Pozvánka: Nočná stopa Valachy - večerné preteky na běžkách

Namaž bežky, pribaľ čelovku a príď si zabežkovať do Veľkých Karlovíc.

Už v sobotu 3. februára sa vo Veľkých Karloviciach uskutoční tradičná Nočná stopa Valachy - bežkárske preteky s jedinečnou atmosférou, ktoré všetkých klasikárov zaručene nadchnú. Ešte do 28. januára môžeš využiť lacnejšie štartovné a registrovať sa výhodnejšie. Online registráciu nájdeš na oficiálnej stránke podujatia.

Noční stopa Valachy

Profil trate

Štart aj cieľ pretekov bude pri karlovickom hoteli Galik, kde sa môžeš pohodlne prezliecť, zahriať aj občerstviť. Pretekať sa bude na 7,5 km dlhom okruhu, ktorý vedie po strojovo upravenej stope na Beskydskej magistrále. Niektoré miesta však nevedú presne po značenej bežkárskej trase, preto treba sledovať značenie organizátorov - reflexné šípky a pásky, rozvešané blikajúce svetielka a navádzajúce oplotenie. Prihlásiť sa môžeš na kratšiu - 7,5 km alebo dlhšiu - 15 km trasu, kde absolvuješ okruh dvakrát. V polovici okruhu bude občerstvovačka - teplý čaj, ionťák, ovocie, čokoláda.

Čelovku na hlavu a štartuj

Štart pretekov bude podľa kategórií od 18:00. Pretekári budú štartovať v 10-sekundových intervaloch a povinnou výbavou je čelovka. Pozor na korčuľovanie, bežkuje sa výlučne klasickou technikou a porušenie pravidiel znamená diskvalifikáciu. Vyhlásenie výsledkov bude v priestoroch hotela o 21:00.


Zasúťažia si aj deti

Organizátori pripravili aj kratšiu trasu pre deti ešte pred zotmením. Registrácia malých pretekárov bude prebiehať od 13:00 do 15:00 a štart detí začne podľa vekových kategórií od 16:00. Aj detské preteky budú mať intervalový štart, čo bude pre všetkých maximálne komfortné. Všetci bežkári sa môžu v cieli tešiť na perníkovú medailu.

Zabežkuj si s najlepšími

A na čo sa ešte môžeš tešiť? Napríklad na stretnutie so zaujímavou a inšpiratívnou športovou osobnosťou. Štartérkou Nočnej stopy Valachy totiž bude Eva Vrabcová Nývltová, trojnásobná účastníčka zimnej olympiády, jej najväčším úspechom bolo skvelé 5. miesto v roku 2014 v Soči. Eva sa postaví aj na štart, takže si s ňou môžeš zmerať sily. A ešte predtým, od 13:00, pozýva nielen pretekárov na krátku bežkovačku v stope. Ideálna príležitosť potrénovať s osobou z najpovolanejších a povyzvedať od nej tipy ohľadom tréningu či techniky. Počet miest vychádzky je obmedzený, tak neváhaj a registruj sa zadarmo.

Noční stopa Valachy

Program aj pre nepretekárov

Na svoje si na Nočnej stope Valachy prídu pretekári aj ich nešportujúci sprievod. Zábavu ponúknu stánky partnerov, súťažná „ponožková“ výzva pre každého, pri hoteli Galik bude online živé vysielanie so zábermi z trate, testovanie bežiek alebo zábavná zóna s Datartom.

Noční stopa Valachy

Bežkovaním to nekončí

Nočná stopa Valachy je súčasťou športového seriálu DATART Valachy tour, ktorý tento rok vstupuje už do svojho 12. ročníka. Zahŕňa štyri preteky v rôznych disciplínach počas všetkých ročných období: po bežkách bude nasledovať triatlon Valachy man (vrátane kategórie XTERRA), maratón horských bicyklov Bike Valachy a preteky v trailovom behu Behej Valachy. To všetko v krásnej prírode a členitých terénoch Veľkých Karlovíc a okolí. Súčasťou sú vždy aj detské preteky v rovnakých športových disciplínach.


Pár tipov na záver:

  • Registrujte sa do všetkých pretekov Valachy tour už teraz bez obáv, aby ti do toho nakoniec niečo neprišlo. Štartovné dospelých je automaticky poistené na storno v spolupráci s poisťovňou Kooperatíva.
  • Venuj štartovné ako darček. V e-shope Valachy tour nájdeš poukazy na všetky preteky vrátane Valachy man.
  • Predĺž si návštevu podujatia o krátku dovolenku. V blízkom Spa hoteli Lanterna ešte majú voľné izby, po pretekoch si môžeš užiť prvotriedny wellness, saunové rituály, exotickú masáž a chutné jedlo.
Zdroj fotografií: archív organizátorov
report_problem Našiel si v texte chybu?

Noční stopa Valachy

calendar_today 03.02.2024
format_list_numbered 1. kolo - Valachy Tour
label Beh na lyžiach
place Velké Karlovice (Česká republika)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
BOKAMI na vlastnej koži II. – epické Roháče

BOKAMI na vlastnej koži II. – epické Roháče

Druhá etapa podujatia Bokami Západných Tatier ponúkla takmer 2 400 výškových metrov a môžem povedať, že bola skutočne epická. Prečo? To už uvidíte na vlastné oči.
3 000 výškových v tatranských klasikách – príprava na Bokami

3 000 výškových v tatranských klasikách – príprava na Bokami

Jedna zdokumentovaná a poctivá túra ako test, skúsenosti s výbavou, prvé preteky aj nečakaný odvoz vrtuľníkom. Odohralo sa toho dosť, ale v článku sa všetko dozviete.
keyboard_arrow_up