka Snapback s rovným šiltom v sebe spája tradičný dizajn, moderné prvky a príjemnú farbu. Nasadíš si ju na ceste do obchodu aj pri výstupe na štít, keďže je koncipovaná univerzálne. Jej strih ponúka pri nosení maximálne pohodlie a sčasti dokáže chladiť. Zabúdať netreba ani na vyhotovenie z udržateľných materiálov. Spolu s ďalšími modelmi štýlových šiltoviek ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Pre viac kúskov, ktoré nepotešia len teba, ale aj planétu, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách PR článok

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.
S deťmi do hôr – výbava pre rodinné výlety PR článok

S deťmi do hôr – výbava pre rodinné výlety

Deti treba do hôr vystrojiť rovnako ako dospelých – od topánok až po bundu. A čím vkusnejšie oblečenie bude, s o to väčšou radosťou si ho dieťa oblečie.
keyboard_arrow_up