Test: Skialpová bunda do všetkých zimných podmienok - Hannah Kechu Hoody

V tomto teste sa pozrieme na to, ako ti dobrá skialpová bunda môže spríjemniť zimný pobyt v horách.

Skialpinizmus v tom pravom slova zmysle patrí medzi moje obľúbené športy a určite ho mám zaradený ako najobľúbenejší zimný šport. So značkou Hannah som nemal doteraz veľmi skúsenosti, ale chcel som skúsiť niečo nové, čo ešte nepoznám a bude ma to vedieť prekvapiť. A musím povedať, že ma táto značka a konkrétne tento model bundy veľmi prekvapili v pozitívnom slova zmysle.

Ľahkosť, funkčnosť, praktickosť

Hlavne na začiatku sezóny chodievam na dlhšie viachodinové tréningy do hôr, aby som si zas po letnej sezóne a hodinách strávených na bicykli zvykol na iný druh pohybu. Na skialpové tréningy chodievam rád oblečený ľahko a funkčne a rovnako ani v batohu sa mi nechce nosiť veľa zbytočných vecí, ktoré nie sú hlavne funkčné a praktické a iba mi zaberajú veľa miesta.

Hannah Kechu Hoodyskialpová bunda Hannah Kechu Hoody

Rovnako mám rád, keď skialpová bunda má na sebe aj veľa vreciek, ktoré môžem prakticky využiť najmä na uskladnenie pásov po výšľape alebo na odloženie nejakých tyčiniek či gélov. Počas testovania bundy Hannah musím s určitosťou povedať, že bunda spĺňa všetky vyššie spomínané atribúty a ani počas jedného tréningu som nemal pocit, že na sebe nosím niečo zbytočné a nepraktické.

Funkčnosť v materiáloch

Bunda obsahuje kombináciu materiálov Primaloft Silver Active, Airlite Windproof a AFT Double Weave, ktoré zabezpečia, aby si ostal v suchu a teple, zaistia ti ochranu proti vetru a takisto ti poskytnú rýchly odvod tepla a odolnosť voči oderu. Ide o praktické materiály, ktoré určite využiješ pri pohybe v zimnom prostredí, či už je to skialpinizmus, bežkovanie, alebo turistika v chladnom počasí.

Hannah Kechu Hoody testHannah Kechu Hoody

Na bunde sa takisto nachádzajú YKK zipsy, či už ako centrálny zips, alebo zipsy na vreckách, ktoré sú vodoodolné. Rukávy a zadný diel bundy sú zhotovené z priedušného elastického materiálu, takže aj počas vysoko aeróbnych aktivít ti bunda zabezpečí odvod vlhkosti tak, aby si sa stále cítil v suchu a teple. Aby si nemal pocit, že ťa v bunde „podfukuje”, tak spodný diel aj rukávy bundy sú stiahnuté gumou.

Hannah Kechu Hoody reviewHannah Kechu Hoody

Rovnako sa na bunde nachádzajú aj reflexné prvky, a tak budeš dobre viditeľný aj vtedy, keď sa budeš z hôr vracať neskôr, keďže, ako vieme, v zimnom období nás dokáže tma veľakrát prekvapiť. Keby bolo náhodou aj teplejšie počasie a bundu si berieš len ako rezervu, tak do batoha si ju môžeš prakticky zbaliť do vrecka, ktoré je súčasťou bundy, a tak ušetriť veľa miesta.

skialpová bunda Hannah Kechu Hoody reviewHannah Kechu Hoody recenzia

Dobre „sadne“ každej postave

Značka Hannah použila na výrobu bundy kombináciu materiálov, ktoré ťa ochránia pred vonkajšími vplyvmi počasia, ale rovnako sú aj pružné, a teda vedia sa prispôsobiť každej postave. Ja s mojimi 185 cm som mal veľkosť L a bunda mi sedela celkom presne. Nič ma neťahalo ani nijak neobmedzovalo v pohybe a rovnako mi sedeli aj dĺžky rukávov.

Hannah Kechu Hoody skúsenostiHannah Kechu Hoody recenzia

Bočné vrecká ideálne na uloženie skialpových pásov

Ako skialpinista, ktorý má rád rýchlosť, pri tomto športe veľmi oceňujem aj bočné vrecká na tejto bunde, do ktorých sa mi úplne pohodlne vmestia skialpové pásy. Tak sa udržia počas zjazdu v teple a tým pádom ich môžem naliepať aj opakovane. Keďže pri odliepaní pásov používam techniku, kde nemusím samotné lyže ani vyzuť z nôh, tak je pre mňa veľmi praktické, že vďaka týmto vreckám môžem mať batoh stále na chrbte a pásy po odlepení do nej pohodlne zbaliť.

Hannah Kechu Hoody reviewHannah Kechu Hoody

Takisto sa na prednej časti bundy nachádza aj vrecko na hrudi, ktoré určite využiješ hlavne na odloženie mobilu (ako aj ja), aby si ho najmä v prípade nutnosti volania pomoci mal stále blízko, na dosah ruky, a zároveň aj v teple, aby ti dlhšie vydržala baterka.

Hannah Kechu HoodyHannah Kechu Hoody test

Hannah bunda potešila

Nechcem, aby to znelo, že počas testu bundy som si zabudol všímať aj negatíva, ale keď je niečo spravené dobre, tak sa to negatívne hodnotiť ani nedá. Skialpová bunda Hannah splnila všetky moje očakávania, ktoré som od nej ako výkonnostný skialpinista očakával.

Plusy

  • praktickosť,
  • funkčné materiály,
  • nepremokavé zipsy,
  • vrecká, ktoré vieš veľmi dobre využiť,
  • vzhľad,
  • celkový dojem a spracovanie.

Mínusy

  • pre niekoho cena, avšak podobnú bundu si kupuješ na niekoľko rokov a nielen na jednu sezónu.

Bunda Hannah Kechu Hoody je k dispozícii v pánskom vyhotovení a jej cena sa pohybuje na úrovni 189 €, čo určite nie je málo, ale myslím si, že je dôležité mať jednu poriadnu bundu, ktorá zvládne rôzne vplyvy počasia, výborne sedí a rovnako ťa ochráni, aby si sa aj počas niekoľkohodinového tréningu či túry v horách cítil stále komfortne.
Zdroj fotografií: Marek Machaj
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
marekmachaj2 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

V tomto teste sa podelím o moju skúsenosť so skialpovými nohavicami, ktoré ma sprevádzajú už štvrtú sezónu.
Test: VAUDE Back Bowl 30 – unesie všetko potrebné?

Test: VAUDE Back Bowl 30 – unesie všetko potrebné?

Základom skialpovej túry sú lyže, lyžiarky a dobrý batoh. Ako v teste obstál Back Bowl 30?
Test: Inovatívny výkon v hybridnom prevedení bundy od Black Diamond

Test: Inovatívny výkon v hybridnom prevedení bundy od Black Diamond

Hybridná bunda, ktorá si našla miesto nielen v mojom šatníku, ale využívam ju aj na rôzne outdoorové aktivity.
keyboard_arrow_up