Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.

Lifesystems Trek – 26,99 €

Lifesystems Trek lekárnička
Lekárnička je pri turistike „must have“ a neplatí to len pre zimu. Prvá pomoc Lifesystem Trek obsahuje všetko, čo by sa mohlo zísť pri ošetrení menších rán, škrabancov, rezných rán či otlakov. Samozrejmosťou je množstvo obväzov či leukoplast, nájdu sa však aj nožnice, pinzeta a mikroporézna páska. Aby obsah nenavlhol, je obal vyrobený z Ripstop materiálu, navyše je vybavený pútkom, aby bolo možné lekárničku nosiť na opasku. Podobné lekárničky nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Suunto 9 Baro GPS – 349 €

Suunto 9 Baro GPS hodinky
Hodinky Suunto 9 Baro sa hodia na intenzívny tréning aj diaľkovú turistiku. Titánové telo ich predurčuje na použitie v náročných podmienkach. Ponúkajú veľa prednastavených športových režimov, plánovanie tréningu, intervalov či sledovanie kvality spánku. Rovnako v nich nájdeš informácie o počasí alebo o svojej aktuálnej polohe. Pohodlné ovládanie zabezpečuje dotykový displej a trojica tlačidiel na boku tela. Iné modely hodiniek nájdeš na našom MTHIKER shope.

Osprey Talon III – 108 €

batoh Osprey Talon III
Batoh Talon III je multifunkčný a ľahký batoh využiteľný pri širokej škále športov. Dôvodom je jeho pohodlnosť, množstvo nastaviteľných popruhov a aj chrbtového panelu so systémom AirScape a jednak aj množstvo pútok na palice či cepín. V útrobách batoha sa nachádza sieťované vrecko, kam je možné vložiť napríklad rezervoár na vodu. Na vonkajšej strane dobre poslúži uchytenie na helmu či bočné vrecká s kompresnou funkciou. Spolu s ďalšími batohmi nájdeš tento model na našom MTHIKER shope.

Jetboil Flash Fractile 1l – 142 €

varič Jetboil Flash Fractile 1l
Ak by malo Jetboil Flash vystihnúť jedno slovo, bola by to efektívnosť. Dokáže totiž priviesť do varu 0,5 litra vody za ani nie minútu a pol vďaka efektívnemu rozvodu tepla. Zároveň s varičom obdržíš aj varnú nádobu o objeme jeden liter, plastový kryt sa zas dá využiť ako pohár či odmerka. Netreba sa báť ani varenia v mrazoch a na nerovnom povrchu – vďaka trojnožke získa súprava stabilitu. Jedna kartuša dokáže doviesť do varu až 10 litrov vody. Tento aj ďalšie variče nájdeš na našom MTHIKER shope.

Adventure Menu Chilli con carne – 11,05 €

jedlo Adventure Menu Chilli con carne
Vyjsť si niekam do vrchov a tam si na variči uvariť chutné jedlo, to je snom snáď každého dobrodruha. Adventure Menu nám to ešte trochu uľahčuje, keďže dehydratovaná strava po uvarení nielen chutí na nerozoznanie od „klasickej“, ale nezaberá takmer žiadne miesto v batohu, rovnako nepridáva na hmotnosti. Technológiou sušenia vymrazovaním vzniká 137 g sušenej stravy, ktorú možno potom vriacou vodou premeniť na 400 g porciu. Podobné potraviny nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Trail Explorer 3 – 38,99 €

palice Black Diamond Trail Explorer 3
Prínosy palíc pri turistike sa nedajú spochybniť – či už kvôli lepšej stabilite v šmykľavom teréne, alebo odľahčeniu nôh pri výstupe. Palice Trail Explorer 3 sú trojdielne, čo znamená jediné – kompaktnosť. Zmestia sa hocikam a je možné ich opätovne rozložiť a zaistiť systémom FlickLock. O zmienenú stabilitu sa starajú najmä odolné oceľové hroty na spodku paličiek. Na výber sú aj v ďalšom farebnom vyhotovení a spolu s ďalšími modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Hannah Torrent – 57,99 €

pánske nohoavice Hannah Torrent
Pánske nohavice Torrent využiješ nielen pri výstupe na štíty, ale i na ferratách či pri iných outdoorových aktivitách. Komfortný strih Alpine Fit a materiál AFT Tech Stretch spolu s anatomicky tvarovanými kolenami umožňujú maximálnu voľnosť pohybu. Nohavice sú zakončené pásom, ktorý sa dá stiahnuť gumou. Dve hlavné vrecká dopĺňa jedno stehenné, ktoré sa uzatvára kvalitným YKK® zipsom. Nájdeš ich aj v ďalšom farebnom vyhotovení a iné modely môžeš objaviť na našom MTHIKER shope.

Mountain Equipment Zeno – 140 €

dámska bunda Mountain Equipment Zeno
Dámska bunda Zeno je určená do nenáročných podmienok alebo pre náhle zmeny počasia. Je totiž ľahká a ľahko zbaliteľná. Disponuje 2,5-vrstvovou membránou Drilite® 30D, ktorá je doplnená odvetraním v podpazuší, to sa dá uzatvoriť zipsom YKK®. Rovnakým zipsom sa bunda zapína. Kapucňa Mountain Hood sa dá pohodlne nastaviť, rovnako ako manžety rukávov so suchým zipsom. Bunda je dostupná aj v červenej farbe a iné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Scarpa Mescalito – 162 €

topánky Scarpa Mescalito
Ľahké topánky Mescalito v sebe spájajú hneď niekoľko vlastností potrebných pre turistiku v rôznom prostredí. Ich podrážka Vibram® s technológiou LiteBase zabezpečuje grip a je doplnená tlmiacou medzipodrážkou EVA a lezeckou zónou na špičke. Nízka konštrukcia umožňuje voľný pohyb členka aj v náročnejšom teréne. Kvalitný kožený zvršok zas nohu ochráni v rôznych poveternostných podmienkach a zabezpečí komfort pri nosení. Aj v modrej farbe ich nájdeš s inými modelmi na MTHIKER shope.

Trezeta Hurricane Evo Low WP – 90,99 €

topánky Trezeta Hurricane Evo Low WP
Topánky Hurricane Evo Low WP patria medzi všestranné modely vhodné na turistiku i ferraty. Sú navrhnuté tak, aby sa vyrovnali s rôznymi podmienkami a terénom. Prispieva k tomu semišový zvršok, ktorý je doplnený okopovým lemom v prednej časti. Vďaka nemu je špička trvácnejšia. Vodoodolná membrána chráni nohu pred vlhkosťou a zároveň odvetráva pot preč z topánky. Priliehavý strih topánky spoľahlivo nohu obopína a podporuje. Ďalšie nízke turistické topánky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Množstvo ďalšej výbavy na novú turistickú sezónu nájdeš na našom MTHIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie MTBIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností PR článok

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností

Hory sú krásne, no nebezpečné. Preto treba mať so sebou výbavu, ktorú možno využiť v prípade vyhrotenej situácie.
Oblečenie vyrobené s láskou k prírode PR článok

Oblečenie vyrobené s láskou k prírode

Už sme zvyknutí, že vieme zohnať množstvo kvalitných kúskov oblečenia a výbavy. Čo však také, ktoré okrem kvality nezaťažuje prírodu?
Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách PR článok

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.
keyboard_arrow_up