S deťmi do hôr – výbava pre rodinné výlety

Deti treba do hôr vystrojiť rovnako ako dospelých – od topánok až po bundu. A čím vkusnejšie oblečenie bude, s o to väčšou radosťou si ho dieťa oblečie.

Scarpa Mescalito Lace Kid – 69 €

topánky, detské topánky, Scarpa Mescalito Lace Kid
Detská verzia topánky Mescalito preberá všetky inovácie z modelu pre dospelých. Samozrejmosťou je vodoodolnosť koženého zvršku docielená hydrofóbnou úpravou. Gumový okopový lem zabezpečí, že topánku neporazia ani vytŕčajúce skaly. Pohodlie zabezpečuje medzipodrážka z EVA peny s ergonomickou vložkou TPU, ktorá vylepšuje stabilitu pri chôdzi. Podrážka Vibram Megagrip zas dodá istotu každému kroku. Ďalšie detské topánky nájdeš na našom MTHIKER shope.

KEEN Targhee MID WP – 48,99 €

KEEN Targhee MID WP, obuv, detské topánky, topánky pre deti
Model Targhee má vyšší komín, no vďaka svojej konštrukcii sa bude pohodlne obúvať aj deťom s vyšším priehlavkom. Membrána KEEN.DRY a patentovaná ochrana prstov KEEN.PROTECT otvárajú nové obzory dobrodružstiev. Vnútro topánky je ošetrené antibakteriálnou úpravou pre kontrolu zápachu. Prémiová koža, ošetrená vodeodolnou úpravou, poskytuje ochranu za každých podmienok. Topánka sa uťahuje Lace-lock systémom s prackou na suchý zips. Podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Julbo Fury S Spectron 3 – 54 €

okuliare Julbo Fury S Spectron 3, detské okuliare
Okuliare Fury S sú inšpirované „dospeláckym“ modelom Fury a mieria najmä na mladšiu vekovú kategóriu. Vďaka cylindrickým šošovkám je zorné pole široké a okuliare sú dobre odvetrané, takže môžeš zabudnúť na zahmlievanie počas aktivity. So svojou konštrukciou sadnú pod hocijakú prilbu a keďže sú priľnavé, nemajú tendenciu sa skĺznuť. Okuliare sú dostupné vo viacerých farebných verziách a spolu s ďalšími modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.


Uvex Sportstyle 510 – 14 €

Uvex Sportstyle 510, detské okuliare, okuliare pre deti
Okuliare Sportstyle 510 sú určené najmä na vysokohorské túry. Filter skiel na úrovni S3 prepustí 8 – 18 % svetla. Zároveň sklá poskytujú ochranu pred žiarením typu UVA, UVB aj UVC. Vďaka širšiemu rámu po bokoch sú deti chránené aj vtedy, keď slnko svieti zo strany. Rám je odolný a pružný, aby zvládol aj mierne ohýbanie. Ako prevencia pred stratou slúži pribalená šnúrka, a tak si dieťa môže okuliare zavesiť na krk, keď ich nepoužíva. Podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Karpos Marmarole – 78,99 €

bunda Karpos Marmarole, bunda pre deti, detská bunda
Detská verzia obľúbenej bundy Marmarole nájde svoje uplatnenie najmä pri zimných aktivitách s deťmi, no aj pri každodennom nosení v tomto ročnom období. Vďaka syntetickému zatepleniu ostáva teplo izolované vnútri. Zároveň je bunda ošetrená elastickým lemom v spodnej časti, na koncoch rukávov aj na kapucni, takže cez ňu neprefukuje. Predný zips Vislon® sa poľahky rozopína. Dostupná je aj v ružovo-čiernej farebnej kombinácii a ďalšie zateplené bundy nájdeš na našom MTHIKER shope.

