Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.

Lifesystems Survival Shelter 2 – 56,99 €


Vodeodolný polyuretánový núdzový úkryt Survival Shelter 2 je určený pre dve osoby. Tie sa tu zmestia pohodlne aj s batohmi, a to za rôznym účelom – od vytvorenia závetria až po varenie obedu. Záter spolu s podlepenými švami a vodeodolnými sedačkami spolu tvoria kryt, ktorý odolá vodnému stĺpcu 5000 mm. Vďaka reflexným pruhom nebude problém nájsť bivak ani potme. Okrem toho disponuje okienkom na vetranie. Ďalšie modely bivakovacích vriec a úkrytov nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Astro 250 – 19,90 €


Astro 250 predstavuje malého a šikovného spoločníka na hocijaký večerný či nočný výlet. Vďaka kompaktným rozmerom a konštrukcii sa zmestí kamkoľvek a nezavadzia. Poskytuje svetelný tok 250 lúmenov s funkciou stmievania i stroboskopu.

Takto si každý dokáže prispôsobiť úroveň jasu svojim potrebám. Navyše, vďaka funkcii Brightness Memory si čelovka pamätá posledné nastavenie pred vypnutím. Čelovka je dostupná v štyroch farebných prevedeniach a podobné modely nájdeš na MTHIKER shope.


Ortovox Bivy Single – 66,50 €


V prípade náhleho zhoršenia počasia vie byť bivakovacie vrece Ortovox Bivy Single veľmi nápomocné. Je určené pre jednu osobu, no čo je hlavné, odpudzuje vodu a špinu a je odolné voči vetru. Dá sa použiť niekoľkokrát a človek sa doň zmestí aj so spacákom. Čo je však dôležité, nezaberá veľa miesta v batohu a je vyhotovené z jasných farieb, ktoré môžu uľahčiť lokalizáciu a záchranu v prípade nehody v horách. Spolu s ďalšími modelmi ho nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Gerber Armbar Cork – 30,90 €


Nožík sa dá v prírode použiť na skutočne veľa spôsobov, od nakrájania slaniny až po odrezanie špagátu. Multifunkčný nožík Gerber Armbar, vyrobený z odolných materiálov, pozostáva z čepele samotnej a z ďalších ôsmich praktických nástrojov, akými sú napríklad nožnice či otvárač na konzervy. Čepeľ má hladké ostrie a nožík je vybavený frame lock poistkou, aby sa pri používaní nezatváral. Je dostupný aj v oranžovom vyhotovení a s ďalšími kúskami ho nájdeš na MTHIKER shope.

Lifesystems Rechargeable – 37,99 €


Keď už nepomáhajú rukavice, na scénu môže nastúpiť ohrievač rúk. Kúsok z dielne Lifesystems sa nabíja jednoducho pomocou microUSB, pričom po jeho zapnutí je možné zvoliť si medzi štyrmi úrovňami ohrievania – v rozmedzí od 40 °C do 50 °C. Na zahriatie je pripravený už za desať sekúnd, na jedno nabitie dokáže hriať 3 až 6 hodín a teplo sa z neho šíri všetkými smermi. Okrem toho je možné ho využiť aj ako powerbanku. Tento i ďalšie ohrievače nájdeš na našom MTHIKER shope.

Therm-a-Rest Z-Lite Sol – 62,99 €


Kvalitná karimatka je základom dobrého spánku. Model Z-Lite Sol k nemu prispieva svojou hrúbkou aj hliníkovým náterom. Pomocou technológie ThermaCapture dokáže zachytiť a udržať o 20 % viac tepla. Na spodnej časti je karimatka pevnejšia, čo zaručuje odolnosť voči ostrým predmetom, ktoré by ju mohli preraziť. Na druhej strane je zas mäkká pena, dodávajúca pohodlie. Výraznou výhodou je takisto nízka hmotnosť karimatky. Podobné modely karimatiek nájdeš na našom MTHIKER shope.

Warmpeace Viking 300 – 228,71 €


Páperový spacák Viking v sebe kombinuje výhodu nízkej hmotnosti a zároveň spoľahlivej izolácie. Tým pádom ho ocenia nielen turisti či horolezci, no takisto cyklisti, ktorí obľubujú bikepacking. Vďaka materiálu Loft Nylon, ktorý je navyše zvonku ošetrený DWR úpravou, je možné naplniť ho menším množstvom peria. Po zbalení zaberá objem iba 3 litre. Vďaka YKK zipsom je možné ho rozopnúť z oboch strán, prípadne spojiť dva spacáky dohromady. Ďalšie modely spacákov nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ortovox Bivy Ultralight – 22,99 €


V prípade, že chceš mať istotu bezpečia, no nechceš so sebou vždy „ťahať“ veľké bivakovacie vrece, je tu Bivy Ultralight. Po zbalení má rozmery zhruba ako štvrťlitrová plechovka a váži iba 150 gramov. Je odolný voči vode a vetru, strieborná fólia na vnútornej strane zároveň odráža svetlo späť k bivakujúcemu. Využiť ho takto môžeš pri núdzovom prespaní, alebo za účelom zahriatia zranenej osoby. Toto, ale aj ďalšie bivakovacie vrecia nájdeš na našom MTHIKER shope.

Lifesystems Reusable Hand Warmers – 6,99 €


Hrejivé vankúšiky od Lifesystems možno používať opakovane. Netoxická kvapalina v ich vnútri sa aktivuje pomocou kovového plieška a je schopná zahriať sa až na teplotu 54 °C. Po 90 minútach od deaktivácie sú opäť pripravené do akcie. V jednom balení sa nachádza pár, ktorý s kompaktnými rozmermi zhruba 10x10 cm nájde svoje miesto v hocijakom batohu. Tieto, ale aj podobné ohrievače nájdeš na našom MTHIKER shope.

Lifesystems Dual Action Firestarter – 18,99 €


Kompaktné kresadlo Dual Action Firestarter pozostáva z dvoch tyčiniek. Prvá z nich je škrtacia, ktorá vrhá iskry s teplotou 2980 °C. Je vyrobená z materiálu ferrocerium, teda zo zliatiny céria, lantánu a železa. Druhá tyčinka je vyhotovená z horčíka. Ten možno naškrabať a použiť ako podpaľač. Celý set vydrží až 8000 podpálení a je možné ho využívať za každého počasia. Jeho súčasťou je aj škrtadlo a šnúrka na zavesenie. Ďalšie doplnky pre outdoorové dobrodružstvá nájdeš na našom MTHIKER shope.

Pre ďalšiu výbavu, ktorá ti uľahčí bivakovanie v horách, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
Zdroj fotografií: MTHIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
Oblečenie vyrobené s láskou k prírode PR článok

Oblečenie vyrobené s láskou k prírode

Už sme zvyknutí, že vieme zohnať množstvo kvalitných kúskov oblečenia a výbavy. Čo však také, ktoré okrem kvality nezaťažuje prírodu?
Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
keyboard_arrow_up