Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“

Počas viacdňových výletov si turisti nosia všetku výbavu na chrbte – takmer ako slimák. Čo všetko zbaliť a nezabudnúť?

Deuter Speed Lite 26 – 95,90 €

batoh Deuter Speed Lite 26
V duchu minimalizmu a hesla „Kto zníži hmotnosť, šetrí svoj chrbát“ sa nesie model Speed Lite 26. Poskytuje jednu úložnú komoru o objeme 26 litrov a v takejto konfigurácii váži len 830 gramov. To je, okrem iného, následkom použitých materiálov, konkrétne Mini Check a Macro Lite. Poskytuje hneď niekoľko šikovných pútok na vonkajšej strane, samozrejmosťou je aj bedrový pás či možnosť vložiť rezervoár s vodou. Aj v červenej farbe ho nájdeš spolu s ďalšími batohmi na našom MTHIKER shope.

Millet UBIC 45 MBS – 175 €

batoh Millet UBIC 45 MBS
Hrebeňovky a viacdňové túry, tam sa UBIC 45 cíti ako doma. Navyše, disponuje technológiou Mobility Back System – rotujúci bedrový pás pre maximálny komfort aj pri vysokej záťaži. Vďaka užšiemu a vyššiemu profilu je zabezpečená lepšia priechodnosť úzkymi miestami na túrach. Do batoha sa dá dostať zvrchu aj zospodu a všetko, čo sa nezmestí dnu, sa dá systémom Variloop upnúť zvonka, poslúži aj množstvo vreciek. Tento batoh spolu s ďalšími modelmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Jetboil Flash Carbon 1L – 126,90 €

varná sústava Jetboil Flash Carbon 1L
Ak by malo varnú sústavu Jetboil vystihnúť jedno slovo, bola by to efektívnosť. Tento varič dokáže priviesť do varu 0,5 litra vody za len niečo vyše minúty a pol, a to vďaka efektívnemu rozvodu tepla. Zároveň s varičom obdržíš aj varnú nádobu o objeme jeden liter, plastový kryt sa zas dá využiť ako pohár či odmerka. Problém mu nerobia ani náročné podmienky, ani nerovný povrch – vďaka trojnožke získa súprava stabilitu. Ďalšie kempingové variče nájdeš na našom MTHIKER shope.

Jetboil Jetpower Fuel – 5,89 €

Jetboil Jetpower Fuel plynová kartuša
Plynová kartuša Jetboil Jetpower patrí medzi najvýkonnejšie na trhu. Napomáha tomu najmä jej zloženie a pomer jednotlivých zložiek – kým propán zapríčiňuje vysoký výkon v chladných podmienkach a zimných mesiacoch, izobután umožňuje z kartuše „vyžmýkať“ úplne všetko a zaisťuje stabilný tlak pri nižšom množstve plynu. Tým pádom je možné túto kartušu používať počas celého roka, štvorsezónne. Spolu s ďalšími kartušami ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Warmpeace Stratus Lite – 75,99 €

karimatka Warmpeace Stratus Lite
Kvalitná karimatka je základ pre spokojný spánok nielen z hľadiska pohodlia, ale i pre izoláciu od podkladu. Práve týmto smerom sa uberá karimatka Stratus Lite. Vnútorná náplň Thermolite sa stará o spánok bez klepania sa od zimy. Karimatka je vyhotovená z polyesteru, ošetreným TPU záterom. To dodáva karimatke pevnosť, no zároveň je aj ľahká. Komfortu napomáha aj zvýšený podhlavník. Zaobstarať si ju môžeš v troch rôznych rozmeroch a podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Hannah Joffre 200 – 76,50 €

spací vak Hannah Joffre 200
Trojsezónny spací vak Hannah Joffre 200 využiješ takmer za každých podmienok – pohodlne sa v ňom vyspíš na jar, v lete i na jeseň do komfortnej teploty 7 °C. Je vypchatý výplňou Micro-tec Ultra o hmotnosti 2 x 100 gramov, ktorá spolu s múmiovým tvarom zabezpečuje izolačné vlastnosti, tepelný komfort a spacák sa nemusíš báť využívať aj v mokrých podmienkach, keďže nebude až tak náchylný na vlhkosť. Tento i ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Mountain Equipment Classic 300 – 174 €

spací vak Mountain Equipment Classic 300, spacák
Dámsky spacák Classic 300 pomáha nielen spokojnému spánku, ale i chrbtu. Vďaka náplni z kačacieho peria váži len 860 gramov a s týmito parametrami dobre poslúži aj pri teplotách blízkych nule. Perie je po obvode spacáka rozmiestnené v šikmých komorách, ktoré zlepšujú tepelnú efektívnosť a znižujú hmotnosť. Odolný materiál Helium 40 je priedušný a zároveň ochráni proti vetru či oderom. Možno si zvoliť zips na pravej či ľavej strane a podobné spacie vaky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Warmpeace Shelter – 133 €

plachta Warmpeace Shelter
Ľahučkú nylonovú plachtu Warmpeace Shelter možno využiť niekoľkými spôsobmi. Či už musíš neplánovane prespať v lese, nechceš so sebou na viacdňovom treku „vláčiť“ stan, alebo sa iba chceš ochrániť pred rannou rosou, keď spíš „pod širákom“. Vďaka silikonizovanému Ripstop nylonu 30D ju možno využiť mnohými spôsobmi, pričom plachta je ľahká, no pevná. V balení sa nachádza i šesť kusov Y duralových kolíkov a šesť kotviacich šnúr. Podobné plachty nájdeš na našom MTHIKER shope.

Hydro Flask Insulated Food Jar – 49,99 €

dóza na jedlo Hydro Flask Insulated Food Jar
Dóza na jedlo od Hydro Flask za pomoci izolácie TempShield™ udržuje jedlo buď studené, alebo teplé – presne podľa tvojej chuti. Nepriepustné veko s mäkkou rukoväťou umožňuje nosiť v ňom aj tekuté jedlo. Vďaka širokému uzáveru Wide Mouth sa dá jesť priamo z nádoby. Nehrdzavejúca oceľ 18/8 Pro Grade jej dodáva potrebnú odolnosť aj na nosenie v batohu. Vďaka absencii BPA a ftalátov je používanie tejto dózy zdravotne nezávadné. Podobné obaly na jedlo nájdeš na našom MTHIKER shope.

GSI Outdoors Glacier Stainless Camper – 93,99 €

kempingový set GSI Outdoors Glacier Stainless Camper
Ak holduješ viacdňovej turistike aj s kamošmi či rodinou, set Glacier Stainless Camper pri obede obslúži aj takúto väčšiu skupinu. Plnohodnotný kempingový set pozostáva z dvoch kastrólov o objeme 2 a 3 litre. V tých sa nachádza viacero menšieho príslušenstva vrátane štyroch tanierov, misiek a hrnčekov. K tomu je pridaná perforovaná pokrievka, využiteľná aj ako sitko a praktická malá panvica. Ďalší kempingový riad nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ešte viac výbavy na viacdňový výlet v horách nájdeš na našom MTHIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie MTHIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností PR článok

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností

Hory sú krásne, no nebezpečné. Preto treba mať so sebou výbavu, ktorú možno využiť v prípade vyhrotenej situácie.
Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
Turistické batohy pre výstup na štít i na diaľkový trek PR článok

Turistické batohy pre výstup na štít i na diaľkový trek

Správny batoh je základ každého dobrodružstva. Vybrať sa dá medzi rôznymi značkami a objemami, dnes si ich niekoľko ukážeme.
keyboard_arrow_up