Chladné dni v horách sa blížia – buďte pripravení

Jeseň už klope na dvere, teploty v horách klesajú, no sezóna zďaleka nekončí. Čo všetko si nezabudnúť vziať so sebou?

Silvini Farini – 53,99 €

Silvini Farini
Košeľa Farini je určená nielen pre turistov – vziať si ju môžeš aj na bike, prípadne ako každodenný kúsok. Keďže je z flanelu, dokáže zahriať, no naďalej zostáva priedušná. Obliecť si ju môžeš buďto samostatne alebo ako vrchnú vrstvu. Do dvoch náprsných vreciek môžeš odložiť niekoľko drobností. Ak si skôr fanúšikom vyhrnutých rukávov, pomocou gombíkov ich môžeš pripnúť, aby sa nezhŕňali dole. Košeľa je dostupná aj v čierno-žltej farebnej kombinácii a podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.


Black Diamond Vision Hybrid – 188,90 €

Black Diamond Vision Hybrid
Hybridná bunda Vision je správny nástroj každého turistu, ktorého neodradia ani nízke teploty. Do tých ho predurčuje izolácia PrimaLoft Gold. Okrem zateplenia je však bunda aj spoľahlivo odvetraná strečovými panelmi v podpazuší a na chrbte. Extra odolný materiál RipStop zaručuje trvácnosť a odolnosť bundy voči oderu. Okrem niekoľkých vreciek je bunda kompatibilná aj s prilbou a zbaliteľná do vlastného vrecka. Ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Haglöfs Duality AT1 GT – 188 €

Haglöfs Duality AT1 GT
Inovatívny model Duality sa môže popýšiť najmä svojou trvácnosťou a niektoré časti topánky sú vymeniteľné, čo navyšuje jej celkovú životnosť. Základ tvorí prémiová koža, doplnená GORE-TEX membránou, ktorá má na starosti odolnosť voči vode a rovnako tak aj priedušnosť. Komfortu a istote dopomáha spevnenie v oblasti päty aj špičky. Možnosť voľby medzi mäkkou a tvrdšou stielkou zas navyšuje ich univerzálnosť. Aj v tmavozelenej farbe ich s ďalšími modelmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Patagonia Down Sweater – 175 €

Patagonia Down Sweater
Vesta Down Sweater zahreje za každých okolností vďaka certifikovanému páperiu 100 % Responsible Down Standard. Využiť ju môžeš na široké spektrum aktivít – od turistiky cez beh, ferraty až po zimné športy. Významným plusom je jej ľahkosť a odolnosť, vďaka ktorej si ju môžeš obliecť v hocijakých podmienkach. Výroba týchto viest pomáha znižovať znečistenie oceánov, keďže sú vyrábané z recyklovaného nylonu z rybárskych sietí. Aj vo fialovej farbe ju s ďalšími modelmi nájdeš na MTHIKER shope.

Devold Multi Merino Medium – 19,79 €

Devold Multi Merino Medium
Merino ponožky Devold nájdu svoje využitie nielen pri športe, ale i v každodennom živote. Nielen že príjemne hrejú, no zároveň vďaka merino vlne nezapáchajú a nemnožia sa v nich baktérie. Spevnená špička, päta a došľap jednak zvyšujú odolnosť voči poškodeniu, a jednak fixujú nohu a zvyšujú stabilitu pri chôdzi. Sieťový materiál zabezpečuje lepšie dýchanie pokožky pri nosení, zatiaľ čo tesný úplet znižuje riziko vzniku otlakov. Tieto aj ďalšie ponožky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Silvini Vetta – 46,99 €

Silvini Vetta
Aby ťa silný jesenný vietor neprefúkol a nedoviedol k chorobe, výborne ti poslúži vetru odolná bunda Silvini Vetta. Je vyrobená z materiálu Windbreaker a aby vietor neprenikol ani zospodu, dá sa spodná časť bundy stiahnuť. Rukávy sú odnímateľné, a tak je možné z bundy behom niekoľkých sekúnd spraviť vestu. O tom, že ide o praktický kúsok, svedčí aj fakt, že sa dá zbaliť do malého vrecka a nosiť kedykoľvek so sebou. V ďalších farebných vyhotoveniach ju aj s inými vetru vzdornými modelmi nájdeš na MTHIKER shope.

Hannah Torrent – 57,99 €

Hannah Torrent
Pánske nohavice Torrent využiješ nielen pri výstupe na štíty, ale i na ferratách či iných outdoorových aktivitách. Komfortný strih Alpine Fit a materiál AFT Tech Stretch spolu s anatomicky tvarovanými kolenami umožňujú maximálnu voľnosť pohybu. Nohavice sú zakončené pásom, ktorý sa dá stiahnuť gumou. Dve hlavné vrecká dopĺňa jedno stehenné, ktoré sa uzatvára kvalitným YKK® zipsom. Nájdeš ich aj v ďalšom farebnom prevedení a taktiež môžeš objaviť aj iné modely na našom MTHIKER shope.

Devold Expedition Merino 235 – 117,90 €

Devold Expedition Merino 235
Dvojvrstvová konštrukcia mikiny Expedition zaručuje, že telo zostane zahriate a v suchu aj počas nízkych teplôt. Zatiaľ čo vnútorná vrstva odvádza vlhkosť od tela, vonkajšia zabezpečuje rýchle odparovanie. Vďaka priliehavému strihu mikina neustále hreje a uľahčuje vrstvenie oblečenia. Merino vlna zároveň nie je náchylná na zapáchanie. Sú použité ploché švy, ktoré neodierajú pokožku. Kapucňa ochraňuje krk pred ofúknutím a zabraňuje úniku tepla. Túto a iné mikiny nájdeš na našom MTHIKER shope.

Patagonia Altvia Alpine – 160 €

Patagonia Altvia Alpine
Odolné dlhé nohavice Altvia Alpine nájdu svoje uplatnenie najmä nad hranicou lesa a v skalách. Ľahký softshell, z ktorého sú vyhotovené, totiž disponuje nadpriemernou odolnosťou. Vďaka recyklovanému polyesteru a spandexu sa v nich budeš pohybovať s ľahkosťou. Samozrejmosťou je vodoodolná DWR úprava, ktorá je PFC-free, a tak nezaťažuje životné prostredie. Nohavice sú dostupné aj v tmavomodrom vyhotovení a podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ešte viac produktov, ktoré sa hodia do chladnejších jesenných dní, nájdeš na našom MTHIKER shope.
Zdroj fotografií: archív MTHIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Slnko začína hriať, sneh mizne, pomaly sa preklápame do jari. A s inými podmienkami prichádza aj iná výbava.
Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách PR článok

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.
Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
keyboard_arrow_up