Výbava na rýchloturistiku - s ľahkosťou do kopca

Keď je rýchlosť do kopca cieľom, treba tomu adekvátne prispôsobiť výbavu. Dnes sa pozrieme na kúsky, pri ktorých sa ide gramami nadol a rýchlosťou nahor.

Black Diamond Alpine Carbon Z-Pole – 159 €

Turistické paličky Black Diamond Alpine Carbon Z-Pole
Turistické paličky sú výborným parťákom v každom ročnom období. Či už pretekáš a snažíš sa maximalizovať svoj potenciál, alebo chodíš na diaľkové treky a tvojou prvoradou úlohou je znížiť hmotnosť vecí, paličky Alpine Carbon budú dobrou voľbou. Vďaka „Z“ konštrukcii ich poľahky zložíš a odložíš. Keďže sú vyhotovené z karbónu, doplneného prírodným korkom a EVA penou, spoľahlivo tlmia nerovnosti terénu. Spolu s ďalšími palicami ich nájdeš na MTHIKER shope.

Ortovox Traverse 20 – 114 €

Batoh Ortovox Traverse 20 modrý
Ortovox Traverse 20 ponúka komfort za každých okolností. Ergonomicky tvarované ramenné popruhy, pohodlný bedrový pás a odvetraný chrbtový systém zaručujú pohodlie aj počas celodennej túry. Na tento typ akcií ho predurčuje aj možnosť doplniť ho rezervoárom vody. Zvonka sa dá na batoh upnúť karimatka, paličky či prilba. Recyklovaný polyamid zabezpečuje pevnosť i ľahkosť. Aj v ďalších farebných vyhotoveniach ho s inými batohmi nájdeš na MTHIKER shope.

Scarpa Mojito – 119 €

Ľahké topánky Scarpa Mojito modré
Ľahké topánky Mojito patria medzi všestranné kúsky, ktoré využiješ pri turistike, na ferrate, i prechádzke v meste. Zabezpečujú totiž pohodlie na „všetkých frontoch“. Kožený zvršok je podšitý strečovou textíliou, vďaka ktorej sa noha nadmerne nepotí. Zároveň je na nich osadená podrážka Vibram Spyder, ktorá poskytuje spoľahlivý grip za každých podmienok a v kombinácii s torzným stabilizátorom tlmí nárazy pri chôdzi. Iné farebné kombinácie a ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Karpos LOT Rain – 161 €

Karpos LOT Rain bunda
Maximum ochrany v akomkoľvek počasí? Model LOT Rain je vyrobený z ultraľahkého nylonového materiálu spojeného s membránou Gelanots Ultralightshell, ktorá disponuje vodným stĺpcom 20 000 mm, no na druhej strane je vysoko priedušná. Poslúži spoľahlivo v daždi, snežení, vetre i krúpach. Aby bola vodoodolnosť maximalizovaná, sú všetky švy podlepené a na viacerých miestach sa nachádza sťahovacia šnúrka. V ďalších farbách ju aj s inými modelmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Smartwool Athlete Edition Run Print Crew – 26,99 €

Ponožky Smartwool Athlete Edition Run Print Crew
Ponožky Run Print Crew s atraktívnym dizajnom sú stvorené špeciálne pre náročné diaľkové behy. Technológia 4 Degree™ Elite Fit System drží ponožku na svojom mieste, čo vedie k zabráneniu tvorby otlakov. Sieťované panely a zapracovanie merino vlny zabezpečujú rýchly odvod potu a udržanie nohy v suchu. Zároveň je špička ponožky šitá plochými švami Virtually Seamless™, čo iba navyšuje pohodlnosť. Tieto aj ďalšie ponožky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Viking Expander Ultralight – 53 €

Dámske nohavice Viking Expander Ultralight
Dámske nohavice Viking Expander Ultralight sú, ako už názov napovedá, veľmi ľahké, a to najmä vďaka materiálu Active Flex. Ten je flexibilný v štyroch smeroch (4-way stretch), a tým pádom je veľkou prednosťou týchto nohavíc sloboda pohybu. Strih nohavíc navyše nie je príliš priliehavý. Okrem toho poskytuje vysokú priedušnosť a vďaka DWR vrstve s technológiou Bionic Finish Eco aj odolnosť voči vode a špine. Podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Devold Running Merino 130 – 65,50 €

