Všetko, čo potrebuješ na zdolávanie ferrát

Ferraty predstavujú výborný medzistupeň na ceste k lezeniu. Či už máš nejaké za sebou alebo ešte nie, tieto kúsky sa ti vždy hodia.

Black Diamond Iron Cruiser – 90,99 €

Tlmič pádu Black Diamond Iron Cruiser
Tlmič pádu je jedným z najdôležitejších kúskov výbavy každého lezca na ferrate. Iron Cruiser sa k úväzku upína pohodlne pomocou dlhej slučky a cez samotný tlmič Dyneema Energy Absorption System pokračuje k dvom karabínam. Tie sú usporiadané do tvaru Y a dajú sa pohodlne ovládať jednou rukou. Významný prvok predstavuje aj odpočinková slučka, ktorou sa vie lezec fixne pripnúť k lanu, ak si potrebuje na moment oddýchnuť. Tento i iné tlmiče pádu nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Crag Gloves – 22,99 €

Rukavice Black Diamond Crag Gloves
Dámske lezecké rukavice Crag Gloves výrazne pošetria dlane pri držaní sa oceľového lana. Vzhľadom na použitý vzdušný strečový materiál sa v nich ruka nebude potiť, naopak, dobre sa jej prispôsobia. Umelá koža na strane dlane zas zaisťuje pevný úchop. Aby sa neskĺzli z ruky, sú zakončené suchým zipsom v oblasti zápästia. V prípade, že sa budeš presúvať medzi cestami, môžeš si ich pohodlne zavesiť za pútko na karabínu. Sú dostupné aj v zelenkastej farbe a ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Capitan – 46,99 €

Helma Black Diamond Capitan
Lezecká prilba Capitan sa vyznačuje pohodlnosťou a pevnosťou. Jej telo tvorí kombinácia troch materiálov, čo umožňuje docieliť estetický dvojfarebný vzhľad, no najmä navýšenie bočnej a chrbtovej ochrany. O pohodlie sa starajú výstelky, ktoré sú k prilbe upnuté suchým zipsom. Tým pádom je možné ich osobitne prať v práčke. Na prilbe sa nachádza aj integrovaná spona na čelovku pre nočné lezenie. Aj v iných farebných kombináciách ju spolu s ďalšími prilbami nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond Momentum Harness – 44,99 €

Lezecký úväz Black Diamond Momentum Harness
Lezecký úväz Momentum Harness okrem poskytnutia maximálnej bezpečnosti stavia aj na rýchlom nasadzovaní. Vďaka pracke Speed Adjust je utiahnutie rýchle a tento detail eliminuje riziko nesprávneho nasadenia úväzu. Vysoký a pohodlný opasok konštrukcie Dual Core Construction, no najmä štyri plastové oká na ňom, pojmú množstvo potrebného vybavenia. Slobodu pohybu zabezpečujú pracky TrackFit na nohách. Aj v modrom vyhotovení ho spolu s ďalšími úväzmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Scarpa Mescalito – 162 €

Topánky Scarpa Mescalito
Ľahké topánky Mescalito v sebe spájajú hneď niekoľko vlastností potrebných na lezenie ferrát. Ich podrážka Vibram® s technológiou LiteBase zabezpečuje grip počas lezenia a je doplnená tlmiacou medzipodrážkou EVA a lezeckou zónou na špičke. Nízka konštrukcia umožňuje voľný pohyb členka aj v náročnejšom teréne. Kvalitný kožený zvršok zas nohu ochráni v rôznych poveternostných podmienkach a zabezpečí komfort pri nosení. Aj v modrej farbe ich nájdeš s inými modelmi na MTHIKER shope.

Scarpa Kalipe WMN – 109 €

Dámske topánky Scarpa Kalipe WMN
Dámske kožené topánky Kalipe WMN sú ošetrené vodoodolnou úpravou, vďaka čomu ich využiješ nielen nutne na ferrate. Guma a päta sú, ako najviac exponované časti, pokryté gumeným poťahom. Predĺžené šnurovanie a mikrovláknová podšívka povyšujú komfort pri nosení na maximum, zatiaľ čo podrážka Exagon Grip z dielne Vibram podrží v hocijakom teréne. Ako tlmiaci prvok bola zvolená medzipodrážka EVA. Tieto aj ďalšie nízke topánky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Rock Empire Rock – 21,99 €

Rukavice Rock Empire Rock
Ferratové rukavice Rock Empire Rock chránia ruky pred zraneniami či únavou pri držaní oceľového lana. Ich bezprstové vyhotovenie je ideálne do teplých dní, keďže vďaka tomu môže ruka lepšie dýchať a menej sa potí. Dlane rukavíc sú vystužené pre istejšiu priľnavosť k lanu. Sú dostupné v piatich veľkostiach, pričom finálne doladenie je vyhotovené zakončením na suchý zips. Vďaka nemu rukavice výborne padnú a nezošmykujú sa. S ďalšími modelmi ich nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Rock Empire Ferrata Go – 139 €

Ferratový set Rock Empire Ferrata Go
Ferratový set českého výrobcu Rock Empire je určený najmä začínajúcim lezcom na ferratách. Jeho súčasťou je totiž nielen úväz Speedy, tlmič DynaGo, ale i hrudný úväz Eight Vario a slučka na ich spojenie. Odporúčaný hmotnostný rozsah je 40 - 120 kg. Tento set je teda vhodný aj pre deti. Použitie hrudného v kombinácii so sedacím úväzom lepšie distribuuje hmotnosť lezca v prípade pádu a znižuje tak riziko zranenia. Spolu s ďalšími ferratovými setmi ho nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Climbing Technology W’s VF Kit Plus G-Compact – 242 €

Ferratový set dámsky Climbing Technology W’s VF Kit Plus G-Compact
Kompletný ferratový set od Climbing Technology pozostáva z pohodlného úväzku Explorer, via ferrata setu Top Shell Compact a prilby Galaxy. Je vhodný najmä pre začínajúcich lezcov, ktorí ešte nedisponujú žiadnou výbavou. O bezpečnosť pri lezení sa stará najmä kompaktný tlmič pádu Slider, ktorý redukuje rázovú silu pri širokej škále hmotnosti lezca. Jeho karabíny sú vybavené dvojitým zámkom a sú odolné voči opotrebovaniu. Spolu s inými setmi ho nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Pre viac užitočných kúskov na zdolávanie zaistených ciest môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
Zdroj fotografií: archív MTBIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Veľká výdrž batérie, solárny displej, offline mapy priamo v hodinkách či dvojpásmový GNSS. Čo ešte vie ponúknuť nová vlajková loď od Suunto?
Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu PR článok

Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu

Funkčné oblečenie si získava čoraz viac priaznivcov. Dôvodom sú vylepšené termoregulačné vlastnosti, no najmä komfort aj počas teplých dní.
Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
keyboard_arrow_up