Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Slnko začína hriať, sneh mizne, pomaly sa preklápame do jari. A s inými podmienkami prichádza aj iná výbava.

Devold Lauparen Merino 190 tričko – 104 €

Devold Lauparen Merino 190 tričko
Tričko z radu Lauparen bolo vyvinuté špeciálne pre turistov. Je totiž navrhnuté tak, aby ani pri nosení batoha nikde neomínalo a bolo príjemné na nosenie. Okrem komfortu však ponúka aj vysokú funkčnosť, ktorá je dosiahnutá vysokokvalitnou vlnou. Vďaka tomu spoľahlivo odvádza pot, hreje aj vtedy, keď je vlhké a nepodlieha zápachu. Termoregulácii napomáha aj strategické rozmiestnenie vetracích sieťok. Je dostupné aj v zelenej farbe a podobné termoprádlo nájdeš na našom MTHIKER shope.

La Sportiva TX4 GTX – 199 €

La Sportiva TX4 GTX
Či už to bude rýchly výšľap k chate, alebo via ferrata, model TX4 GTX ťa nenechá v štichu. Kožený zvršok odoláva nepriazni počasia, zatiaľ čo podrážka Vibram MegaGrip zabezpečuje trakciu na širokej škále povrchov. Špička topánky je zámerne zúžená za účelom lepšieho „lezeckého“ prejavu. Samozrejmosťou je okopový lem vpredu aj vzadu. Ten chráni citlivé miesta a zvyšuje životnosť obuvi. Topánky sú dostupné aj v iných farebných kombináciách a podobnú obuv nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Midweight Screentap – 45 €

Black Diamond Midweight Screentap
Rukavice Midweight Screentap sa radia medzi praktické kúsky využiteľné nielen pri turistike, no i v každodennom živote. Sú vyhotovené z funkčného materiálu Polartec Powerstretch Pro. Ten zabezpečuje, že sú nielen hrejivé, ale k tomu aj elastické, priedušné a rýchlo schnú. Navyše, zásluhou umelej kože na prstoch je možné v nich ovládať aj dotykové displeje. Okrem klasického nosenia sa hodia aj ako teplá vložka do iných rukavíc. Spolu s ďalšími rukavicami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

SCARPA Terra GTX – 219 €

SCARPA Terra GTX
Model Terra GTX sa vyznačuje tradičným dizajnom a kombinuje v sebe kožený zvršok s membránou GTX. To zaručuje nepremokavosť a zároveň priedušnosť topánky. Vďaka vyššiemu komínu poskytuje oporu členku aj v náročnejšom teréne. Podrážka Vibram je vstrekovaná a nielenže zabezpečuje grip, ale dodáva pohodlie aj na nepríjemnom podklade. Za zmienku stojí aj nízka hmotnosť, vďaka ktorej sa nohy tak rýchlo neunavia. Tieto aj podobné topánky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Devold Lauparen 190 Merino dámske spodky – 104 €

Devold Lauparen 190 Merino dámske spodky
Dámske spodky Lauparen 190 zdieľajú množstvo vlastností so svojou vrchnou polovičkou. Sú vyrobené z merino vlny, ktorá bola získaná ekologickým spôsobom a spĺňa vysoké normy kvality. Svojou funkčnosťou zabezpečuje správnu termoreguláciu za každých podmienok. Vďaka zdvojeným lemom sú spodky odolnejšie a zachovávajú si svoje vlastnosti po dlhší čas. Elastický lem spôsobuje, že sa prispôsobia každej postave. Podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

MTHIKER Karpos čelenka – 9,90 €

MTHIKER Karpos čelenka
Vietor dokáže na jar niekedy nepríjemne prekvapiť a vtedy pomôže čelenka. Tento model s minimalistickým dizajnom hôr sme vyhotovili v spolupráci so značkou Karpos. Čelenka je vyrobená z materiálu ThermoDrytex Plus. Ten zabezpečuje jednak elasticitu a jednak hrejivosť. Vnútorný česaný fleece je príjemný na dotyk a ochráni hlavu pred chladom. Silikónová úprava povrchu zabezpečuje miernu odolnosť voči vode. Čelenka je dostupná aj v čiernej farbe a ďalšie kúsky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Silvini Vetta – 87,99 €

Silvini Vetta
Aby silný jarný vietor neprefúkol a nedoviedol turistu k chorobe, slúži vetru odolná bunda Silvini Vetta. Je vyrobená z materiálu Windbreaker a aby vietor neprenikol ani zospodu, dá sa spodok bundy stiahnuť. Rukávy sú odnímacie, a tak je možné z bundy behom niekoľkých sekúnd spraviť vestu. O tom, že ide o praktický kúsok, svedčí fakt, že sa dá zbaliť do malého vrecka a nosiť kedykoľvek so sebou. V ďalších farebných vyhotoveniach ju aj s inými vetruvzdornými modelmi nájdeš na MTHIKER shope.

Viking Expander – 109 €

Viking Expander
Dámske nohavice Viking Expander patria medzi trojsezónne a mimoriadne pohodlné nohavice. Ich materiál je flexibilný v štyroch smeroch (4-way stretch), tým pádom je ich veľkou prednosťou sloboda pohybu. Strih nohavíc navyše nie je príliš priliehavý. Okrem toho poskytuje vysokú priedušnosť a vďaka DWR vrstve s technológiou Bionic Finish Eco aj odolnosť voči vode a špine. Na nohaviciach sa nachádzajú praktické vrecká. Podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ak by si sa chcel/a poobzerať po ďalších kúskoch na jarnú turistiku, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu PR článok

Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu

Funkčné oblečenie si získava čoraz viac priaznivcov. Dôvodom sú vylepšené termoregulačné vlastnosti, no najmä komfort aj počas teplých dní.
Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
Oblečenie do hôr v prechodnom období PR článok

Oblečenie do hôr v prechodnom období

Jarné oteplenie už nie je len doménou nížin, príjemné teploty nás za slnečných dní čakajú aj na hrebeňoch. Aby nám pri túrach nebolo zima a zároveň sme sa príliš nespotili, je potrebné dôkladne zvoliť, čo si oblečieme.
keyboard_arrow_up