Test: HANNAH ARROW 40 - univerzálny spoločník do hôr

Kto rád na turistiky chodí, nech bez dobrého batoha do hory nechodí.

Patrím medzi turistov, ktorí si so sebou na konkrétny druh outdoorovej aktivity v letných alebo zimných mesiacoch berú viac vecí, ako je bežné. Okrem nevyhnutnej výbavy sa mi do batoha musí zmestiť aj foto technika, a preto sa pri výbere batoha pozerám vždy na to, aby bol batoh dostatočne objemný a mal vychytané praktické detaily, ktoré v prírode uľahčia manipuláciu. V tomto, ale aj ďalších veciach ma batoh Hannah Arrow 40 milo prekvapil, ale pekne postupne.

Batoh Hannah Camping Arrow 40

Batoh z odolného materiálu

So značkou Hannah som sa stretol prvýkrát a hneď po rozbalení a prvotnom ohmataní batoha som cítil, že je vyrobený z odolného materiálu, ktorý znesie aj tvrdšie zaobchádzanie a nepoškodí sa pri prvom kontakte so skalou. To som si následne na prvých túrach overil a prvý dojem neklamal. Na spomínanom materiáli sa mi páči, že znesie aj vlhšie podmienky. V prípade menšej prehánky nie je nutné vyťahovať pláštenku, ktorou batoh tiež disponuje. To z neho robí dobrého spoločníka na celoročné použitie a určite si poradí aj s náročnými zimnými podmienkami.

Batoh Hannah Camping Arrow 40
... turisti túto vychytávku určite ocenia.
Jediné časti s jemnejším materiálom na vonkajšku batoha sú strečové vrecká – jedno veľké špeciálne vrecko v prednej časti, 2 vrecká na bočných stranách a vrecko na pravom bedrovom popruhu. Slúžia na uloženie extra vecí, ktoré je potrebné mať vždy poruke alebo ktoré chcem rýchlo odložiť, či vybrať.

Praktický aj na viacdňové dobrodružstvá

Okrem jednodňovej turistiky je 40-litrový objem solídne použiteľný aj na viacdňovky, kde si človek potrebuje zobrať väčšie množstvo vecí. Ja som bol zvedavý, či zvládne aj nálož kempingového vybavenia, čo som otestoval rovno na stanovačke. Do batoha/na batoh sa mi vošiel spacák, karimatka, fotoaparát, veci na dva dni, voda a ďalšia výbava ako čelovka, lekárnička či nôž. Fakt je, že moja camping výbava je na dnešnú dobu pomerne objemná, a preto ten, kto je vybavený ľahkými a dobre zbaliteľnými spacákmi a karimatkami, dokáže ušetriť mnoho miesta a zobrať si možno niečo navyše.

batoh Hannah

Otváranie z prednej strany uľahčí život

Otváranie z vrchnej strany je už klasika, ktorá je rokmi overená a dobre využiteľná. Skúsenosť mám aj s batohmi, kde sa do hlavného vrecka dostáva zo zadnej časti. S riešením otvárania batoha z prednej časti som sa stretol prvýkrát a zistil som, že mi to vyhovuje azda najviac. V porovnaní s otváraním batoha zo zadnej strany vidím výhodu v tom, že tam nezavadzajú ramenné popruhy a tým pádom ide všetko ľahko a plynulo.

Batoh Hannah Camping Arrow 40 - otváranie spreduHannah Camping Arrow 40

Je to praktické riešenie, pretože veci dokážem nájsť veľmi rýchlo. Obzvlášť vtedy, keď je v batohu naprataných veľa drobností a rôznorodého vybavenia, turisti túto vychytávku určite ocenia. Ja som otváranie spredu využíval počas túry pomerne často a vrchné vrecko som neotváral skoro vôbec.

Batoh Hannah Camping Arrow 40

Každá vec má svoje miesto

Na prednej strane sa nachádza ešte veľké strečové objemné vrecko na uloženie mikiny alebo ľahkého vybavenia, ktoré je potrebné mať stále poruke. Ocenil by som, ak by sa vrecko dalo stiahnuť popruhom. Pokiaľ by som tam chcel dať niečo objemnejšie, nemal by som obavy, že mi to vypadne. Upozorňujem, že vzhľadom na to, že vrecko je elastické a prispôsobiteľné, tak aj materiál v tejto časti je o niečo jemnejší, preto na to treba myslieť pri manipulácii.
... batoh disponuje ďalšími „mini“ vychytávkami, ako úchytom v prednej časti na blikačku či karabínkou na uchytenie kľúčov.

Skúmať jednotlivé vrecká a ich praktickosť ma vždy baví a musím povedať, že pri tomto batohu sa s tým vyhrali. Z oboch bočných strán sa nachádzajú objemné elastické vrecká na fľašu s vodou alebo iné veci. Oceňujem ich veľkosť a aj to, že sú ľahko prístupné aj s batohom na chrbte. Mne sa tam úplne bez problémov vošla 2-litrová fľaša. Batoh má, samozrejme, aj vývod a úložný priestor v hlavnej komore určený na hydrovak.

