Turistické batohy pre výstup na štít i na diaľkový trek

Správny batoh je základ každého dobrodružstva. Vybrať sa dá medzi rôznymi značkami a objemami, dnes si ich niekoľko ukážeme.

Thule Alltrail 45L W – 160 €

Thule Alltrail 45L W
Dámsky turistický batoh Alltrail 45L patrí medzi univerzálne modely. Chrbtový systém sa podľa dĺžky trupu dá nastaviť v rozmedzí 10 cm. Navyše je príjemne priedušný a poskytuje spoľahlivý odvod tepla. Okrem vrchného tu nájdeme aj bočný prístup do batoha, doplniť sa dá aj hydrovakom. Vďaka Thule VersaClick sa navyše dá bedrový pás nahradiť iným príslušenstvom. Samozrejmosťou je integrovaná pláštenka. Spolu s ďalšími modelmi ho nájdeš na našom MTHIKER shope.

Northfinder Denali 40 – 95,99 €

Northfinder Denali 40
Denali 40 je jednokomorový batoh, ktorý sa dá naplno využiť aj pri viacdenných túrach. Do batoha sa dá dostať jednak cez vrchné veko, ktoré navyše disponuje dvoma vreckami, a jednak cez predný zips. Nájdeme tu množstvo šikovných riešení, ako napríklad pútka na palice, popruh na okuliare, nenápadnú píšťalku na hrudnom páse či vývod pre hydrovak. Štruktúra chrbtového systému zabezpečuje stálu cirkuláciu vzduchu. Tento aj ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Hannah Endeavour 20 – 75 €

Hannah Endeavour 20
Tento 20-litrový batoh Endeavour sa hodí najmä na letné jednodňovky. Zmestí sa doň všetko potrebné a batoh sa dá stiahnuť kompresnými popruhmi. Chrbtový systém je anatomicky tvarovaný, aby bolo docielené čo najväčšie pohodlie. Podčiarkujú ho aj polstrované ramenné popruhy a pohodlný odnímateľný bedrový pás. Okrem troch bočných vreciek tu nájdeme aj popruhy na paličky, sekeru či vývod pre hydrovak. Aj v modrej farbe ho spolu s ďalšími batohmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Bergans Driv 24 l – 120 €

Bergans Driv 24
Hoci je multišportový batoh Driv 24 určený pre menší náklad a jednodňové výlety, nájdeme tu posuvný chrbtový systém. Technológia Bergans FlowPanel zas zaručuje, že bude chrbát vždy ventilovaný. Okrem hlavnej priehradky tu nájdeme množstvo ďalších, ktoré sú rôzne rozmiestnené po batohu, bedrovom páse i ramenných popruhoch. Samozrejmosťou je možnosť kombinovať ho s hydrovakom a palice pre seba tiež nájdu špeciálne miesto. Ďalšie batohy nájdeš na našom MTBIKER shope.

Millet UBIC 45 MBS – 175 €

Millet UBIC 45 MBS
Hrebeňovky a viacdňové túry, tam sa UBIC 45 cíti ako doma. Disponuje technológiou Mobility Back System – rotujúci bedrový pás pre maximálny komfort aj pri vysokej záťaži. Vďaka užšiemu a vyššiemu profilu je zabezpečená lepšia priechodnosť úzkymi miestami na túrach. Do batoha sa dá dostať zvrchu aj zospodu a všetko, čo sa nezmestí dnu, sa dá systémom Variloop upnúť zvonka, poslúži aj množstvo vreciek. Tento batoh spolu s ďalšími modelmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Osprey Tallon 33 – 157,90 €

Osprey Tallon 33
Tallon 33 využiješ ako na turistiku, tak aj na bikepacking, skialp či lezenie. Jeho základom je odolný Robic® nylon. Jeho chrbtový panel je špeciálne vytvarovaný a nájdeme tu technológiu vetrania AirScape a EVA penovú výstuž. Z vonkajšej strany sa dá uchytiť množstvo príslušenstva ako cepín, prilbu či palice. Na prednej strane sa nachádza aj bonusové strečové vrecko, nezabudlo sa ani na hydrovak. Spolu s ďalšími batohmi ho nájdeš na našom MTHIKER shope.

Deuter Speed Lite 26 – 141 €

Deuter Speed Lite 26
V duchu minimalizmu a hesla: „Kto zníži hmotnosť, šetrí svoj chrbát,“ sa nesie model Speed Lite 26. Poskytuje jednu úložnú komoru o objeme 26 litrov a v takejto konfigurácii váži len 830 gramov. To vďaka, okrem iného, použitým materiálom, konkrétne Mini Check a Macro Lite. Poskytuje hneď niekoľko šikovných pútok na vonkajšej strane. Samozrejmosťou je aj bedrový pás či možnosť vložiť rezervoár s vodou. Aj v červenej farbe ho nájdeš spolu s ďalšími batohmi na našom MTHIKER shope.

Ortovox Traverse 30 – 150 €

Ortovox Traverse 30
Ak žiadaš maximálny komfort za každých okolností, model Traverse 30 túto požiadavku spĺňa. Ergonomicky tvarované ramenné popruhy, pohodlný bedrový pás a odvetraný chrbtový systém zaručujú pohodlie aj počas celodennej túry. Zvonka sa dá na batoh upnúť karimatka, paličky či dokonca lyže. Aby bolo aj balenie jednoduché, je batoh okrem vrchného vstupu doplnený predným zipsom. Nylon Robic® zabezpečuje pevnosť i ľahkosť. Tento aj ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Force Grade 22 – 67,99 €

Force Grade 22
Batoh Force Grade 22 sa dá využiť ako na turistiku, tak aj na cyklistiku. Vo svojich útrobách ukrýva 2-litrový hydrovak, no batoh pojme až 3-litrový. Chrbtový systém je doplnený kovovou výstužou, vďaka ktorej sa nenalepí na chrbát a je tým navýšená ventilácia. Celok je doplnený podporným bedrovým pásom a nastaviteľným hrudným pásom. Okrem hlavnej priehradky tu nájdeme ešte dve vrecká. Batoh je dostupný aj v čiernom či modrom vyhotovení a s ďalšími modelmi ho nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ferrino Finisterre 48 – 135 €

Ferrino Finisterre 48
S batohom Finisterre 48 sa pri túlaní prírodou nestratíš. A to doslova. Ako jeden z mála batohov má totiž zabudované zariadenie Recco, pomocou ktorého je urýchlené hľadanie Horskou službou. Objem (48 litrov) je postačujúci aj na dlhšie výlety, pričom batoh je na spodnú a vrchnú časť rozdelený vnútornou priehradkou. Okrem hlavnej komory tu nájdeme niekoľko vreciek po boku, na bedrovom páse či na veku. Tento ľahký batoh nájdeš aj s ďalšími kúskami na našom MTHIKER shope.

Ak ťa zaujímajú ďalšie modely batohov, či už na jednodňový, alebo aj dlhší výlet, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“ PR článok

Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“

Počas viacdňových výletov si turisti nosia všetku výbavu na chrbte – takmer ako slimák. Čo všetko zbaliť a nezabudnúť?
Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností PR článok

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností

Hory sú krásne, no nebezpečné. Preto treba mať so sebou výbavu, ktorú možno využiť v prípade vyhrotenej situácie.
Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
keyboard_arrow_up