Karpos Jelo Plus – 89,99 €

nohavice Karpos Jelo Plus, detské nohavice, športové detské nohavice
Nohavice Jelo Plus sú vyrobené z materiálu K-Stretch, ktorý zabezpečuje ochranu pred chladom, vetrom a vďaka vodoodpudivej úprave DWR i dažďom. Sú univerzálnym kúskom do chladnejších dní. Materiál je zároveň strečový a poskytuje slobodu pohybu v každom smere. Po bokoch sa nachádzajú dve vrecká, ktoré sa zapínajú a rozopínajú overenými YKK® zipsami. Vďaka elastickému pásu, ktorý sa dá doplniť opaskom, padnú každému typu postavy. Podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Viking Riko – 22,99 €

detský termo set Viking Riko, termo oblečenie pre deti
Detský termo set Riko ocenia malí objavitelia najmä v chladnejších mesiacoch. Slúži ako prvá vrstva, ktorá plní termoregulačnú funkciu. To neznamená len udržiavanie tepla, ale i rýchly odvod vlhkosti preč od tela. To je docielené použitým technickým materiálom, ako i zabudovanou sieťovinou na miestach so zvýšeným potením. Vďaka bezšvovému úpletu termo pri nosení nikde neodiera a slúži ako „druhá koža“. Je dostupné aj v ružovom vyhotovení a podobné sety nájdeš na našom MTHIKER shope.

Devold Alpine Merino – 18,20 €

Devold Alpine Merino, detské ponožky
Merino ponožky Devold nájdu svoje uplatnenie najmä pri túrach počas chladných dní. Nielenže príjemne hrejú, no zároveň vďaka merino vlne nezapáchajú a nemnožia sa v nich baktérie. Spevnená špička, päta a došľap jednak zvyšujú odolnosť voči poškodeniu, jednak fixujú nohu a zvyšujú stabilitu pri chôdzi. Froté panely na rubovej strane vo vybraných miestach zvyšujú komfort, zatiaľ čo tesný úplet znižuje riziko vzniku otlakov. Tieto a ďalšie ponožky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Viking šatka Regular – 6,69 €

Viking šatka Regular, detská šatka, šatka pre deti
Šatka alebo buffka od Viking-u poslúži na mnoho spôsobov – od pokrývky hlavy cez nákrčník až po „gumičku“ do vlasov. Spoľahlivo ochráni pred slnkom i chladom a vďaka tenkému materiálu je vysoko priedušná. Univerzálna veľkosť dobre padne každému, prispieva k tomu aj samotný materiál, ktorý je dostatočne elastický. Okrem trávenia času v prírode je možné ju nosiť aj v každodennom živote, čo len zvyšuje jej praktickosť. Ďalšie multifunkčné šatky nájdeš na našom MTHIKER shope.

LittleLife Ranger S2 – 129 €

LittleLife Ranger S2, detský nosič, nosič pre deti, turistika s deťmi
Detský nosič Ranger S2 je určený pre deti do 3 rokov, resp. do 20 kg. Vďaka hliníkovému rámu ide o jeden z najľahších nosičov na trhu, ktorého hmotnosť len o niečo presahuje 1,5 kg. Postranné očká zabezpečujú, že má dieťa svoje obľúbené hračky vždy po ruke, zatiaľ čo do dvoch postranných vreciek sa zmestí ďalšie príslušenstvo. Výškovo nastaviteľný chrbtový systém a pohodlný bedrový pás pocitovo uľahčujú nosenie dieťaťa. Ďalšie nosiče nájdeš na našom MTHIKER shope.

Pre viac oblečenia či inej výbavy pre malých dobrodruhov môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
Zdroj fotografií: archív MTHIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
Oblečenie vyrobené s láskou k prírode PR článok

Oblečenie vyrobené s láskou k prírode

Už sme zvyknutí, že vieme zohnať množstvo kvalitných kúskov oblečenia a výbavy. Čo však také, ktoré okrem kvality nezaťažuje prírodu?
Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách PR článok

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.
keyboard_arrow_up