Batoh Hannah Camping Arrow 40 - predné strečové vreckoBatoh Hannah Camping Arrow 40

Samozrejmosťou sú úchyty na cepín a trekingové palice. Z prednej strany sa nachádzajú ďalšie 4 úchyty na prichytenie výbavy, ktorá sa do batoha nevojde. Ja som ich veľmi dobre využil na uchytenie spacáka.

Kempingový batoh Hannah
S pokojným svedomím môžem povedať, že aj po 12-hodinovej túre som sa s batohom cítil príjemne...

Na vrchnom poklope je vrecko, do ktorého sa dá dať slušná nálož vecí. Sú v ňom úchyty na sieťku prilby, ktorá je súčasťou batoha a v prípade potreby sa dá použiť. Pod týmto vreckom sa z vnútornej strany nachádza aj ďalšie sieťované vrecko na uloženie ďalších drobností.


Na batohu nechýbajú bočné popruhy, píšťalka a bedrový pás, ktorý na pravej strane disponuje dlhým vreckom. Bez problémov sa tam vojde mobil alebo vreckovky. Okrem spomenutého batoh disponuje ďalšími „mini“ vychytávkami, ako úchytom v prednej časti na blikačku či karabínkou na uchytenie kľúčov.

Píšťalka na batohu Hannah

Chrbtový systém, ramenné popruhy a celkové pohodlie pri nosení

... batoh, ktorý je mimoriadne praktický a použiteľný po celý rok.
Batohy s väčším objemom používam najmä na dlhšie výlety, preto je pre mňa pohodlie veľmi dôležité. To ocením najmä po hodinách turistiky, kedy sa stále cítim pohodlne. S pokojným svedomím môžem povedať, že aj po 12-hodinovej túre som sa s batohom cítil príjemne, napriek tomu, že na prvý pohľad ramenné popruhy a chrbtový systém pôsobia pomerne širokým a tvrdým dojmom.


Na začiatku som mal strach, či ma z popruhov nebudú pri letnej turistike bolieť ramená. Opak bol pravdou a batoh sa mi pod záťažou na holom ramene nosil pohodlne a necítil som žiadnu bolesť či nepohodlie. Ramenné popruhy sa dajú prispôsobiť na konkrétny typ postavy a dokážu sa pekne uspôsobiť. Spokojný som aj s chrbtovým systémom Air Vent, ktorý mi na chrbát sadol skvelo a počas túry som cítil odvetrávanie, hlavne keď zafúkal vietor.

Chrbtový systém batoha Hannah

Všestrannosť batoha na rôzne aktivity

Objem 40 litrov robí z tohto batoha dobrého a pohodlného spoločníka na širokú škálu outdoorových aktivít. Okrem kempingových výletov ho môžem využiť všade, kde potrebujem zbaliť viac vybavenia a pritom zachovať pomerne kompaktné rozmery a rozumnú hmotnosť. Vďaka spomínaným vychytávkam, ako sieťka na prilbu, odolný materiál, rôzne popruhy a úchyty, sa tento batoh hodí na letné aj zimné aktivity v prírode.


Plusy

  • pomerne kompaktné rozmery na danú litráž
  • celoročné použitie
  • pohodlnosť pri nosení
  • veľké strečové bočné vrecká
  • odolný materiál

Mínusy

  • elastické vrecká z vonkajšej časti sú príliš jemné
  • strečové vrecko na prednej strane sa nedá stiahnuť

Som rád, že som si vybral batoh, ktorý je mimoriadne praktický a použiteľný po celý rok. Hannah ARROW 40 sa predáva v troch farebných dizajnoch a jeho cena sa pohybuje okolo 155 €. Ďalšie informácie sa dočítaš na stránke výrobcu.

Ak si vystačíš s menej objemnou výbavou, skvelou alternatívou na jedno aj dvojdňové výlety môže byť obľúbený Osprey Talon 33 v pánskej verzii alebo Osprey Tempest 30 v dámskej verzii. Na jednodňové túry je dobrá voľba aj 20-litrový Hannah Endeavour.
Zdroj fotografií: redakcia MTHIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
viktorvinciktoma 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Nepremokavá elegancia bez kompromisov od Black Diamond

Test: Nepremokavá elegancia bez kompromisov od Black Diamond

Čo je tvojou povinnou výbavou na hory v rámci oblečenia? Pre mňa je to jednoznačne aj nepremokavá bunda.
Test: VAUDE Back Bowl 30 – unesie všetko potrebné?

Test: VAUDE Back Bowl 30 – unesie všetko potrebné?

Základom skialpovej túry sú lyže, lyžiarky a dobrý batoh. Ako v teste obstál Back Bowl 30?
Test: Outdoor legíny, ktoré sa stanú tvojou druhou kožou - Fjällräven Abisko Varm Trekking

Test: Outdoor legíny, ktoré sa stanú tvojou druhou kožou - Fjällräven Abisko Varm Trekking

Obliecť si na seba nohavice, o ktorých nevieš, že ich máš na sebe a pritom ešte príjemne hrejú? Je to vôbec možné?
keyboard_arrow_up