Urazove poistenie, Alpenverein
za dvojbodkou vymenovanych viac sportov ako poznam
// edit : aj ked neskor zoznam upravuju, bajkerov zo zoznamu rizikovych sportov nevylucili
https://www.union.sk/ikcp/doc/vseobecne-poistne-podmienky-nz.pdf
https://www.union.sk/ccp/doc/vseobecne-poistne-podmienky.pdf
V oboch dokumentoch strana 8 - 9
Uz v minulosti som sa s tym stretol, ked bol rozdiel, ci si poistenie (tusim zasah HZS) kupoval cez net alebo SMS mobilom.
nestudoval som si to uz dlho ,ale myslim ze u nas su stale tie poistenia tak nastavene, ze ich musis mat aspon dve,inak nepokryjes vsetky spolu suvisiace cinnosti pri nejakej aktivite
edit: ale rad sa budem v tomto mylit
riziko je naviac k standardu, standard cykloturistiku zahrna
1) Okrem výluk uvedených v čl. 14 týchto VPP-CP sú
z plnenia vylúčené aj:
e) úrazy vzniknuté v dôsledku vykonávania športov,
činností alebo prác zaradených do rizikovej skupiny,
ak v poistnej zmluve nie je dojednané inak,
cl 14
spôsobenú v súvislosti s vykonávaním športovej
alebo pracovnej činnosti, vrátane športov, činností a
prác zaradených do rizikovej skupiny, pri ktorej sa
vyžaduje v zmysle všeobecne záväzných právnych
predpisov oprávnenie alebo akékoľvek preukázanie
stupňa kvalifikácie pre danú činnosť a toto oprávnenie
alebo kvalifikáciu poistený nemá. V prípade
potápania sú vylúčené z plnenia škody, ak poistený
nemá oprávnenie (preukaz) na potápanie do
príslušnej hĺbky, alebo ak sa nepotápa v sprievode
kvalifikovaného inštruktora.
teda ja to chapem tak ze ak to nie je definovane v rizikovom tak je to povolene. samozrejme pomoze ak sa opytas priamo v allianzi
a samozrejme to co pisem plati pre zahranicie - pre slovensko taketo nie je nic pokial viem (v komplexnosti zahranicneho poistenia)
nestudoval som si to uz dlho ,ale myslim ze u nas su stale tie poistenia tak nastavene, ze ich musis mat aspon dve,inak nepokryjes vsetky spolu suvisiace cinnosti pri nejakej aktivite
edit: ale rad sa budem v tomto mylit
Poslal som ti to pozri si ten sport. Je tam toho vela a mas zjazd na horskom bicykli. Aj šermovanie.
LTo pošli mi do SS foto karty a môžem ju porovnať s mojou. To je to,že to nemáš cez ROKO:) Alebo Pozri vzadu pečiatku alpenverein Bezahlt. Resp ak dobre chápem kartu nemáš len mail? Tak reklamuj alebo počkaj v Jan to tva dlhsie kazdy poistuje. Mail platí len do určiteho času je to tam aj vyznačené
pytal som sa preto, ze niektore poistovne maju v podmienkach napisane, ze sa ti uraz nesmie stat mimo znacenych tras / cyklochodnikov
kvoli tomu hladam podrobne podmienky, kde je explicitne vyjadrenie : mimo znacenych tras / len na znacenych trasach
"Pripoistenie "Riziko" kryje škody, ktoré by vznikli v dôsledku vykonávania rizikových a výkonnostných športov, rizikových prác a činností.
Rizikové športy a rizikové činnosti
a) výkonnostné tímové športy (futbal, hokej, basketbal, hádzaná, vodné pólo a pod.)
b) výkonnostné športy, pri ktorých sa vyžaduje pohyb na ľadovej ploche alebo ľadovej dráhe (rýchlostné korčuľovanie, krasokorčuľovanie, skeleton, jazda na športových boboch, saniach a pod.)
c) jazda vozidlami vrátane bicykla, kolobežky, a to ak je takáto jazda vykonávaná ako výkonnostný šport"
edit definicia vykonnostneho sportu z VPP
39)Výkonnostný šport: šport vykonávaný súťažne, t. j.
aktívna účasť na pretekoch, súťažiach, vrátane účasti na
tréningoch, tréningových sústredeniach a exhibičných
predvedeniach – u profesionálnych, amatérskych alebo
neregistrovaných športovcov.
double nasiel si to tam ?
od 2015 sa mozes regnut cez net , karticky tlacia v prahe ,pride ti postou ,vsetko je na webe