Dámske tričko Devold Running Merino 130
Dámske tričko Running Merino 130 je vyhotovené z najkvalitnejšej tasmánskej merino vlny. V kombinácii s materiálom Tencel® vzniká oblečenie, ktoré je vyslovene zacielené na tréning a intenzívnu aktivitu, no zároveň veľmi príjemné na dotyk. Okrem toho sú na tričku strategicky rozmiestnené sieťové úplety, ktoré odvádzajú teplo a pot z najviac potivých častí tela. Ploché švy zabezpečujú, že sa pokožka pri aktivite zbytočne neodiera. Spolu s ďalšími modelmi nájdeš toto tričko na MTHIKER shope.

Buff Trucker Lalasa – 24,99 €

Šiltovka Buff Trucker Lalasa
Šiltovku Buff Trucker Lalasa oceníte najmä počas veľmi teplých dní. Vďaka dvojdielnej konštrukcii je možné ju zložiť a v batohu tak nezaberie veľa miesta. Sieťovaná zadná časť odvádza od hlavy nadbytočné teplo. Je tu umiestnený takisto elastický pásik na pohodlné nastavenie veľkosti. Zaujímavosťou je vnútorné vrecko, do ktorého je možné odložiť drobné predmety, ako napríklad kľúče či karty. Túto i ďalšie šiltovky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Haglöfs L.I.M Fuse – 43,99 €

Nohavice Haglöfs L.I.M Fuse modré
Nohavice L.I.M Fuse sa riadia minimalistickým heslom „Less is more“ a ponúkajú výborný pomer ľahkosti a funkčnosti. Ich hmotnosť málokedy cítiť, či už budú oblečené, alebo zbalené v batohu. Pohodlný materiál, zabezpečujúci maximálnu slobodu pohybu, je impregnovaný Flourcarbon Free DWR a odolný voči vode i vetru. Celok dopĺňajú drobnosti ako niekoľko vreciek a stiahnutie pásu pomocou šnúrky. Tieto i podobné nohavice nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Lightwire – 35,99 €

Black Diamond Lightwire tričko
Tričko Lightwire je navrhnuté tak, aby bolo čo najuniverzálnejšie a zvládlo široké spektrum podmienok. Je vyhotovené zo strečového materiálu, ktorý je vysoko priedušný a takisto spoľahlivo a rýchlo odvádza pot. Podpazušie je vystužené klinmi, čo zaisťuje lepšiu mobilitu v týchto miestach. V prípade nočných aktivít dobre poslúžia reflexné logá, ktoré zaisťujú vyššiu bezpečnosť. Okrem zelenej farby je dostupné aj v sivej a podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ďalšie „kúsky“, ktoré sú ľahké, no slúžia spoľahlivo, nájdeš na našom MTHIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie MTHIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Spoznávame poľské Tatry - cez Veľký Giewont do Červených vrchov

Spoznávame poľské Tatry - cez Veľký Giewont do Červených vrchov

Poľské Tatry nám svojou rozmanitosťou vyrazili dych! Poď s nami objaviť symbolický kopec Poliakov, Červené vrchy a množstvo ďalších krás tejto trasy.
Havrania skala - zážitkový okruh v Slovenskom raji

Havrania skala - zážitkový okruh v Slovenskom raji

Ako to vyzerá na jednej z najkrajších vyhliadok v Slovenskom raji? Pozrieme sa na to na nenáročnej túre zo Stratenej.
Čo mi dal pohyb v horách?

Čo mi dal pohyb v horách?

Čo všetko mi priniesol pohyb v horách, resp. v prírode ako takej? Pokoj, oddych, relax, kondíciu, slobodu, voľnosť? Áno, toto všetko... a mnoho ďalšieho.
keyboard_arrow_up